Ξεκινά την Παρασκευή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Σποράδες και Βόλο

Ξεκινά την Παρασκευή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Σποράδες και Βόλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την Παρασκευή, 15 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και τον Βόλο. 

Τα δρομολόγια θα εκτελούν τα ταχύπλοα σκάφη Super Speed και Super Cat.

Ειδικότερα, το Super Cat θα αναχωρεί στις 09.00 από το λιμάνι του Βόλου, κάνοντας ένα τοπικό δρομολόγιο έως τη Σκιάθο και θα επιστρέφει στον Βόλο. Στις 12:15 θα αναχωρεί από τον Βόλο με προορισμούς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη. Θα φθάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 19.00.

Το Super Speed θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 10.00 με προορισμούς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο. Στο λιμάνι του Βόλου θα φθάνει στις 17.00.

Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, ενώ το πλοίο που θα αναχωρεί από τον Βόλο κάθε Παρασκευή και Κυριακή θα εκτελεί και ένα τοπικό δρομολόγιο Βόλος -Σκιάθος - Βόλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, η ανάθεση του συγκεκριμένου δρομολογίου έγινε με βάσει το άρθρο 7 του νόμου 2932 για τις δρομολογήσεις των πλοίων, που προβλέπει τη δυνατότητα έκτακτης δρομολόγησης πλοίων για την κάλυψη εκτάκτων συγκοινωνιακών αναγκών.

Σημειώνεται πως το δρομολόγιο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες -με προέκταση τον Βόλο- θα αφορά το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Στο μεταξύ, έως και σήμερα στις 15:00, οι ενδιαφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες μπορούν να καταθέσουν αίτημα για κάλυψη της δρομολογιακής γραμμής Θεσσαλονίκη, Σποράδες (Σκιάθος) - Κυκλάδες (Σύρος και επιστροφή) με σύναψη Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διαρκείας.

Η προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση δύο δρομολογίων την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 18/06/2018 έως 02/09/2018 (σύνολο 11 εβδομάδες), με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, και επέκτασης, έναντι μισθώματος 49.430,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, όπως αυτά καθορίστηκαν, είναι να έχει μεταφορική ικανότητα σε επιβάτες 300 (χειμώνα) - 450 (θέρος), 150 κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση ΙΧΕ οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση φορτηγών οχημάτων τουλάχιστον 400 τ.μ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM