Πρεσβεια ΗΠΑ για την άδεια Κουφοντίνα: Eπαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων του

Πρεσβεια ΗΠΑ για την άδεια Κουφοντίνα: Eπαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων του Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

Σε μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση προχώρησε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, για την απόφαση χορήγησης τρίτης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πέρασε σήμερα το πρωί την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρίτη αυτή παραχώρηση άδειας σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της στο Twitter η Πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές πράξεις στο όνομά του» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι 48ωρη.

Ο Κουφοντίνας πήρε χθες το μεσημέρι εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν μετά από πολυήμερη απεργία πείνας, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές.

Σήμερα το πρωί, η σύζυγός του, Αγγελική, και ο γιος του, Έκτορας, τον περίμεναν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί, βγήκαν όλοι μαζί από τις πύλες της φυλακής.

Αυτή είναι η τρίτη άδεια που λαμβάνει τους τελευταίους οκτώ μήνες. Είχε ήδη λάβει άλλες δύο στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018.

Σημειώνεται ότι οι όροι της άδειάς του θα είναι πιο χαλαροί σε σχέση με τις δύο προηγούμενες άδειες, καθώς ο καταδικασθείς για τρομοκρατία θα χρειάζεται να εμφανίζεται μόνον μια φορά ημερησίως στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Μάκρης, αντί για δύο που ίσχυε στις προηγούμενες περιπτώσεις.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM