Η Αθήνα δηλώνει «Παρούσα» - Σήμερα το Athens Pride

Η Αθήνα δηλώνει «Παρούσα» - Σήμερα το Athens Pride Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

«Παρούσα» δηλώνει η Αθήνα στο Athens Pride 2018, τη μεγάλη γιορτής της ελευθερίας της αγάπης, της υπερηφάνειας και της ισότητας που διοργανώνεται σήμερα για 14η χρονιά.

Η θηλυκότητα είναι το κεντρικό θέμα του φετινού Pride που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος. 

Το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Oι εκδηλώσεις του Pride ξεκινούν νωρίς το μεσημέρι με δράσεις και events και κορυφώνονται αργά το βράδυ.

Η παρέλαση υπερηφάνειας θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα ακολουθήσει το καθιερωμένο μεγάλο πάρτι με live εμφανίσεις από γνωστούς καλλιτέχνες.

  

Είναι επίσης η πρώτη φορά που το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου, συμμετέχοντας έτσι κι επίσημα στο Athens Pride.

Οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν φέτος στη σκηνή που θα στηθεί στην πλατεία Συντάγματος είναι η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής και η Άννα Γούλα.

Το δικό του μήνυμα με αφορμή το Athens Pride 2018 έστειλε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση τ συνοδεύεται από ένα σύντομο βίντεο στο οποίο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα, όπως είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride. «Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Παρούσα για δεύτερη χρονιά θα είναι και η Νέα Δημοκρατία στο Athens Pride, καθώς η αξ. αντιπολίτευση αναμένεται να έχει  εκπροσώπηση, ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά από τη ΝΔ θα παραστούν ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Σοφία Ζαχαράκη και ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Σταμάτης.

Με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το φετινό  Pride και "συμμετέχει δυναμικά στη μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας, με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής ομοφοβίας, σεξισμού και τρανσφοβίας."

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι: "Η σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε στο πλευρό όσων αγωνίζονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της ισότητας" και διαβεβαιώνει: "Θα είμαστε εκεί. "

Νέοι του Ποταμιού συμμετέχουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Athens Pride.Το Σάββατο 9 Ιουνίου, στο περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκονται, από τις 12 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, επιστήμονες, ειδικοί συνεργάτες της ΚΟ του Ποταμιού και κυρίως οι εθελοντές και στελέχη του Κινήματος, από όλες τις ηλικιακές ομάδες, για να στηρίξουν με την παρουσία τους τη δράση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας
12:00-00:00 Athens Pride Village

12:00-17:00 Πρωινές δράσεις, face and body painting με τα χρώματα του ουράνιου τόξου - Rainbow Games

13:00-17:00 DJ sets

17:00 Χαιρετισμοί

18:00 Pre-Parade party

18:30 Επίσημη έναρξη παρέλασης

19:00 Παρέλαση

21:00-00:00 Athens Pride live show & party

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM