Φυλάκιση προβλέπεται για τον 20χρονο Βολιώτη, ο οποίος είχε καταγγείλει ψευδώς ότι είχε πέσει θύμα ληστείας και ότι κουκουλοφόρος που είχε εισβάλει στο σπίτι του, μετά από συμπλοκή του άρπαξε 3.000 ευρώ.

 

Συγκεκριμένα το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή τριετίας, εφέσιμη στον νεαρό που στις 20 Φεβρουαρίου 2018 είχε καταγγείλει πως ήταν θύμα κακοποιών.

 

Ο 20χρονος κρίθηκε ένοχος για ψευδορκία μάρτυρα και για ψευδή αναφορά στην αρχή και καταδικάστηκε ερήμην, καθώς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

 

Από την αστυνομική προανάκριση είχε προκύψει ότι ο 20χρονος είχε χρησιμοποιήσει τις οικονομίες του πατέρα του (ο οποίος είναι οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία) στο στοίχημα και μετά σκηνοθέτησε τη ληστεία για να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων.

 

Είχε κινητοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, τη Σήμανση.

 

Ο νεαρός είχε καταγγείλει ότι στις 3 τα ξημερώματα ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα «εισέβαλε» στο σπίτι του, ενώ ήταν ακόμη ξύπνιος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

 

Είχε καταθέσει ότι από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, καθώς ο κουκουλοφόρος του επιτέθηκε με μαχαίρι. Υποστήριξε ότι ο ληστής έφυγε από το σπίτι του παίρνοντας ποσό ύψους 3.000 ευρώ που υπήρχε φυλαγμένο σε σημείο του σπιτιού.

 

Η καταγγελλόμενη ληστεία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αστυνομικών αρχών.

 

Εντύπωση όμως είχε προκαλέσει ότι οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού δεν παρέπεμπαν σε ληστεία, ενώ το τραύμα που έφερε ο νεαρός στην κοιλιά ήταν ελαφρύ σαν γρατζουνιά.

 

Τελικά ο νεαρός «εγκλωβίστηκε» σε αντιφάσεις και η Αστυνομία δεν άργησε να ξεδιπλώσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να φτάσει στην αλήθεια.

 

πηγή: taxydromos.gr