Εκπροσωπήστε την Ελλάδα στο «Ship for World Youth»: 50 ημέρες στον Ειρηνικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα

Εκπροσωπήστε την Ελλάδα στο «Ship for World Youth»: 50 ημέρες στον Ειρηνικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα Facebook Twitter
0

Τον Ιανουάριο, 242 νέοι θα περάσουν πενήντα ημέρες εν πλω, με κρουαζιερόπλοιο, στον Ειρηνικό Ωκεανό, έχοντας πρόσβαση σε εργαστήρια με έμπειρους ακαδημαϊκούς.

Η ιαπωνική κυβέρνηση διοργανώνει για 31η χρονιά το πρόγραμμα «Ship for World Youth», που σηματοδοτεί και την έναρξη της 120ης επετείου των ελληνο-ιαπωνικών Σχέσεων Φιλίας.

Τι είναι το «πλοίο της νεολαίας»

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 242 νέους και νέες από την Ιαπωνία και από άλλες 11 χώρες του κόσμου. Οι δράσεις του υλοποιούνται τόσο στη στεριά όσο και στο πλοίο που ταξιδεύει από την Ιαπωνία, στη Δημοκρατία του Παλάου, την Αυστραλία και τα νησιά του Σολομώντος.

Αναζητούνται οι εκπρόσωποι της Ελλάδας


Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης αναζητά 11 νέους και νέες για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πρόγραμμα της ιαπωνικής κυβέρνησης «Ship for World Youth».

Τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής, η διαμονή και η διατροφή καλύπτονται από την Ιαπωνική Κυβέρνηση.

Οι νέοι που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιαπωνικό πολιτισμό και τα επιτεύγματα της Ιαπωνίας στον τομέα της τεχνολογίας, να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις ηγετικές, διοικητικές, συνεργατικές και διαπραγματευτικές τους ικανότητες μέσα από τις δράσεις του προγράμματος, τις συζητήσεις, τις ομάδες εργασίας, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν και να οργανώσουν.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τον αρχηγό και 11 μέλη, θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις 15 Ιανουαρίου 2019 και θα επιστρέψει την 1η Μαρτίου 2019. Η γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι 18-30 ετών (Ημ. Γεν. από 02.04.1987 έως και 01.04.2000).

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στη διεύθυνση forms.minedu.gov.gr/ShipWorldYouth από 09.07.2018 έως 31.07.2018, 24:00 ώρα Ελλάδας.


Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την Ιαπωνική Πρεσβεία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης και τον Ελληνικό Σύλλογο Συμμετεχόντων στο "Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου" (SWYAA Greece).

«Οι καλές σχέσεις που έχουμε σήμερα ξεκίνησαν από τη θάλασσα. Από την θάλασσα αρχίζουμε και πάλι μια νέα προσπάθεια για την ανάπτυξη φιλίας των νέων Ελλήνων και των Ιαπώνων» είπε κατά την παρουσίαση της δράσης ο πρέσβης της Ιαπωνίας, Γιασουχίρο Σιμίζου (Yasuhiro Shimizu).


«Ο κόσμος χρειάζεται συνεργασίες χωρίς σύνορα. Και απαιτείται η ηγεσία της νέας γενιάς. Σκοπός του προγράμματος αυτού, είναι οι νέοι με διάφορες ταυτότητες να αναπτύξουν την ικανότητα τους για επικοινωνία διοίκηση και ηγεσία» προσέθεσε.


«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες μπροστά μας» κατέληξε, αναφερόμενος και στην προετοιμασία της χώρας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM