Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Σποράδες

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Σποράδες Facebook Twitter
Φωτογραφία: voria.gr
0

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια της γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε τη γραμμή αυτή «απολύτως απαραίτητη» και ζήτησε από την τοπική κοινωνία να την υποστηρίξει, αλλά και από τις περιφέρειες κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας να την ενισχύσουν οικονομικά, για να παραμείνει το δρομολόγιο.

«Ήρθαμε με σκοπό να μείνουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο πλοιοκτήτης Γιώργος Στεφάνου της εταιρείας «Golden Star Ferries», στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί το δρομολόγιο ώστε να είναι η γραμμή βιώσιμη και εκφράζοντας την επιθυμία του να καθιερωθεί. 

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει τη διάθεση να συνεχίσει τα δρομολόγια και μετά τον Σεπτέμβριο, αν εξασφαλισθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για τους χειμερινούς μήνες.

«Πρόκειται για μια γραμμή που είχε σταματήσει το 2009 και επανήλθε εκ νέου τη θερινή σεζόν του 2016 και 2017», όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, προσθέτοντας ότι η σύνδεση αυτή πρέπει να παραμείνει, καθώς εξυπηρετεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και μεγάλο όγκο τουριστών.

Τα δρομολόγια

Σήμερα το πρωί έκανε το παρθενικό του ταξίδι το τριμαράν Superspeed της «Golden Star Ferries», που θα συνδέει από σήμερα και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου -χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης- τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Β. Σποράδων.

Το δρομολόγιο θα ξεκινάει κάθε μέρα στις 10 το πρωί, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο (σε περίπου τρεις ώρες), τη Σκόπελο, και την Αλόννησο και από εκεί θα επιστρέφει ακολουθώντας τη διαδρομή: Σκόπελος, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη, με ώρα άφιξης στο τελευταίο λιμάνι περί τις 19.15.

Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όπως ενημέρωσε ο ναυτικός πράκτορας Γιάννης Δημητριάδης: στα 60 ευρώ το απλό εισιτήριο και 108 μετ' επιστροφής ενώ υπάρχουν εκπτώσεις για ειδικές ομάδες.

Η ίδια εταιρεία θα συνδέει επίσης, από τις 30 Ιουνίου καθημερινά στις 9 το πρωί, τον Βόλο με τη Σκιάθο, με επιστροφή στον Βόλο, με το Supercat.

Το Supercat θα αναχωρεί από Βόλο στις 12.15 για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, με επιστροφή από Αλόννησο στη Σκόπελο και Σκιάθο και τελικό προορισμό τον Βόλο, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης τις 17.00.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM