Στήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Στήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών Facebook Twitter
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα, σχετικά με το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Η Ελλάδα απέλασε τους συγκεκριμένους διπλωμάτες, καθώς κατηγορούνται ότι προέβησαν σε παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, οι οποίες κρίνονται ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert, σε ανάρτησή της στο twitter επισημαίνει πως «η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, επειδή προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική της χώρας. Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της. Η Ρωσία πρέπει να τερματίσει την αποσταθεροποιητική της συμπεριφορά».


Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ιστότοπου του Μ. Ιγνατίου Hellas Journal, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα στο δικαίωμα της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στο παρελθόν για τη ρωσική κακόβουλη επιρροή στην περιοχή αυτή», τόνισε.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τις πιθανές προσπάθειες που καταβάλει η Ρωσία με σκοπό την υπονόμευση της συμφωνίας που επετεύχθη για την επίλυση του θέματος του ονοματολογικού με την πΓΔΜ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει παρόμοια βήματα στο παρελθόν, όπως και άλλες χώρες, για να στείλουν ένα μήνυμα σχετικά με την αποσταθεροποιητική, απαράδεκτη ρωσική συμπεριφορά και σημειώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις πιθανές ρωσικές προσπάθειες να υπονομεύσουν την σημαντική συμφωνία για το θέμα του ονόματος μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Η παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες των άλλων χωρών είναι απαράδεκτη και στηρίζουμε την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM