Πανελλαδικές: Χαμός σε σχολείο στην Κω με αντιγραφή μαθήτριας - Μηδενίστηκε και συνέλαβαν την αδερφή της

Πανελλαδικές: Χαμός σε σχολείο στην Κω με αντιγραφή μαθήτριας - Μηδενίστηκε και συνέλαβαν την αδερφή της Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Πανικός σημειώθηκε το πρωί σε εξεταστικό κέντρο της Κω για τις Πανελλαδικές αφού μαθήτρια πιάστηκε από τον επιτηρητή να αντιγράφει μέσω ακουστικού.

Το γραπτό της 18χρονης μαθήτριας μηδενίστηκε στο μάθημα της Ιστορίας, στο 2ο ΓΕΛ Κω και λίγο αργότερα συνελήφθη η αδερφή της.

Η 18χρονη μαθήτρια, εντοπίστηκε από τον επιτηρητή καθηγητή, να φέρει ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο είχε κρύψει  ανάμεσα στα μαλλιά της. Μέσω αυτού, επικοινωνούσε με την 24χρονη αδερφή της, προκειμένου να την βοηθά, στο εξεταζόμενο μάθημα.

Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη το Α.Τ. της Κω, ενώ η αδερφή της μαθήτριας βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και καταθέτει.

Η αστυνομία που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης, οι Πανελλήνιες συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψήφιους, που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό τα όσα έζησαν.

Ο κανονισμός

 

Kινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις αποτελούν αιτία μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα.

Μηδέν θα πάρει ένας μαθητής αν αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί ή δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, βάσει του σχετικού κανονισμού.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας θα την βάλουν; Μηδενισμός απλός δεν αρκούσε;Η πλάκα είναι ότι όσο αυστηρά είναι στις πανελλήνιες, άλλο τόσο χαλαρά είναι μετά στο πανεπιστήμιο όπου η αντιγραφή/σκονάκι είναι δεδομένα κόλπα.
Απο ότι καταλαβα η εξεταζόμενη μηδενιστικε και η ενηλικη αδερφή της κατηγορήτε ποινικα. Εδω που τα λεμε 24χρονη πήγε να ξεγελάσει το δημοσιο....δεν βρίσκω τιποτα το υπερβολικο στη μεχρι τωρα καταληξη της υποθεσης.
Άτοπα τα αστειάκια εδώΚαλά έκαναν και τις τιμώρησαν έτσι, η Αστυνομία έκανε την δουλειά που έπρεπε. Μην ξεχνάς πως οι Πανελλήνιες είναι ένας σοβαρός, οργανωμένος και πάνω απ όλα αυστηρός θεσμός. Ελπίζω το πάθημα να τους έγινε θεσμός. Ήταν ηλίθιο αυτό. Το να κάνεις κάτι τέτοιο σε Πανελλήνιες. Καμιά αδιάβαστη θα ήταν...Όσο για το Πανεπιστήμιο, αναλόγως τι επιτήρηση θα υπάρχει. Θεωρητικά και εκεί ακριβώς τα ίδια ισχύουν. Θυμάμαι στα μισά τουλάχιστον ήταν δύσκολα. Μόνο προς το τέλος χαλάρωνε. Και μην μου πεις δεν μηδενίζουν ή σου παίρνουν το γραπτό. Τουλάχιστον σε 10 περιπτώσεις έχω τύχει ναμαι μπροστά. Συν τις αθέατες τιμωρίες (όταν δηλαδή τους παίρναν το γραπτό και ναι μεν δεν μηδένιζαν αλλά το σημειώνανε και έτσι ο καθηγητής κατά την διόρθωση το λάμβανε υπόψην προφανώς και έκοβε ανάλογα ή όχι). Θελεί αρκετή προσοχή. Και αυτά τα άτομα που έβλεπα έκαναν το αντίθετο θα έλεγα...
Με τη διαφορά πως στο πανεπιστήμιο δεν τρως τη θέση κανενός αν αντιγράψεις, αλλά δεν θέλεις να κουραστείς. Καλά τους έκαναν και θα πρέπει να ντρέπεται τους συμμαθητές της.