Στο ΣτΕ και τρίτη αίτηση ακύρωσης για την επένδυση στο Ελληνικό

Στο ΣτΕ και τρίτη αίτηση ακύρωσης για την επένδυση στο Ελληνικό Facebook Twitter
1

Νέα αίτηση ακύρωσης της επένδυσης στο Ελληνικό κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η τρίτη κατά σειρά αίτηση υπογράφεται από 32 κατοίκους των δήμων Βούλας, Αλίμου, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το διάταγμα της 1ης Μαρτίου 2018 είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου. 

Όπως υποστηρίζουν, η έκταση του Ελληνικού ουσιαστικά ιδιωτικοποιείται, ενώ θα έπρεπε να είχε εκπονηθεί και στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Παράλληλα, επικαλούνται το άρθρο 44 του Συντάγματος, υποστηρίζοντας πως εκποίηση της έκτασης θα έπρεπε να είχε τεθεί σε δημοψήφισμα ως «εθνικό θέμα».

Κατά τους ίδιους, το διάταγμα προσκρούει στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη αίτηση 507 κάτοικων των περιοχών του Ελληνικού καθώς και 4 νομικών προσώπων (του Ελληνικού Δικτύου "Φίλοι της Φύσης", του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, Αττικής, του Ινστιτούτου για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση και του συλλόγου Κατοίκων Κάτω Ελληνικού).

Κάτοικοι και φορείς ζητούν να ακυρωθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά σε μία έκταση 6.000 στρεμμάτων.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ως «αντισυνταγματικό και παράνομο» το σκέλος που αφορά στο δασικό τμήμα της έκτασης των 243 στρεμμάτων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM