Γονείς πιάστηκαν στα χέρια σε σχολική γιορτή επειδή την εκδήλωση προετοίμασαν Πακιστανοί

Γονείς πιάστηκαν στα χέρια σε σχολική γιορτή επειδή την εκδήλωση προετοίμασαν Πακιστανοί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
8

Την επίθεση που δέχθηκαν δυο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου Δημοτικού Σχολείου από δύο, επίσης, γονείς, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης των μαθητών για τη λήξη των μαθημάτων, καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Οι δύο δράστες γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν δυο μέλη του Συλλόγου μπροστά σε άλλους γονείς αλλά και στους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ υπέβαλαν και μηνύσεις.

Αιτία υπήρξε, όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ανάθεση- επειδή δεν υπήρξε βοήθεια από άλλους γονείς- σε άτομα πακιστανικής καταγωγής που μένουν στην περιοχή της προετοιμασίας της εκδήλωσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό ψήφισμα το οποίο δεν ψήφισε η παράταξη «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα».

Επίσης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν φόβους για τυχόν νέα επεισόδια, την Κυριακή, στο ίδιο σχολείο, όπου εκεί θα πραγματοποιήσει εκδήλωση η Πακιστανική Κοινότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δλδ κάποιοι πήγαν και έδειραν κάποιους επειδή ανέθεσαν σε πακιστανούς τη ''διοργάνωση'' της γιορτής. Από μόνο τους δε βγάζει λογική. Αν γνωρίζαμε τα γεγονότα επακριβώς θα μπορούσαμε να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα. Η εύκολη εξήγηση ''ο ρατσισμός φταίει για όλα'' καταντά αυταπόδεικτα απλοϊκή.
Αν σε ενδιέφερε, θα το έψαχνες λίγο παραπάνω, δεν είναι -δα- και τόσο δύσκολο.«Το περιστατικό το είδαν τουλάχιστον 50 παιδιά και γονείς που περίμεναν στην ουρά για σουβλάκια. Εκείνη την ώρα πάνω από 200 άτομα ήταν στο σχολείο. Εκλαιγαν και τα δικά μας παιδιά και τα παιδιά των δραστών. Ηταν σοκαρισμένα. Τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί ο πατέρας τους συμπεριφέρεται έτσι. Ο 11χρονος γιος μου σπρώχτηκε από τους δράστες και έπεσε στο ψυγείο. Το βράδυ έκλαιγε και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Και τα παιδάκια των άλλων γονέων έκλαιγαν (...)""Το 144ο δεν είναι ένα τυχαίο σχολείο, και οι δράστες της τελευταίας ρατσιστικής επίθεσης δεν είναι δύο τυχαίοι θερμόαιμοι γονείς. Βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια του Νοεμβρίου, όταν οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών αντέδρασαν με βίαιο τρόπο στην παραχώρηση του σχολείου από τον Δήμο Αθηναίων για κυριακάτικα μαθήματα γλώσσας στα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας".https://www.efsyn.gr/arthro/agrios-xylodarmos-mprosta-se-paidia-epeidi-eferan-pali-toys-pakistanoys
Σε περίπτωση που δυσκολεύομαστε ακόμη ν' αντιληφθούμε τι εστί ρατσισμός:ορίστε!Ο χώρος, η αιτία, η αφορμή και το γεγονός ότι πρόκειται για γονείς αυτοί που ενήργησαν βίαια είναι το λιγότερο θλιβερά. Τι μηνύματα περνάει όλο αυτό στα παιδιά; Για μένα το βασικό πρόβλημα είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί πολίτες αυτής της χώρας είναι ανεύθυνοι( ακόμη και ως απαθείς) επί της ουσίας και σκέφτονται κοντόφθαλμα.
Βλέπω μπορέσατε αμέσως να ορίσετε τη λέξη «ρατσισμός» και τι εστί...Μακάρι να μπορούσατε εύκολα να ορίσετε και τις έννοιες «εθνική ταυτότητα», «κοινωνική συνοχή», «πολιτισμική ταυτότητα» και «μητρική γλώσσα».Εσείς που βλέπετε μακροπρόθεσμα, για πείτε μας πως βλέπετε την Ελλάδα σε 20 χρόνια ... Επίσης καλό θα ήταν να μας αναφέρετε και χώρες πολυπολιτισμικές που ακμάζουν, χωρίς να έχουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. (Οι υπερδυνάμεις και οι χώρες που δεν γειτνιάζουν με εχθρικές περιοχές δεν πιάνονται)
Μάταια περιμένω μία απάντηση για Κράτη που δεν έχουν σοβαρά εσωτερικά ζητήματα, λόγω της πολυπολιτισμικότητας τους, που δεν είναι υπερδυνάμεις και που δεν έχουν συνοριακές διαφορές με τους γείτονες τους...
Συμφωνω και θα ήθελα και περισσοτερες πληροφορίες για τι πως και κυρίως γιατί έγινε ότι έγινε,λιγο context παραπάνω.Μην αφηνεται να βγάζουμε αβίαστα και ευκολα συμπεράσματα βασιζόμενοι στην ιδεολογία και μόνο που ο καθενός μας έχει.
Φυσικά, μπορείτε να κάνετε μια μικρή έρευνα για τι σημαίνει το ένστικτο του ρατσισμού εξελικτικά και γιατί αυτό δημιουργείται...Όπως επίσης και το πώς η μετανάστευση επιδρά στην αγορά εργασίας για τα χαμηλά και μέσα στρώματα και πόσο θετική είναι για την «εξέλιξη» της οικονομίας από την πλευρά του κεφαλαίου...Σε συνδιασμό με την οικονομική αφαίμαξη που έχει επέλθει στους Έλληνες πολίτες, που αναγκάζονται είτε να φύγουν στο εξωτερικό, είτε να αποχαιρετήσουν τα παιδιά τους, και την όλο αυξανόμενη επιθετικότητα των γειτονικών χωρών... τα φαινόμενα «ρατσισμού» είναι μάλλον περιορισμένα για την κατάσταση που βιώνει η χώρα...και δυστυχώς θα αυξηθούν σύντομα σε τέτοιο βαθμό που θα δημιουργήσουν μια πολύ πιο συντηρητική κοινωνία από αυτήν που, νομίζουμε πως, βιώνουμε σήμερα.