Κάποιοι κάτοικοι χειροκροτούσαν τον δολοφόνο της 13χρονης Ρομά στην Άμφισσα

Κάποιοι κάτοικοι χειροκροτούσαν τον δολοφόνο της 13χρονης Ρομά στην Άμφισσα Facebook Twitter
6

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το χειροκρότημα κατοίκων της Άμφισσας στο δολοφόνο της 13χρονης Ρομά. Ο δράστης εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκεί υπήρξαν κάτοικοι που όταν τον είδαν ξέσπασαν σε χειροκρότημα.

Ο 34χρονος προσήλθε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο.


Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο φερόμενος δράστης πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Έξω από το δικαστήριο υπήρχαν και Ρομά, συγγενείς του μικρού κοριτσιού που φώναζαν για παραδειγματική τιμωρία και απονομή δικαιοσύνης. Τα χειροκροτήματα τους εξόργισαν και στο σημείο προκλήθηκε ένταση.

Ο δράστης ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και είπε πως το κορίτσι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εμένα ποιός θα έρθει να με χειροκροτήσει που δεν έχω πάρει ακόμα την καραμπίνα να σκοτώσω ενώ αναπνέω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ καρκίνο από τα λάστιχα και τα καλώδια που καίνε οι "Ρομά" και που κλειδαμπαρώνομαι και βάζω συναγερμό για να κοιμηθώ (και κάνω μπάνιο στον ιδρώτα μου¨με 35 βαθμούς αλλά προτιμώ να νιώθω ασφαλής); Ποιός θα με χειροκροτήσει που πληρώνω στα ΕΛΤΑ τους λογαριασμούς μου ενώ στον διπλανό γκισέ οι "Ρομά" εισπράττουν; Πότε επιτέλους ο νόμος θα ισχύσει για όλους; Ως πότε θα επιχορηγούμε τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα για να ζει ΑΠΟΛΥΤΩΣ αντικοινωνικά με το πρόσχημα της φτώχειας;
O Νόμος ισχύει για την Ελληνική εργατική, μέχρι μικροαστική τάξη που πληρώνει ανελέητα φόρους και παράγει για όλους τους υπόλοιπους. Οι νομοθέτες το ξέρουν πολύ καλά αυτό.
Όσοι πατούν "Δε συμφωνώ" όπως πάτησα κι εγώ δε σημαίνει ότι επικροτούμε την πράξη αυτή απλά δε μας αρέσει το τσουβάλιασμα. Αν πω "αυτοί είναι οι Αλβανοί, όλοι κλέφτες" θα σου ακουστεί ωραίο ή ρατσιστικό;
Το χειροκρότημα ήταν τελείως περιττό, διότι ο άνθρωπος δεν έκανε καμιά ηρωική πράξη, αλλά προκάλεσε άθελά του ένα τραγικό δυστύχημα. Ωστόσο, η πλευρά του δεν έχει ακουστεί καθόλου και ούτε εγώ θα ήξερα τίποτα, αν δεν τύχαινε να έχω έναν γνωστό στην περιοχή.Το αν είμαι υπερ των δικαιωμάτων όλως ανεξαιρέτως των ανθρώπων φαίνεται από τα σχόλιά μου, δεν θα το αναλύσω. Ρομά, πρόσφυγες, όλοι με κάποιο τρόπο είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, δεν ξύπνησαν μια μέρα κι είπαν πάμε να ζήσουμε κλέβοντας.Εν προκειμένω όμως, οι Ρομά λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή με τρόπο σκανδαλώδη (λένε οι κάτοικοι) - δεν λέω ποιος φταίει γιατί το πρόβλημα αυτό είναι πολυδιάστατο. Γεγονός παραμένει ότι ο συγκεκριμένος χαίρει εκτίμησης ανάμεσα στους κατοίκους ως καλός και σοβαρός άνθρωπος και τον έχουν ληστέψει Ρομά 2 ή 3 φορές. Έκανε καλά που πήρε τα όπλα? Σαφώς όχι!Αγανάκτησε επειδή το κράτος τον αφήνει απροστάτευτο? Πιθανόν ναι. Η τραγωδία που προκλήθηκε δεν έχει έναν μόνο υπεύθυνο, αυτό είναι σίγουρο.