Λέρος: Συγκλονίζει ο μεγάλος γιος της οικογένειας- Μιλά για τους βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς

Λέρος: Συγκλονίζει ο μεγάλος γιος της οικογένειας- Μιλά για τους βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Για τη φρίκη που έζησε ο ίδιος και τα αδέλφια του στα χέρια των γονιών τους, μιλά ο μεγάλος γιος του ζευγαριού που σόκαρε με τη βαναυσότητα του την τοπική κοινωνία της Λέρου αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο. 


Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο 27χρονος χαρακτηρίζει τον πατέρα του νευρικό και απόμακρο.

«Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να είναι καλά τα ζώα του, εκείνος και η δουλειά του. Δεν τον ενδιέφεραν τα παιδιά του, δεν νιώσαμε ποτέ αγάπη από τον πατέρα», λέει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αποκαλύπτει πως η μητέρα των παιδιών τα γνώριζε όλα αλλά «δε μιλούσε επειδή φοβόταν».

Υπενθυμίζεται ότι στις προανακριτικές τους ομολογίες, τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα παραδέχθηκαν πως «απολάμβαναν» την κακοποίηση των παιδιών τους.

Έμαθε για τον βιασμό της αδελφής του από τη θεία του

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 27χρονος, για την σεξουαλική παρενόχληση της αδελφής του από τον πατέρα του, πληροφορήθηκε από τη θεία του την περασμένη Κυριακή.

«Τρεις μέρες έκλαιγε και δεν ήθελε να πάει στο σχολείο (...) Δεν ξέραμε τι συμβαίνει - δεν ήθελε να φάει ούτε να πιει», θυμάται, λέγοντας πως ο ίδιος έλειπε τρία χρόνια στη Ρόδο με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τι είχε συμβεί.

Στο παρελθόν εκείνος και τα αδέλφια του είχαν νοσηλευτεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό από τον πατέρα τους με φτυάρι.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία», δήλωσε το μεσημέρι στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, θυμάται ότι ο πατέρας του τον είχε χτυπήσει ακόμα και με σίδερο στο κεφάλι.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 μου με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο».

«Η μητέρα μου δε φταίει»

Για τη μητέρα του λέει ότι είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας: «Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε».

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή (...) Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος είπε ότι, όπως πληροφορήθηκε, οι βιασμοί ξεκίνησαν όταν το κοριτσάκι ήταν 9 ετών. «Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι γονείς φέρονται να σταματούσαν τους βιασμούς μόνο όταν τα παιδιά άρχιζαν να κλαίνε.

Βίαζαν τα παιδιά τους

 

Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το 14χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού με ακατάσχετη αιμορραγία και μετά από εξέταση, Παιδίατρος και Γυναικολόγος ανακάλυψαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Το κορίτσι, σε κατάσταση σοκ περιέγραψε σε ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό τη φρίκη που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ανάκριση των δύο γονέων, ο πατέρας «έσπασε» και παραδέχτηκε τις κτηνώδεις πράξεις που έκαναν εκείνος και η σύζυγος τους εις βάρος των παιδιών τους.

Αν και θεωρείται ότι πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε, η αρρωστημένη κατάσταση διαρκούσε χρόνια και θύματά της φέρονται και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Εισαγγελική παρέμβαση

Χθες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους, να φύγουν από τη Λέρο και να εγκατασταθούν σε εδική δομή ώστε να λάβουν τη φροντίδα που απαιτείται και να ερευνηθεί, εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας πουπάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

 
Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM