Άνθιμος: Δεν συμφωνώ με τον Ιερώνυμο στον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους

Άνθιμος: Δεν συμφωνώ με τον Ιερώνυμο στον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους Facebook Twitter
0

Ρήγμα στους κόλπους της εκκλησίας ανοίγει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που δηλώνει αντίθετος στις θέσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. 

«Εχουν ξανατεθεί αυτά τα θέματα (διαχωρισμός). Σε όλες τις περιπτώσεις ήμουν καθαρά εναντίον αυτού. Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος», διερωτήθηκε ο μητροπολίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

«Εμείς δεν είμεθα υπάλληλοι, είμαστε ιδιοκτήτες. Η περιουσία της Εκκλησίας ήταν όλη στα χέρια μας και οι πατέρες μας την έδωσαν», συνέχισε με νόημα εκτιμώντας πως «δεν θα λυθεί ποτέ αυτό το θέμα». 

Μάλιστα ο μητροπολίτης Άνθιμος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κλήρος να προσφύγει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Οταν πρόκειται για αναγνώριση ιδιοκτησίας είναι πολύ προσεκτική η ΕΕ», ανέφερε. 

Εξαπολύοντας επίθεση και στην ελληνική κυβέρνηση, ο μητροπολίτης κατηγόρησε τους συμβούλους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι είναι πολύ σκληροί απέναντι στην εκκλησία. 

«Ο Τσίπρας έχει την ευθύνη. Εχει πια την ηλικία. Εχει συμβούλους πολύ σκληρούς σε αυτά τα θέματα απέναντι στην Εκκλησία. Εδώ είναι που κολλάει το "Με ξένα κόλλυβα (...) Με βάζει σε ανησυχία το τι έχει ειπωθεί. Θα ρωτήσω τον Αρχιεπίσκοπο. Αφήστε την περιουσία της Εκκλησίας εκεί όπου είναι. Θα είναι προς τιμήν σας να την αξιοποιήσετε. Μας δηλητηρίασαν τη ζωή, πήραν τα κτήματα και τα άφησαν βοσκοτόπια».

«Απέναντι» και στο ονοματολογικό


«Εμείς δεν θέλαμε τέτοια λύση στο θέμα που αφορά τη Μακεδονία μας», σχολίασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τη συμφωνία των Πρεσπών. 

«Αν δεν πείσουμε, υπάρχουν και άλλα μέσα, όπως για παράδειγμα τα ευρωπαϊκά δικαστήρια», πρόσθεσε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM