Αθήνα: Αυτά είναι τα νέα καλαμάκια - Να τι αντικαθιστά τα πλαστικά

Αθήνα: Αυτά είναι τα νέα καλαμάκια - Να τι αντικαθιστά τα πλαστικά Facebook Twitter
12

Τα πλαστικά καλαμάκια αποσύρονται σταδιακά από την αγορά ενώ αν κανείς δεν θέλει να ακολουθήσει την τακτική του Καρόλου, τότε θα πρέπει να ή να έχει δικό του μαζί ή να επιλέξει κάποιο κατάστημα που έχει βρει ήδη τo πώς θα τα αντικαταστήσει.

Αθήνα: Αυτά είναι τα νέα καλαμάκια - Να τι αντικαθιστά τα πλαστικά Facebook Twitter

Φαν του «χωρίς καλαμάκι» πρόσφατα και ο Τσίπρας:

Αθήνα: Αυτά είναι τα νέα καλαμάκια - Να τι αντικαθιστά τα πλαστικά Facebook Twitter

Στη θέση των πλαστικών, έρχονται νέα ανακυκλώσιμα καλαμάκια από πεπιεσμένο χαρτί που είναι λιγότερο ρυπογόνα και επιβλαβή για το περιβάλλον.

Τα καλαμάκια αν και χάρτινα είναι κατασκευασμένα έτσι, ώστε να μπορούν να παραμείνουν αρκετή ώρα μέσα σε καφέ, αναψυκτικό ή ποτό.

Κάποια που ήδη παρέχονται στο εμπόριο είναι από βιοδιασπώμενο υλικό.

Υπενθυμίζεται πως η Σίκινος φέτος έκανε κάτι πρωτοποριακό με τα καλαμάκια. Δείτε εδώ.

Τα νέα καλαμάκια που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην Αθήνα:

Αθήνα: Αυτά είναι τα νέα καλαμάκια - Να τι αντικαθιστά τα πλαστικά Facebook Twitter
Eurokinissi
Αθήνα: Αυτά είναι τα νέα καλαμάκια - Να τι αντικαθιστά τα πλαστικά Facebook Twitter
Eurokinissi
Ελλάδα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
....πρεπει να ειμαι πολυ παλιος τελικα ,η δεν ειμαι ο μονος που θυμαται χαρτινα καλαμακια τελη 10ετιας του '70 αρχες '80 στο Ρεθυμνο? Ηταν μαλιστα λευκα με γαλαζιες ριγες και ηταν και τα μονα που λυγιζαν και γωνιαζαν,σε αντιθεση με τα πλαστικα που ηταν μονο ισια και δεν λυγιζαν.
Μάλλον κάποιος επένδυσε και ανέπτυξε τεχνολογία για καλαμάκια απο χαρτί,πατεντάρισε και τώρα παίζει τρελό λομπινγκ για την προώθησή τους.Δεν είναι κακό αυτό,το αντίθετο αλλα όχι και virtue signaling για τα καλαμάκια,έλεος.
Πολυ καλη κινηση, τελος. Τέλος; όχι βεβαια γιατί πρεπει να δουμε την παραμετρο της ανθρωπινης υπερβολης.Ως χαρτινο υλικο είναι φυσικο να αλληλεπιδρα με το ροφημα...και τι προκυται να κανει η χαρωπα χαζοχαρουμενη μας ανθρωπότητα; θα αρχισει να φτιαχνει καλαμακια με γευσης,τεχνοτροπιες και καταγωγες και οπως απο το φυσιολογικο επιπεδο πολυπλοκότητας του καφε "ελληνικος/νες/γαλλικος μετριος/γλυκος/σκετος με ή χωρις γαλα" καταντησαμε να χρειαζόμαστε εκθεση ιδεων για να πιουμε ενα ριμαδι καφε τωρα θα προστεθει "με καλαμακι με ταδε γευση και καταγωγη"...το βλεπω το ρεζιλικι να μας ερχεται...ειναι θεμα χρόνου! Χθες παρηγγειλα χυμο....κλεοπατρα! ε ρε που τους καταντησαμε τους ανθρωπους, αυριο "πιασε μια κλεοπατρα με καλαμακι τολστοι, να πανε τα φαρμακια κατω ρε αδερφε". Ποιος χρειαζεται το θεατρο του παραλογου οταν υπάρχουν τα συγχρονα τρεντι "στεκια".Τις προαλλες παρηγγηλα καπουτσινο (παναθεμα με ο μικροαστος αθηναιος) μετριο διπλο, νομιζα ότι εδωσα ολες τις πληροφοριες που χρειαζοντουσαν....όοοοοοχι βεβαια μου πετάει ενα "αφρικα;" - "οριστε;" -"τον θελετε αφρικα;"- παυση "τον καφε ,τον θελετε αφρικα;" - "δεν εχω την παραμικρη ιδεα, ότι θες" .Καλα το λενε στην Πατρα "Μπρουκλιν γιναμε, μπρουκλιν"
Δεν μας "ξεβλαχεψε" ποτε κανεις εξακολουθουμε και είμαστε οι πρωταγωνιστες του Μποστ με ακριβως τις ίδιες και απαραλαχτες ψευδαισθησεις.Η εκθεση ιδεων για να πιεις εναν γκαιφε είναι δειγμα "αριστοκρατικοποίησης" δηλαδη "ναι δεν είμαι πλουσιος αλλα συμπεριφερομαι σαν αυτους" Ελληνιστι το συνδρομο του ξεπεσμενου πρωην "νεοπλουτου" που αφου δεν μπορει να εχει πλεον την μπεμβε εχει "αφρικα χαρμανι".Εγω ειλικρινα εγραψα ότι εχουμε να γελάσουμε με κατι ανουσια αστειο και εσυ το πηρες σοβαρα όπως ο "δεν ξερω για τους αλλους αλλα εγω ειμαι μπαριστα όχι καφετζης φτιαχνω και κοκταιλς". Αφου το πηρες στα σοβαρα, λαβε τωρα την πραγματικη απαξίωση της κοινωνικης γελιωτητας του πτωχευμενου νεοελληνα που αρνηται να κοιταχθει στον καθρεφτη που δεν εχει να πληρωσει Ενφια αλλα μου παιζει τα χαρμανια στα δαχτύλια του.Τωρα καλοκαιριατικα θα τρεξουν ολοι στα "πανυγυρια της Ικαριας" με αγοραστη ρακενδυτη στολη και apo to poyuena μακρια ρασταρια να νοιωσουν "γνησιοι απλοι ανθρωποι τυπου τι χρειαζομαι στην ζωή; ενα μισοκιλο κρασι απ'τον μπαρμπα δημο, μουσικη και νιρβανα...μαν μου"...τα "μπαντς" μας μαρανανΑυτοι οι Ελληνες ρε παιδι μου ολα τα ξερουν , απο πι-εσ-αι μεχρι τις διαφορες του χαρμανι απο Αφρικη και Λατινικη Αμερικη, τοση γνωση πως την χωραει η κουτρα μας;Την τυφλα μας δεν ξερουμε οι Ελληνες και δεν εχω προβλημα με την ποικιλία των ποικιλιων αλλα με το πολιτισμικο μας ψωνιο. Ψωναρες είμαστε, ουτε για τα πανιγυρια δεν ειμαστε! Δουλευομεθα κανονικα, τουλαχιστον μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινια, μην πας να μου δικαιολογησεις τους εαυτους μας ;P
Έχεις θεματάκια τα οποία δε φτάνει ο σχολιασμός εδώ για να σε βοηθήσω. Δεν είναι αριστοκρατικοποίηση ο καφές, έλεος. Εκτός αν εννοείς σε σχέση με 200 χρόνια πριν. Διότι αν το πας έτσι και το σαπούνι, και τα σταφύλια, και το καθαρό νερό κάποτε ήταν μόνο για την αριστοκρατία. Λυπάμαι αν εσύ νιώθεις βλάχος (που δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό να είσαι βλάχος) αλλά μη βγάζεις τη χολή σου εδώ καλά καλά και μετά το παίζεις ότι το είπες για πλάκα καλέ και εσείς το πήρατε στραβά.Επίσης επειδή εσύ δε ξέρεις "την τύφλα" σου δε σημαίνει ότι δεν την ξέρουν και οι υπόλοιποι Έλληνες. Το να τσουβαλιάζεις όλους τους Έλληνες επειδή εσύ έχεις έλλειψη γνώσεων και γούστου δε σε κάνει ειδικό να κρίνεις έναν ολόκληρο λαό. Αυτό που κάνεις είναι ρατσιστικό. Κι εγώ δε ξέρω Ιατρική αλλά δε βγήκα να πω "οι Έλληνες δε ξέρουν την τύφλα τους από Ιατρική" και το οποίο θα μπορούσα να πω για χιλιάδες άλλα θέματα που δε γνωρίζω και δε μπορώ να έχω άποψη.Με τα σχόλιά σου δείχνεις ότι εσύ ακριβώς ανήκεις στο στερεότυπο του Ελληνάρα που τα ξέρει όλα, κρίνει τους πάντες και θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία. Ξεκαβάλα λίγο το καλάμι σου, είσαι ίσος με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, ίσως λίγο πιο Ελληνάρας από τους περισσότερους.
Και το οτι εκατσες κι εκανες κοινωνιολογικη αναλυση για ενα καλαμακι με γευση φραουλα, δε σου φαινεται αστειο; Γιατι εμενα μου φανηκε πολυ αστεια τοση αγανακτηση για ενα καλαμακι και πεντε τζιβατους στην Ικαρια που πινουν καπουτσινο. Δεν ειρωνευομαι.
Αφού έχεις τόσα θέματα με τον καφέ και τα χαρμάνια του, πάρε έναν ελληνικό old school και θα σαι εντάξει.Μιλάς για τους άλλους που έχουν να διαλέξουν ποικιλία (ούτε καν), ενώ εσύ στην ουσία είσαι χειρότερος καθώς ασχολείσαι με κάτι τόσο ανούσιο.Και πραγματικά άντε να είναι 3-4 καταστήματα που σου προσφέρουν 2+ χαρμάνια να διαλέξεις. Σιγά το πρόβλημα. Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις, πάρε όποιο να είναι και τέλος.
Αγγουρι ξερεις γιατί λατρευω την κλασσικη ομπρελιτσα στα ποτα; είναι η επιτομη του τερματίζω το ψωνιο μου. Ποιος τολμα να διανοηθει να πει κατι σαν " η παρουσια της ομπρελιτσας δεν είναι κατι το αστειο αλλα η ουσιαστικη συμβολη της σκιασης που προσφερει στην επιφανεια του αφεψιματος μπλα-μπλα-μπλα..."Ποτε δεν σταματήσαμε να δουλευομαστε ψιλο γαζι!Ειλικρινα θα ηθελα να διαβασω βιβλίο με σχολια απο εργαζόμενους των μαγαζιων με αυτου του είδους την πελατεία.Ποιοι ειμαστε οι Ελληνες; αυτοι που πινουν τα πιο τρεντι κοκταιλς, τρωνε κεφτεδακια απο επιπλοποιεια και χρωστανε τις μιχαλους.
Lumindy για αυτο παω τους πατρινους...εχουν την ικανοτητα να αυτοδιακωμωδουντε, πραγμα που στους "χυμους Κλεοπατρα" δεν το βλέπω.Ξεχασες ότι στο αρχικο μου σχόλιο (οπως και στο τελευταιο προς το αγγουρι) ΔΕΝ εχω εξαιρεσει τον εαυτό μου απο την διακωμωδηση της καταστασης, και εγω πλεον καφε με καταληξη -τσινο πινω και την πινα κολαντα μου την θελω με ομπρελίτσα.Μιας και τσαντιστικατε καποιοι τοσο πολυ το μονο που μπορω να συμπεράνω είναι ότι εχετε μυγες που θα σας παρακαλουσα να επιστρεψετε (οχι εσυ αγγουρι).Πολυ πατριωτικα πηρες την συγχρονη γιαπικη κουλτουρα, το πολυ σε δεκα χρονια θα εχει αντικατασταθει με κατι αλλο, μην περνετε τοσο σοβαρα καθε μοδα, είναι σαν τα lifestyle φαλαφελ και μπεργκερ, "διαβασα ότι το νεο μαστ είναι το μπεργκερ...ξερω τα παντα για αυτο και όλα τα αντεργκραουντ κουλ μερη για το πιο ουαου μπεργκερ, γιο!".Τα ιδια προσωπα που τρεχαν απο μεγαλη πιστα σε μεγαλη πιστα τρεχουν τωρα απο την "νεα-απιστευτη-ανατρεπτικη- επαναστατικη συνηθεια που επαναοριζει το τρεντι ! ο-μι-τζι να ουμ'"Αντε και αλατι ημαλαιων γιατί; αααα αφου είμαστε όλοι ειδημωνες απο σκουφια. Σε λιγο θα μου πειτε να μην κοροιδεψω αυτους και αυτες που συνειδητα αγοραζουν μαιμου ξεσκισμενα ρουχα επειδη τα "αυθεντικα" ξεσκισμενα είναι πολυ ακριβα γιατι αυτο είναι υψηλη αισθητικη που εγω δεν την σκαμπαζω αλλα οι υπολοιποι ελληναρες την σκαμπάζουν...Εδω είμαστε να δουμε αν θα δικαιωθω στο ότι θα το τερματίσουμε και με τα καλαμακια, προσωπικα θα το καταδιασκεδάσω (εαν το τερματισουν πρωτοι οι αμερικανοι βεβαιως βεβαίως) Δεν υπάρχει ομως η παραμικρη περίπτωση να σταματήσω να περιπαιζω αυτες τις μοδες λες και είναι κατι αξιο σεβασμου (και τα λουκανικα που δεν είναι λουκανικα προφανως).Η κορη εχαθηκε και εμεις εξιστορουμε την Ιστορία!Αρνουμε να παρω στα σοβαρα την ελληνικη κοινωνία που μου τρεχει να παρει καφε με χαρμανι απο τζακι, βαζει ραστα μονο το καλοκαιρι, φοραει συνειδητα χαλασμενα ρουχα κτλ...μικρος λαος είμαστε γνωρίζουμε οτι στην πραγματικότητα είμαστε ο λαος με το πουκαμισο ανοιχτο και την τριχα να σκεπαζει το σταυρουδακι, πιο αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως δεν παιζει, τουλαχιτον οι τελευταίοι είναι διαχρονικοι και όχι οπου φυσσαει το μαρκετινγκ του Lifestyle.Δεν προσκυται να εμποδισω κανεναν να "διαπραξει" την οποιαδηποτε εκκεντρικότητα αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι δεν θα την περιπαιξω.