Τον Ιούνιο οι νέες αντικειμενικές αξίες - Τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Τον Ιούνιο οι νέες αντικειμενικές αξίες - Τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τον Ιούνιο φέρεται ότι θα αποκαλύψει η κυβέρνηση τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν και τα φουσκωμένα σε αρκετές περιπτώσεις εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της επεξεργασίας των τιμών ζώνης, όπως τις εισηγήθηκαν οι εκτιμητές ακινήτων, εξέλιξη που οδηγεί σε καθυστερήσεις και ενδεχομένως το οικονομικό επιτελείο να αντιμετωπίσει και τους θεσμούς που καταφθάνουν στην Αθήνα στα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαμένοι εκτιμάται ότι θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές με σημερινή τιμή ζώνης 750 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, 1.000 ευρώ και 1.500 ευρώ.

Στις περιοχές αυτές ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αυξηθεί από 3,5% έως 21,6%, ενώ θα υπάρχουν και ελάχιστες περιπτώσεις που ο φόρος θα είναι υψηλότερος κατά 62%.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, με συνέπεια όλα να κρίνονται από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αλλάξουν τον χάρτη της αγοράς και το φορολογικό τοπίο, καθώς θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών σε 20 φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ