Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με την τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Μακελειό» διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Αφορμή στάθηκε το σημερινό πρωτοσέλιδο του εντύπου.

Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με εντολή να διαπιστωθεί άμεσα αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της «προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων» κ.ά. και την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας.

Μετά την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονομασία το Σκοπιανό, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τυπώθηκε με φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος.

Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου γράφει: σΣε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας».

Ο κύριος τίτλος είναι «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους».

Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Έλεος! Πού πάμε σαν χώρα; Όποιος διαφωνεί με μένα σημαίνει ότι είναι προδοτης; Μήπως προδότης είναι αυτός που παρακινεί σε φανατισμό και βίαιες πράξεις με κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας; Αυτά τα ερωτήματα τύπου "υπάρχει κάποιος λογικός ή πατριώτης που να μη συμφωνεί;" ή "αν δε συμφωνείς είσαι εχθρός" στα απολυταρχικά καθεστώτα τα βλέπουμε. Μετά θα βγουν και οι ακραίοι της άλλης άποψης και θα λένε "υπαρχει καποιος λογικος πατριώτης που να μη συμφωνεί με τη συμφωνία Τσιπρα-Ζαεφ;"... Πού θα οδηγήσει όλο αυτό; Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο του πατριωτισμού, της απόλυτης αλήθειας και του σωστού. Πρέπει να απαντούν οι μετριοπαθείς πολίτες σε αυτές τις ακραίοτητες. Γιατί αν δεν απαντούν οι μετριοπαθείς, μετά θα βγουν και θα απαντήσουν οι αλλοι ακραιοι και στο τέλος θα εκφράζονται μόνο οι ακραίοι αυτής της χώρας και οι μετριοπαθεις (η πλειονότητα) απλά θα παρακολουθούν φοβισμένοι το πινγκ-πονγκ βίας και μίσους. Δε θέλω να πιστέψω πως κάποια μερα σε αυτή τη χώρα θα χρειαστει να επιλέξω στρατοπεδο μεταξύ Χρυσης Αυγής και Ρουβίκωνα. Μεταξύ ακροδεξιάς και ακροαριστερας.Νισαφι πια με τις κορώνες και τις φαμφάρες! Κάποιος που να επικαλειται τη λογική και το ρεαλισμό, και οχι το θυμό, το φόβο και την ψευτοελπιδα, υπάρχει σε αυτή τη χώρα; Αντί να στρέφουν τον έναν απέναντι στον άλλον μήπως να προσπαθούσαν λίγο να εμπνεύσουν δημιουργικά; Να αντιπροτείνουν δημιουργικές λυσεις, οχι μόνο να κραζουν και να στοχοποιούν. Αυτή είναι εύκολη δουλειά. Την κάνω κι εγώ. Φαίνεται μάλλον οτι δεν μπορούν να εμπνεύσουν, γι αυτό και καταφεύγουν στην εύκολη ρητορική της πόλωσης και του φανατισμου, πολιτικοί τε και δημοσιογράφοι. Άλλωστε και ο λαός τέτοια θέλει να ακούει. Για να νιώθει καλύτερα. Ομως τα προβλήματα δε λύνονται έτσι. Παραμένουν και διογκώνονται. Συν του ότι προστίθενται κι άλλα προβληματα μετά.Και εγώ δε συμφωνώ καθολου με την πολιτική της κυβέρνησης, το χειρίστηκαν εντελώς λάθος και εις βάρος ημων και των παιδιών μας. Αλλα η λύση δεν είναι τα άκρα. Η λύση πρεπει να είναι θεσμικη. Δε σου αρέσει, κύριε, η συμφωνία; Οκ. Πρόταση μομφής, συλλαλητήρια και εκλογές. Όχι κρεμάλες κι απειλες.Η γύρω περιοχή φλέγεται. Το μόνο που μας έλειπε αυτή τη στιγμή είναι η αποσταθεροποίηση, ο εμφύλιος και ο φασισμός (όλων των ειδών). Αλλά δυστυχώς όλο και περισσότεροι Έλληνες πάνω στη θολούρα και την απελπισία ψάχνουν να βρουν σε ποιόν θα ασκήσουν βια για να εκτονωθούν, είτε αυτός ο κάποιος φταίει πραγματικά είτε όχι. Ε λοιπον να φάμε τις σάρκες μας, να αυτοκαταστραφουμε για άλλη μια φορά, να δούμε τι θα καταλάβουμε. Τέλεια!(Κάτι μου λέει ότι δυστυχώς θα πέσει στα μαλακά ο "Μακελάρης")
Καλά έγινε η προκαταρκτική εξέταση.Το βαθιά θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί αναγνώστες τέτοιων εντύπων.Αν δεν υπήρχαν αναγνώστες τέτοιων εντύπων και θεατές εκπομπών ανάλογου ύφους τότε αυτά τα υποπροϊόντα δεν θα υπήρχαν.