Σήμερα η κηδεία του 15χρονου που αυτοκτόνησε - Το ημερολόγιο, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό και οι τελευταίες στιγμές

Σήμερα η κηδεία του 15χρονου που αυτοκτόνησε - Το ημερολόγιο, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό και οι τελευταίες στιγμές Facebook Twitter
2

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχει μπει το ημερολόγιο του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, που αυτοκτόνησε τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Η κηδεία του παιδιού θα γίνει σήμερα και αμέσως μετά ξεκινούν οι καταθέσεις.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανηλίκων θα πάρουν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους: τους γονείς, τους καθηγητές και τους συμμαθητές του νεαρού.

Στη ΓΑΔΑ πρόκειται να κληθούν και οι έξι που κατονομάζει στο σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε πίσω του ο 15χρονος, αλλά και οι γονείς τους.

Προκαταρκτική εξέταση για την ίδια υπόθεση διέταξε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος o οποίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ερευνηθούν οι λογαριασμοί του 15χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά αναμένεται να γίνει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο.

Πολλά είναι τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα συγγενών και φίλων του μαθητή στα social media. Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει ένα κείμενο φίλων του που αναφέρει μεταξύ άλλων:«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή;»

Στο τελευταίο σημείωμά του προς τους δικούς του, ο έφηβος κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα bullying, κατονομάζοντας έξι άτομα για τα οποία ζητούσε από τους συγγενείς του να τα «καταστρέψουν, όπως οι θύτες του είχαν καταστρέψει εκείνον». 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, ο 15χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από άλλο μαθητή του σχολείου του μόλις δύο εβδομάδες πριν αυτοκτονήσει. 

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, στις 25 Ιουνίου ο μαθητής είχε δεχτεί επίθεση από αγόρι που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον 15χρονο. 

Εκείνο το βράδυ, στις 9μ.μ, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας στην Αργυρούπολη, ο 15χρονος καθόταν σε ένα παγκάκι με τις φίλες του όταν το άλλο άτομο του τον κλώτσισε και το χτύπησε με κλειδιά, χωρίς εκείνος να τον έχει προκαλέσει. 

Κοπέλα από την παρέα του 15χρονου υποστηρίζει ότι ο φίλος της δεν προκάλεσε και πως ο άλλος νεαρός έψαχνε αφορμή για καβγά. 

Οι πληροφορίες για μια τηλεφωνική κλήση που φέρεται να έγινε λίγες ώρες πριν την αυτοκτονία θα ερευνηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορία που διέρρευσε από το φιλικό του περιβάλλον,  λίγο αφότου ο 15χρονος έφυγε από το πάρτι, φέρεται να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από απόκρυψη και δέχθηκε ύβρεις και απειλές.

Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 15χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα.

Στο ημερολόγιό του, ο αυτόχειρας έφηβος κατέγραφε τους προβληματισμούς τους αλλά τις δύσκολες καταστάσεις που βίωνε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείωμα του παιδιού περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα χωρίς να  καταγράφονται συγκεκριμένες κατηγορίες. 

Οι καταθέσεις των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων αναμένεται να διαφωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση. 

Η κηδεία του αγοριού θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης, στο κοιμητήριο Αργυρούπολης.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η ελαφρότητα της διοίκησης των σχολείων από τους καθηγητές επιτρέπει το Μπούλινγκ. Και δεν λέω να τα πλακώνουν στις σφαλιάρες όλα τα επιθετικά καλόπαιδα. Αλλά τουλάχιστον αποβολές και ποινές για συμμόρφωση. Καταργήθηκε η πειθαρχία και μετέφεραν την ζούγκλα της επιβίωσης του ισχυρότερου μέσα στα σχολεία.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία αλλιώς θα έχουμε συνεχώς θύματα. Ανήλικα και τρίχες, χειρότερα από ενήλικες.Στην περίπτωση Γιακουμάκη δεν έγινε τίποτα ( φυσικά) για να δούμε τώρα που ο νεαρός παρ´ολη την απελπισία του άφησε ονόματα.