Πρόστιμα - μαμούθ στη Μύκονο: 1,6 εκατ. ευρώ μέσα σε 4 μέρες

Πρόστιμα - μαμούθ στη Μύκονο: 1,6 εκατ. ευρώ μέσα σε 4 μέρες Facebook Twitter
1

Πρόστιμα - μαμούθ επέβαλε η Πολεοδομία της Σύρου μετά από ελέγχους στη Μύκονο καθώς έφυγε από το νησί  έχοντας μέσα σε τέσσερις μέρες καταγράψει πληθώρα πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

Τα πρόστιμα ανέρχονται σε 1,6 εκατ. ευρώ ενώ στην παραλία της Ελιάς μόνο το πρόστιμο για τα τεράστια κοντέινερ, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι κι άλλα ως χώρος φιλοξενίας εργαζόμενων, ξεπέρασε τα 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών και όσα μεταδίδει το protothema.gr,  κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου έφτασε στη Μύκονο για επιτόπιες αυτοψίες σε αυθαίρετες κατασκευές πριν από λίγες μέρες.

Στο στόχαστρο  μπήκαν και τα εκατοντάδες κοντέινερ που τείνουν να αλλάξουν την φυσιογνωμία του νησιού, έπειτα κι από παρέμβαση της δημοτικής Αρχής, που ζήτησε από τους κατόχους τους να τα απομακρύνουν το συντομότερο δυνατό.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ είναι πως τα τσουχτερά πρόστιμα δεν έχουν θορυβήσει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που συνεχίζουν απτόητοι να χτίζουν χωρίς άδειες.

Η Εισαγγελία Σύρου, η Αστυνομία και η αρμόδια Πολεοδομία δεν δείχνουν να τους φοβίζουν καθώς  τα κέρδη που θα αποκομίσουν από την φετινή σεζόν επαρκούν και για να καλύψουν τα βαρύτατα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM