Σεισμός

Οι κυβερνοεπιθέσεις αντιμετωπίζονται άμεσα απαντά στους Τούρκους χάκερς το ελληνικό ΥΠΕΞ

Οι κυβερνοεπιθέσεις αντιμετωπίζονται άμεσα απαντά στους Τούρκους χάκερς το ελληνικό ΥΠΕΞ Facebook Twitter
SOOC
0

Άμεση απάντηση στις απειλές των Τούρκων χάκερς δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες», σχολιάζουν πηγές του υπουργείου που επικαλείται το ΑΠΕ, μετά τις απειλές των Τούρκων χάκερ ότι έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του υπουργείου και μπορούν να υποκλέψουν μηνύματα «οποιαδήποτε στιγμή».

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών «ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί».

Ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης μίλησε διά ζώσης, στην Κωνσταντινούπολη, με άτομο που υποστηρίζει ότι ανήκει στην ομάδα των χάκερ που έπληξαν, αργά το βράδυ της Δευτέρας ,το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο και ακόμα 4 ελληνικές ιστοσελίδες σήμερα.

Οι χάκερς προειδοποιούν πως έχουν πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ και μπορούν «οποιαδήποτε στιγμή» να υποκλέψουν ή να στείλουν οποιοδήποτε μήνυμα θέλουν.

«Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα. Το γκρουπ των κυβερνο-μαχητών αποτελείται από χιλιάδες άτομα», εμφανίζεται να λέει ο φερόμενος ως χάκερ, απειλώντας πως οι επιθέσεις προς τις κρατικές και ιδιωτικές ελληνικές ιστοσελίδες θα συνεχιστούν, αναλόγως των κινήσεων της ελληνικής πλευράς με τους «γκιουλενιστές» 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, η συνάντηση έλαβε χώρα σε ένα γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Κarakoy.

Το μέλος των χάκερ "Αkincilar" που συστήθηκε ως Βουρλ , είναι περίπου 35 ετών και, όπως λέει, εργάζεται σε εταιρεία λογισμικού.

Όπως εξηγεί ο Έλληνας ρεπόρτερ, η συνάντηση συμφωνήθηκε μέσω ανταλλαγής e-mail.

«Είμαστε οι cyber warrior Akincilar. Eίμαστε η μόνη αμυντική ομάδα του κυβερνοχώρου. Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα και πραγματοποιούμε τις επιθέσεις μας. Στόχος μας είναι επίσης να εκπαιδεύσουμε αρκετούς νέους που να αγαπάνε τη θρησκεία, την πατρίδα και να την προστατεύουν με τον τρόπο αυτό», υποστηρίζει ο φερόμενος ως Τούρκος χάκερ.

Οι χάκερς υποστηρίζουν πως στόχος τους είναι «όλοι οι κρατικοί οργανισμοί» στην Ελλάδα, προβάλλοντας ως βασική αιτία των επιθέσεών τους ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δικάστηκαν «με άδικο τρόπο» στη χώρα μας με αποτέλεσμα να ληφθούν «άδικες αποφάσεις».

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM