Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης και πλαστογραφίας - 7 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης και πλαστογραφίας - 7 συλλήψεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας πλαστογραφούσαν έγγραφα για τη διακίνηση και έξοδο των πελατών τους από την Ελλάδα. 


Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη την Παρασκευή, σε διάφορες περιοχές της Αττικής ενώ αναζητούνται ακόμα δυο άτομα.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, αντίσταση, παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και του νόμου περί ναρκωτικών.


Οι συλληφθέντες και οι καταζητούμενοι δραστηριοποιούνταν το τελευταίο οκτάμηνο, με το ηγετικό μέλος της οργάνωσης, υπήκοο Συρίας, να μεριμνά για την κατάρτιση των πλαστών – παραποιημένων εγγράφων και να συντονίζει τις ενέργειες των υπόλοιπων μελών για την επίτευξη των σκοπών της οργάνωσης.

Σημαντικό ρόλο είχε και μία γυναίκα από την Πολωνία, που υπό τις οδηγίες του «αρχηγού» αναλάμβανε την αναχώρηση των ατόμων που εξυπηρετούσαν, σε συνεργασία με τρεις συλληφθέντες υπάλληλους εταιριών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Για κάθε άτομο λάμβαναν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ ενώ για την αποφυγή του εντοπισμού τους από τις διωκτικές Αρχές λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικά ονόματα και κάρτες ενεργοποιημένες σε άλλα στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων «ghost cards».


Κατά τις έρευνες σε σπίτια και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά πόσα, μικροποσότητα ναρκωτικών και αντικείμενα που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα τους.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ