Νεκρός δημοτικός υπάλληλος στο Κορωπί από τσίμπημα σφήκας - Καταγγελία για καθυστέρηση ασθενοφόρου

Νεκρός δημοτικός υπάλληλος στο Κορωπί από τσίμπημα σφήκας - Καταγγελία για καθυστέρηση ασθενοφόρου Facebook Twitter
0

Ένας υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Κορωπίου έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, από αλλεργικό σοκ που υπέστη μετά από τσίμπημα σφήκας.

Ο 45χρονος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει πως «ενώ καλέστηκε ασθενοφόρο, το κοντινότερο βρισκόταν στην περιοχή του Λαυρίου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και να αφήσει την τελευταία του πνοή ο συνάδελφος μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του».

«Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι απαράδεκτες. Οι συνάδελφοι καθημερινά δίνουν μάχη για το μεροκάματο με κίνδυνο την ζωή τους», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

 

«Άλλος ένας εργάτης καθαριότητας έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Συγκεκριμένα ο συνάδελφος στη καθαριότητα του Δήμου Κορωπίου 45 ετών έπεσε νεκρός την προηγούμενη Παρασκευή από αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα από σφήγκες την ώρα που προσπαθούσε να ξεσφηνώσει ένα καναπέ από την αρπάγη.


»»Και ενώ καλέστηκε ασθενοφόρο, το κοντινότερο βρισκόταν στην περιοχή του Λαυρίου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και να αφήσει την τελευταία του πνοή ο συνάδελφος μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του.

»»Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση που έχει αφήσει όλη τη περιοχή των Μεσογείων χωρίς νοσοκομείο και με ελλιπή αριθμό ασθενοφόρων να προσπαθούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες. Ο συνάδελφος μπορεί και να είχε σωθεί αν έγκαιρα είχε έρθει το ασθενοφόρο και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο.


»»Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του συναδέλφου αλλά και στους συναδέλφους του.


»»Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι απαράδεκτες. Οι συνάδελφοι καθημερινά δίνουν μάχη για το μεροκάματο με κίνδυνο την ζωή τους.


»»Συνάδελφοι ως εδώ. Αρκετούς συναδέλφους μας θρηνήσαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Τώρα σε κάθε δήμο με ευθύνη του σωματείου θα πρέπει να συγκροτηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας απαιτώντας να αλλάξει η νομοθεσία που θέλει τις συγκεκριμένες επιτροπές να έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, απαιτούμε σε κάθε δήμο να υπάρχει Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Εργασίας. Δεν βγαίνουμε για δουλειά αν δεν έχουμε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.


»»Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δήμου Κορωπίου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM