Πώς έπιασαν την μαθήτρια με «σκονάκι» μέσω ακουστικού στην Κω- Τι θα γίνει με τις εξετάσεις της μετά το περιστατικό

Πώς έπιασαν την μαθήτρια με «σκονάκι» μέσω ακουστικού στην Κω- Τι θα γίνει με τις εξετάσεις της μετά το περιστατικό Facebook Twitter
2

«Ευχόμαστε στο μέλλον να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό γιατί είναι κρίμα τόσο και για τα παιδιά όσο και για το εκπαιδευτικό σύστημα», είπε στο LIFO.gr, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσων σχολιάζοντας την υπόθεση αντιγραφής που προκαλεί αίσθηση στο 2ο ΓΕΛ Κω.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδομαρκάκης, η επιτηρήτρια σήμερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις συνέλαβε επ' αυτοφόρω την 17χρονη μαθήτρια να έχει κινητό πάνω της την ώρα της εξέτασης και να επικοινωνεί με την 24χρονη αδελφή της μέσω ακουστικού.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η συνεργός της άρχισε να μιλά ιδιαιτέρως δυνατά, με αποτέλεσμα εκτός από τη μαθήτρια να ακούσουν τη συνομιλία και οι επιτηρητές καθηγητές.

«Είναι ένα παιδί όπως όλα που απλά έκανε λάθος. Ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί γιατί η μαθήτρια μηδενίστηκε στο σημερινό μάθημα. Από αύριο θα συνεχίσει κανονικά τις εξετάσεις της ωστόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί λέμε συνεχώς στα παιδιά να μην φέρνουν κινητά στην αίθουσα» προσθέτει ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν τα κινητά τους μπαίνοντας στην αίθουσα του εξεταστικού κέντρου ωστόσο είναι αδύνατον να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος. Υπάρχει φυσικά η επιτήρηση.

Το γραπτό της μαθήτριας μηδενίστηκε στο μάθημα της Ιστορίας, στο 2ο ΓΕΛ Κω και λίγο αργότερα συνελήφθη η αδερφή της.

Η 17χρονη μαθήτρια, εντοπίστηκε από την επιτηρήτρια, να φέρει ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο είχε κρύψει ανάμεσα στα μαλλιά της. Μέσω αυτού, επικοινωνούσε με την 24χρονη αδερφή της, προκειμένου να την βοηθά, στο εξεταζόμενο μάθημα.

Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη το Α.Τ. της Κω.

Οι Πανελλήνιες συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψήφιους, που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό τα όσα έζησαν.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Jerzy 15.6.2018 | 08:53 Δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη είχε ποτέ κανένα άγχος. Το οργάνωσε και το πραγματοποίησε. Αντί να στρωθεί στο διάβασμα οργάνωνε την απάτη της Πηγή: www.lifo.grΤο τι νομίζεις εσύ είναι δικό σου θέμα αλλά δεν πάει να πεί οτι είναι έτσι τα πράγματα.Το ήξερες και απο χθές το κοριτσάκι ή γνώριζες οτι έκανε "μηχανογραφίες " για να περάσει στις εξετάσεις ? Καλύτερα να μήν καταφέρεσαι εναντίον ενος ανήλικου κοριτσιού αποδίδοντας του ανυπόστατες κατηγορίες δίοτι προέβει σε ενα Λάθος το οποίο Λάθος προέκυψε απο το ίδιο το σύστημα παιδείας όπως εξηγώ στο ανωτέρω σχόλιο μου.