Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση αυτοκτονίας του 15χρονου μετά την κηδεία - Και άλλα τα θύματα bullying

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση αυτοκτονίας του 15χρονου μετά την κηδεία - Και άλλα τα θύματα bullying Facebook Twitter
Το σχολείο που φοιτούσε ο 15χρονος/EUROKINISSI
7

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει το ημερολόγιο του 15χρονου μαθητή ο οποίος εξάλλου στο σημείωμά του πριν το απονενοημένο διάβημα είχε «δείξει» τους υπαίτιους του σχολικού εκφοβισμού που υπέστη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ant1, ο άτυχος 15χρονος δεν ήταν το μόνο θύμα bullying στο σχολείο της Αργυρούπολης αλλά υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα θύματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, η μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού που πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, δήλωσε ότι είναι πολλά τα περιστατικά του σχολικού εκφοβισμού.

«Το παιδί μας χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει από τον λεκτικό εκφοβισμό που αντιμετωπίζει στο σχολείο από τους συμμαθητές της και όπως υποστήριξε ενημερώθηκαν οι καθηγητές αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από μία αποβολή».

Η μητέρα της 14χρονης κατήγγειλε τους υπαίτιους στο Χαμόγελο του Παιδιού ωστόσο δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Γονέων του σχολείου καθώς φοβάται την εκ νέου στοχοποίηση της κόρης της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του και όπως αναφέρουν «Τα Νέα»,  ο 15χρονος είχε πριν από λίγο καιρό πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Επίσης μια φίλη του καθώς και κάποιοι από το γύρω περιβάλλον του τονίζουν ότι μετά το πάρτι που βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ, γύρω στις 12.30, ο νεαρός δέχθηκε μια τηλεφωνική κλήση. Το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα. Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 15χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αύριο στη ΓΑΔΑ αρχίζουν οι καταθέσεις. Η υπόθεση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και απαιτείται λεπτός χειρισμός καθώς εμπλέκονται παιδιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από τους γονείς του 15χρονου θα κληθούν να καταθέσουν και οι γονείς των παιδιών που έχουν κατονομαστεί στο σημείωμα του 15χρονου, αλλά και τα παιδιά.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Σε κλίμα οδύνης είπαν το απόγευμα της Τρίτης το τελευταίο αντίο στον 15χρονο συμμαθητές και συγγενείς.

 

Δεκάδες μαυροφορεμένα παιδιά βρέθηκαν στην κηδεία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο αποχαιρέτησαν μαζί με τους τραγικούς γονείς τον 15χρονο.

 
Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Πόσο κρίμα και άδικο!Αυτό που καθημερινά παρατηρώ είναι πως τα περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν «στον αυτόματο». Καμία, απολύτως, ουσιαστική επικοινωνία δεν έχουν με τους - και από τους γονείς τους. Συγνώμη αλλά το να μεγαλώνεις παιδιά δεν είναι μία απλή ρουτίνα, τους μαγειρεύεις, τα στέλνεις στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο και στα φροντιστήρια, νιώθεις καλά όταν έχουν μελετήσει τα (άχρηστα) μαθήματα της επόμενης ημέρας, συχνά-πυκνά τα «ξεφορτώνεσαι» στους παππούδες τους και στις κατασκηνώσεις, τα καθίζεις μπροστά σε μία τηλεόραση, μία οθόνη υπολογιστή ή κινητού, νομίζοντας πως τα ελέγχεις καλύτερα έτσι... Κουβεντιάστε, συζητήστε με τα παιδιά σας. Ακόμη και για ασήμαντα θέματα (και θα έρθουν και τα σημαντικά). Ακούστε όλα όσα έχουν να σας πουν. (Αν ξέρετε να ακούτε...).Ξέρετε όμως;.. ..για να γίνει αυτό, πρωτίστως πρέπει το ζευγάρι των γονέων να ξέρει να επικοινωνεί μεταξύ τους. Κάτι που δεν γίνεται - ούτε αυτό!.....λυπάμαι αλλά οι περισσότεροι παντρευτήκατε και κάνατε παιδιά, απλώς για ΕΠΡΕΠΕ. ..γιατί σας πιέζανε οι δικοί σας γονείς, γιατί... ΕΠΡΕΠΕ...βρήκατε την πρώτη ή τον πρώτο τυχόντα και γίνατε «ζευγάρι», μετά παντρευτήκατε.....κι εκείνοι έτσι κάνανε γιατί... ΕΠΡΕΠΕ!...Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά με παραδείγματα αλλά θα κουράσω και δεν... πρέπει...!Είναι εξαιρετικά τραγικό ένας έφηβος άνθρωπος να αυτοκτονεί. Εξαιρετικά τραγικό γεγονός που αντικατοπτρίζει, ξεκάθαρα, την κοινωνία στην οποία γαλουχήθηκε.
ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ.Οι νουθεσίες σου είναι σαν έκθεση ιδεών της δεκαετίας του 80. Δεν μιλάς εσύ με τα παιδιά. Τα σημερινά παιδιά μιλούν μαζί σου. (εφόσον είσαι γονιός).
Θα μας τα πρήξουν για 2 εβδομάδες με το πόσο κακό είναι το bullying και θα υπάρξουν πολλά κροκοδείλια δάκρυα αλλά η ουσία μένει ίδια:α) δεν θα αλλάξει τίποτα και ποτέβ) όλοι υποφέραμε από κάποιας μορφής bullying και ο καθένας το διαχειρίστηκε διαφορετικά.
"Θα μας πρήζουν για 2 βδομάδες" μάλλον σε άλλο πλανήτη ζεις.και σε άλλη εποχή επίσης."ολοι υποφέραμε" .... "δε θα λλάξει τίποτα, ποτέ"τα λόγια σου αντικατοπτρίζουν πολύ περισσότερα από ότι θα ήθελες για την έλλειψη παιδείας σου στο θέμα bullying... αλλά και την έλλειψη ουσιαστικής κατανόησης και προσπάθειας να καταλάβεις πόσο επίπονο είναι να το ακούει κανείς αυτό που ΟΝΤΩΣ έχει υποστεί bullying
Οκ. Μην στεναχωριέσαι πολύ. Ήδη στα ΜΜΕ έχει πέσει η συχνότητα αναφοράς του Bullying και είμαστε μόλις στην πρώτη εβδομάδα. Τον Γιακουμάκη τώρα τον θυμηθήκαμε πάλι.Μην στεναχωριέστε τόσο για τα θύματα bullying. Από λόγια όλοι καλοί είμαστε.Και, ναι. Όλοι έχουμε υποστεί bullying κάποιας μορφής. Και εγώ, και εσύ και ο καθένας μας. Δεν αυτοκτόνησα. Γιατί; Γιατί μπορεί να ήταν "αθώο" bullying σε σχέση με τον 15χρονο ή απλά το διαχειρίστηκα διαφορετικά. Αν ήταν να αυτοκτονούσε ο καθένας που θα πέρναγε μια δύσκολη παιδική ηλικία, θα είμασταν 5εκ.Αλλά βέβαια, το πιο βολικό είναι να λες ότι έχω έλλειψη παιδείας και έλλειψη ουσιαστικής κατανόησης, χωρίς καν να με ξέρεις. Και αυτό, μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζω με την δική σου αντίληψη πραγμάτων. Βολικό, ναι.