Χανιά: Επεισόδια με τραυματία αστυνομικό στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Χανιά: Επεισόδια με τραυματία αστυνομικό στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Facebook Twitter
1

Με επεισόδια σημαδεύτηκε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στα Χανιά, που γίνεται στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης με συγκεντρώσεις σε πολλές ακόμη πόλεις.

Ομάδα ατόμων έκανε αντισυγκέντρωση απέναντι από τους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου, άνοιξε πανό και φώναζε συνθήματα κατά της κινητοποίησης για την Μακεδονία.

Κάποια στιγμή, δημιουργήθηκε ένταση με όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο η οποία οδήγησε σε απειλή σύρραξης. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή απέτρεψαν τη γενίκευση των επεισοδίων χρησιμοποιώντας ρίψη δακρυγόνων.

Ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός και έγιναν δύο προσαγωγές.

Χανιά: Επεισόδια με τραυματία αστυνομικό στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Facebook Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός της ΕΛΑΣ, ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει σάκο με ρόπαλα από τα χέρια διαδηλωτή δέχτηκε πισώπλατη επίθεση από ένα άτομο, που του άρπαξε το όπλο. Εκείνος κατάφερε να τον ρίξει στο έδαφος και να του αποσπάσει το όπλο ενώ ο άλλος τον χτύπησε στο κεφάλι.

Ο τραυματίας μετέβη σε φαρμακείο που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στην πλατεία εξακολουθούσε να συγκεντρώνεται κόσμος που ήθελε να συμμετέχει σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο.

Τελικώς, οι συγκεντρωμένοι δεν πραγματοποίησαν πορεία αλλά έκλεισαν για λίγα λεπτά το δρόμο, απλώνοντας μια μεγάλη ελληνική σημαία ενώ παράλληλα τραγουδούσαν το "Μακεδονία ξακουστή" αλλά και ριζίτικα τραγούδια.

 

Πηγή φωτογραφίας και video: flashnews.gr.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αντισυγκεντρωσεις παραδοσια κανουν οι εκαστοτε παρακρατικοι Γκοτζαμανηδες.Δεν ειναι αναγκη να εχεις την αστυνομια μαζι σου για να εισαι παρακρατικος, μπορεις να εχεις υπουργους, υπηρεσίες και καμια φορα και πρεσβειες.