Ο Ψωμιάδης κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την υπόθεση Μπουτάρη

Ο Ψωμιάδης κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την υπόθεση Μπουτάρη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ
2

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, λίγο πριν από την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τον προηγούμενο μήνα, κλήθηκε να δώσει ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ψωμιάδης κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τον εντοπισμό των δραστών, φυσικών και ηθικών, της επίθεσης εναντίον του δημάρχου σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο.

Οι πράξεις για τις οποίες φέρεται να ελέγχεται ο πρώην Περιφερειάρχης είναι αυτές της πρόκλησης σε τέλεση εγκλήματος και της εξύβρισης.

Ο ίδιος κατέθεσε υπόμνημα, με το οποίο φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο περιστατικό, υποστηρίζοντας, κατά πληροφορίες, ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν ήταν υβριστικές, αλλά προϊόν "πολιτικής κριτικής" στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, και επιπλέον έγιναν σε μακρινή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης.

Ισχυρίστηκε, δε, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες της επίθεσης.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι εκφράσεις «πολιτικό τραβέλι» και «χολέρα», που χρησιμοποίησε ο πρώην Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στον δήμαρχο, τον οποίο κατήγγειλε, επίσης, ότι «επούλησε την Μακεδονία», ενώ εξετάζεται εάν οι δηλώσεις αυτές διέγειραν το πλήθος να κινηθεί εναντίον του δημάρχου.

Καλά πληροφορημένες πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δεν επιβεβαίωσαν εάν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του κ. Ψωμιάδη, ενώ ο συνήγορός του, Γιώργος Νικολακόπουλος, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες εναντίον του εντολέα του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ