Η πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα

Η πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ
1

Μια πρώτη σύλληψη έγινε στην Άμφισσα, για τον θάνατο της 13χρονης από πυροβολισμό το βράδυ της Κυριακής.

Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 40χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άντρα ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης πήγε στον καταυλισμό των Ρομά και πυροβόλησε. Αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου φερόμενου ως δράστη, καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ή παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

Στο μεταξύ, η κηδεία της 13χρονης πραγματοποιήθηκε, μέσα σε κλίμα οργής και οδύνης.


Το κλίμα στην πόλη είναι τεταμένο τις τελευταίες 48 ώρες, μετά τον θάνατο του κοριτσιού. Οι Ρομά έχουν εξαγριωθεί και απειλούν πως θα υπάρξει απάντηση ενώ απαιτούν να συλληφθεί ο 34χρονος.

Ο δράστης διαφεύγει και πιθανολογείται πως έχει βρει καταφύγιο στα βουνά ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

 

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, υπό τον φόβο επεισοδίων, και πολλά κτίρια φυλάσσονται. Ρομά της Άμφισσας, καθώς και άλλοι που κατέφθασαν στην πόλη από άλλες περιοχές, αναμένεται να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις μετά την κηδεία.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ, Ρομά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας κρατώντας σφυριά και ρόπαλα ζητώντας τη σύλληψη του 34χρονου επιχειρηματία.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πάντως, αυτή η λέξη "Ρομά" είναι τόσο άχρωμη και ανούσια - δεν πρόκειται να την συνηθίσω και την έχω συνδέσει με την παρανομία. Προτιμώ το "τσιγγάνος" που είναι πιο μυστηριακό και ρομαντικό.