Μπουτάρης: «Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!»

Μπουτάρης: «Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
0

«Όσο είμαι δήμαρχος δε θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης.

Δύο ημέρες μετά την επίθεση σε βάρος του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέβασε βίντεο από τη χθεσινή του ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Όσο είμαι δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να την κάνουμε πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!».

Χθες ο Γιάννης Μπουτάρης κατά την είσοδό του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου καταχειροκροτήθηκε από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο.

Στη συνεδρίαση προβλήθηκε βίντεο με την επίθεση, ενώ τo «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Για αύριο, Τετάρτη 23 Μαΐου, αναβλήθηκε η δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους τρεις (εκ των τεσσάρων) συλληφθέντων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το αίτημα αναβολής υπέβαλαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας.

Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, ενώ ακόμη ένας 17χρονος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος για να οδηγηθεί σε δικαστήριο ανηλίκων, για το οποίο ορίστηκε δικάσιμος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς, όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί ακόμα να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας για την ταυτοποίηση των δραστών, που δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ