Δεκατέσσερις υπόπτους για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας συνέλαβε σήμερα η ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από μεγάλη επιχείρηση.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για άτομα που είχαν αναλάβει να συντηρούν το διαβόητο «επαναστατικό ταμείο», κάνοντας ληστείες και κλοπές. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται τόσο για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης όσο και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

Οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, φέρεται να εμπλέκεται ο κρατούμενος των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κ. Γιατζόγλου, ο οποίος είχε συλληφθεί για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

 

Ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

 

Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα υπάρξει και συνέχεια αφού, κατά τους ίδιους, οι 14 συλληφθέντες ενεργούσαν κατόπιν εντολών από άτομα που αναζητούνται.

 

Τα ποσά που κατέθεταν οι κατηγορούμενοι ήταν συνήθως μικρά κάθε φορά, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

 

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση: «από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή».

 

«Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».