Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: Τον σκότωσα όταν κατάλαβα ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την αδελφή μου

Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: Τον σκότωσα όταν κατάλαβα ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την αδελφή μου Facebook Twitter
4

Συγκλονίζει η ομολογία του 26χρονου πατροκτόνου από τη Ζάκυνθο. Ο νέος άνδρας από τις Βολίμες Ζακύνθου φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι δολοφόνησε τον 70χρονο πατέρα του όταν αντιλήφθηκε ότι κακοποιούσε την ανήλικη αδελφή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ο 26χρονος αποκάλυψε πως και ο ίδιος είχε πέσει θύμα κακοποίησης του πατέρα του και υποπτευόταν ότι το ίδιο συνέβαινε και στα μικρότερα αδέλφια του.

«Ο πατέρας μου ήταν κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου γι' αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών. Όταν ήμουν... ήρθε στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο για αυτό το θέμα».

Μετά τον θάνατο της τρίτης και τελευταίας συζύγου του πατέρα του, τον Οκτώβριο του 2010, ο ίδιος επισκεπτόταν συχνά τα δύο αδέλφια του - ένα αγοράκι δέκα ετών και ένα εννιάχρονο κοριτσάκι.

Όπως περιγράφει, μια μέρα το κοριτσάκι παραπονέθηκε στον 26χρονο ότι πονούσαν τα γενετικά της όργανα.

«Αμέσως σκέφτηκα "Χριστέ μου, θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη". Τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δε θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω».

Ο 26χρονος βρέθηκε την Τετάρτη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Ο άνδρας, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον πατέρα του στο πρόσωπο, το στήθος και τον ώμο, περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς σχεδίασε και πώς εκτέλεσε το έγκλημα.

«Πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον βιολογικό μου πατέρα, με το αυτοκίνητο της αδερφής μου από τον πρώτο γάμο της μητέρας μου. Έβγαλα τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήρα μαζί μου την επαναληπτική καραμπίνα που είχε στο υπόγειο ο νυν σύντροφος της μητέρας μου (...) Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είχα ήδη τυλίξει το κεφάλι και το πρόσωπό μου με μια μπλούζα, ενώ στα χέρια μου φορούσα γάντια εργασίας για να μην ανιχνευτεί η πυρίτιδα, αφού αυτό το είχα διαβάσει στο ίντερνετ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πατέρας μου καθόταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν καμουφλαρισμένος. Τον πυροβόλησα αμέσως από το τζάμι της πόρτας του, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Είχα βάλει στην καραμπίνα εννιάρια σκάγια που είναι για πουλιά αλλά ήξερα πως από κοντά έχουν θανατηφόρο αποτέλεσμα στον άνθρωπο. Τον πυροβόλησα συνολικά τρεις φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και στον ώμο. Μετά την πρώτη βολή, η κάννη του όπλου ήταν μέσα στην καμπίνα της κόκκινης κλούβας. Ο πρώτος πυροβολισμός ήταν κατευθείαν στο πρόσωπό του, του έριξα περίπου από 1,5 μέτρο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συνταξιούχος ταχυδρόμος είχε ζητήσει από τον γιο του να του βρει μια γυναικεία συντροφιά για τη νύχτα και για τον λόγο αυτό είχαν δώσει ραντεβού την ημέρα της δολοφονίας του.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αναμφίβολα, διέπραξε ένα σοβαρό έγκλημα και θα πρέπει να δικαστεί και να καταδικαστεί. Μάλιστα, αν όλα όσα ισχυρίζεται είναι αληθή, θα πρέπει να του αναγνωριστούν σημαντικότατα ελαφρυντικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέρα από το θύμα (εξίσου ή και περισσότερο εγκληματία) υπάρχουν και άλλοι (εν ζωή αυτή τη φορά) φρικτοί εγκληματίες τους οποίους δεν βλέπω να δικαστούν ποτέ: όλοι αυτοί οι φιλύσηχοι, ευηπόληπτοι πολίτες και καλοί Χριστιανοί και οικογενειάρχες της "αγνής ελληνικής επαρχίας" που ήξεραν ή σιωπούσαν (ή ακόμα χειρότερα, κουτσομπόλευαν σταμουλωχτά). Υποθέτω δε ότι πολλοί από αυτούς θα πρέπει να επευφημούσαν τον δράστη...
Φριντα, η κοινωνία δεν δικαιολογήται να ζητοκραυγαζει ποσο μαλιστα να επαινει την αυτοδικία. Περα απο αυτο ομως είναι απο τις υποθεσεις-εξαιρεσεις π.χ. οπως η νεαρη μητερα που σκοτωσε το βρεφος κτλ. Δεν είναι τοσο απλα τα πραγματα, ενας αδερφος που κακοποιηθηκε απο τον πατερα του μαθενει ότι η μικρη αδερφουλα του μαλλον κακοποιητε απο αυτον και η αυτη, δεν είναι ακριβως και ο επικινδυνος για την υπολοιπη κοινωνία δολοφόνος.Αλλα! θα πρεπει να τιμωρηθει γιατί η αυτοδικία είναι ποινικο αδικημα για πολυ καλο λογο. Εξ ου και η αποψη μου να τιμωρηθει αλλα με ελαφρυντικα (το ίδιο όπως και η βρεφοκτόνα). Αν ήταν για οποιοδηποτε αλλο λόγο η πατροκτονία (οικονομικα, κληρονομικα κτλ) να σαπίζε στη φυλακη, αλλα η προστασία της μικρης του αδερφης; μιλάω ξεκαθαρα συναισθηματικα, τον κατανοω αλλα δεν θα τον προάγω και ως υποδειγμα συμπεριφορας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συνταξιούχος ταχυδρόμος είχε ζητήσει από τον γιο του να του βρει μια γυναικεία συντροφιά για τη νύχτα και για τον λόγο αυτό είχαν δώσει ραντεβού την ημέρα της δολοφονίας του. Πηγή: www.lifo.grEnough said για το ποιόν του που λένε και στο χωριό μου