Στις 100 καλύτερες σχολές του κόσμου η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών

Στις 100 καλύτερες σχολές του κόσμου η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
2

Σημαντική διάκριση πέτυχε η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις 100 καλύτερες σχολές του κόσμου.

Συγκεκριμένα, συμπεριλήφθηκε στη «Λίστα της Σαγκάης», η οποία καταρτίζεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Φοίβο Μαδιανό, και «η επιτυχία της οφείλεται στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και στο έργο των καθηγητών».

Υψηλού επιπέδου είναι και η μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Οδοντιατρική Σχολή. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολής, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Παιδοδοντιατρικής που έχει αξιολογηθεί από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, έχει κριθεί ως ένα από τα τέσσερα καλύτερα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στην Παιδοδοντιατρική στην Ευρώπη.

Η Οδοντιατρική Σχολή, όμως αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις, που την οδήγησαν στο «κλείσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα». Τελικά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενέσκηψε στα προβλήματα της Σχολής και αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ προκειμένου να εξοπλιστούν με υλικά οι κλινικές. Έτσι, η Σχολή άνοιξε πρόσφατα και συνεχίζει να εξυπηρετεί οδοντιατρικούς ασθενείς.

Λόγω της απεργίας στην οποία είχαν προχωρήσει τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών υπήρχε κίνδυνος οι φοιτητές να χάσουν εξάμηνο. Ωστόσο, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Σχολής κ. Μαδιανός, η Γενική Συνέλευση της Σχολής αποφάσισε να παρατείνει την εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 13 εβδομάδων κλινικής άσκησης ανά εξάμηνο και οι φοιτητές να μη συναντήσουν κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εχουν εξαναγκαστει να μενουν στην Αθηνα περαν του προβλεπομενου χρονου ,των 10 ακαδημαικων εξαμηνων οι πεμπτοετεις φοιτητες 2017-2018 ,αυτο δεν θεωρειται απωλεια εξαμηνου; Οι πεμπτοετεις φοιτητες της οδοντιατρικης σχολης ΔΕΝ θα αποφοιτουσουν τον ιούλιο του 2018 και θα λαβουν περατωση σπουδων τον Νοεμβριο και οποτε γινει η ορκομωσια πτυχιο, εαν και εφοσον περασουν τις εξετασεις, που ΔΕΝ θα γινουν τωρα κανονικα τον ιουλιο ουτε τον Σεπτεμβριο αλλα τον Νοεμβριο , εχουν επωμιστει ολο το κοστος αυτων των απεργιακων κινητοποιησεων και ελλειψεων αυτα ΔΕΝ αναφερονται πουθενα. Κανει μεγαλη εντυπωση αυτη η «μικρη» σας παραλειψη. Η παραταση στην οποια αναφερεστε εξαναγακζει εκατονταδες φοιτητες οδοντιατρικης να μενουν εδω στην Αθηνα μεχρι και τελη Νοεμβριου τουλαχιστον, νοουμενου οτι καταφερουν να περασουν τις εξετασεις και δεν οφειλουν κι αλλα μαθηματα θα παρουν πτυχιο τον Δεκεμβριο του 2018 μπορει και ιανουαριο του 2019. Το οτι τα υπολοιπα ετη δεν επηρεαζονται τοσο ειναι ενα αλλο ζητημα ,μπορει να αποφοιτησουν κανονικα στα πεντε χρονια οι μικροτερες χρονιες φοιτητων . Στερουνται ομως μετεκπαιδευτικες κι επαγγελματικες ευκαιριες επειδη εγιναν ολα αυτα εκατονταδες φοιτητες του πεμπτου ετους .Ωραιες οι διακρισεις , ωραιες οι αξιολογησεις αλλα τους φοιτητες αυτους ποιος θα τους αποζημιωσει; Η οδοντιατρικη σχολη Αθηνων ; Το κρατος ; Τα ενοικια τα επιπλεον , το κοστος διαβιωσης το επιπλεον , τα χρηματα που θα επαιρναν ως εργαζομενοι αυτο το διαστημα ποιος θα τα πληρωσει; Το ψυχολογικο κοστος ενδιαφερει καποιον; Ιδου το ερωτηματα . Καλο θα ηταν να κανετε σωστη δημοσιογραφικη ερευνα πριν γραφετε ελλειπη αρθρα και χειριζεστε ενα θεμα που αγγιζει πολλες οικογενειες και εχει επηρεασει δυσμενως πολλους ανθρωπους .
Πηρε την διακριση αλλα επιβιωνει με απεργιες για τα αυτονοητα κονδυλια. Ξερα κεφαλια !!! Κοψατε τα κονδυλια για την Σχολη που διακρινεται ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, αλλα κονδυλια για πεζοδρομια για τυφλους σε ΟΛΗ την επικρατεια (ακομα και στο πιο μικρο στενακι στην Ζαχαρω) , διαθεσατε με περισση γενναιοδωρια. Χαρμολυπη αισθανθηκα διαβαζοντας το αρθρο, ως παλια αποφοιτος της Σχολης αυτης.