Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης.

 

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει το ημερολόγιο του 15χρονου μαθητή ο οποίος εξάλλου στο σημείωμά του πριν το απονενοημένο διάβημα είχε «δείξει» τους υπαίτιους του σχολικού εκφοβισμού που υπέστη.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ant1, ο άτυχος 15χρονος δεν ήταν το μόνο θύμα bullying στο σχολείο της Αργυρούπολης αλλά υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα θύματα.

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, η μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού που πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, δήλωσε ότι είναι πολλά τα περιστατικά του σχολικού εκφοβισμού.

 

«Το παιδί μας χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει από τον λεκτικό εκφοβισμό που αντιμετωπίζει στο σχολείο από τους συμμαθητές της και όπως υποστήριξε ενημερώθηκαν οι καθηγητές αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από μία αποβολή».

 

Η μητέρα της 14χρονης κατήγγειλε τους υπαίτιους στο Χαμόγελο του Παιδιού ωστόσο δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Γονέων του σχολείου καθώς φοβάται την εκ νέου στοχοποίηση της κόρης της.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του και όπως αναφέρουν «Τα Νέα»,  ο 15χρονος είχε πριν από λίγο καιρό πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχεια.

 

Επίσης μια φίλη του καθώς και κάποιοι από το γύρω περιβάλλον του τονίζουν ότι μετά το πάρτι που βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ, γύρω στις 12.30, ο νεαρός δέχθηκε μια τηλεφωνική κλήση. Το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα. Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 15χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αύριο στη ΓΑΔΑ αρχίζουν οι καταθέσεις. Η υπόθεση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και απαιτείται λεπτός χειρισμός καθώς εμπλέκονται παιδιά.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από τους γονείς του 15χρονου θα κληθούν να καταθέσουν και οι γονείς των παιδιών που έχουν κατονομαστεί στο σημείωμα του 15χρονου, αλλά και τα παιδιά.

 

 

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

 

Σε κλίμα οδύνης είπαν το απόγευμα της Τρίτης το τελευταίο αντίο στον 15χρονο συμμαθητές και συγγενείς.

 

Δεκάδες μαυροφορεμένα παιδιά βρέθηκαν στην κηδεία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο αποχαιρέτησαν μαζί με τους τραγικούς γονείς τον 15χρονο.