Δικηγόρος 22χρονης: «Είχε πόλεμο εσωτερικό και ψυχολογικό στο μυαλό της»

Δικηγόρος 22χρονης: «Είχε πόλεμο εσωτερικό και ψυχολογικό στο μυαλό της» Facebook Twitter
4

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε και ο ίδιος ο δικηγόρος της 22χρονης που πέταξε το μωρό της από το παράθυρο, λίγο αφότου γέννησε στη Νέα Σμύρνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης τόνισε ότι, «αν είχε μιλήσει η κοπέλα, θα είχε αποφευχθεί αυτή η πράξη και το παιδάκι θα ζούσε ή θα είχε γίνει μια λογική διαδικασία ενώ εδώ αντιμετωπίζουμε μια παράλογη πράξη».

Δικαιολογώντας ωστόσο τη φοιτήτρια έκανε λόγο για παιδί 22 ετών που δεν είχε μιλήσει σε κανέναν και το περνούσε όλο αυτό μόνο του.

«Ένα παιδί 22 χρονών να κυοφορεί για εννέα μήνες, να μην έχει μιλήσει ούτε στον πατέρα της ούτε στη μητέρα της, ούτε σε συγγενείς και φίλους και να το τραβάει όλο αυτό μόνο του, φανταστείτε τι πόλεμο εσωτερικό, ψυχολογικό έχει στο μυαλό του», είπε χαρακτηριστικά.

 «Έχουμε δει μητέρες που έχουν τον καρπό του έρωτά τους με νόμιμο σύζυγο, φέρουν ένα τέκνο και έχουμε δει μητέρες που ενώ επιζητούσαν την εγκυμοσύνη γέννησαν το παιδί τους και ξαφνικά δημιουργείται μια απέχθεια απέναντι στο τέκνο και ορίζεται ως επιλόχεια κατάθλιψη» είπε 

Περιγράφοντας πως τη στιγμή της αποτρόπαιά πράξης την έπιασε πανικός, είπε πως «δεν υπήρχε λογική, το είχε χάσει, ήταν σε πανικό επειδή σε λίγο θα επέστρεφε η μητέρα της από τη δουλειά».

Ο ίδιος επιμένει να χαρακτηρίζει «παιδί» την 22χρονη, ενώ τόνισε πως «υπάρχουν παιδιά που λόγω των δικών τους προβλημάτων, ξεπερνούν τη λογική και προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες».

Σημείωσε τέλος πως, πρόκειται για μια κλασική ελληνική οικογένεια με «μία μητέρα που υπεραγαπά το παιδί της, έναν πατέρα που υπεραγαπά το παιδί του».

Η 22χρονη παραμένει νοσηλευόμενη φρουρούμενη στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας και μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, αναμένεται να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

Η δικαστική λειτουργός μετέβη στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη η κοπέλα και όρισε την απολογία της για την Παρασκευή εφόσον η κατηγορουμένη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. 

Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «Μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Σημειώνεται ότι σε βάρος της 22χρονης ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για κακούργημα.

Σε βάρος της νεαρής μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας μετά τη διαβίβαση στον εισαγγελέα, χθες το απόγευμα, της δικογραφίας που σχημάτισε η Αστυνομία για την υπόθεση, καθώς η ίδια η κατηγορουμένη νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 22χρονης, ώστε μετά τη θεραπεία της να λογοδοτήσει για την πράξη της.

Η κατηγορουμένη ομολόγησε χθες σε αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πως γέννησε μόνη της στην μπανιέρα της το μωρό και ότι αμέσως μετά, το πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Το βρέφος φέρεται να έπεσε σε ένα δίκτυ - τέντα που υπήρχε στον ακάλυπτο και να πέθανε 12 ώρες μετά, από ασιτία και έλλειψη φροντίδας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μηνύματα που έστελνε η 22χρονη  σε φίλη της είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν τολμω να γραψω τιποτα για αυτη την υποθεση. Το μονο που θα γραψω περιφερειακα και ενδεικτικο της νοοτροπιας μας ειναι οτι 22 χρονων κανεις δεν ειναι παιδι... Το τιτλο το διεκδικουν διαφοροι αυταπατεωνες ετων 45 αλλωστε.... Δεν τον αξιζουν περισσοτερο.
" 22 χρονων κανεις δεν ειναι παιδι... " όσοι ήταν αυτοσυντηρούμενοι και ξεκίνησαν οικογένεια στα 22 δικαιούνται να το λένε αυτό. Οι υπόλοιποι λίγο χαμηλό προφίλ ως κοινωνία που το πρώτο παιδί το κάνεις στα 38 επειδή φοβόσουν τις ευθύνες με κανονισμένη καισαρική επειδή φοβάσαι τον πόνο κι έχεις και τη μαμά σου 24/7 στο μαιευτήριο επειδή αυτή ξέρει.
Το δικο σου σχολιο ομως sogl δεν εχει καθολου χαμηλο προφιλ. Απεναντιας ειναι γεματο αφορισμους και λογικα αλματα (τα οποια συνηθως εχουν οι αφορισμοι). Καποιος δικαιουται να εχει γνωμη για το τι ειναι και τι δεν ειναι ωριμοτητα, μονο αν κανει παιδι; (Ηχος ελατηριου σε ταινια Βεγγου)Και δευτερον, "πρωτο παιδι στα 38 επειδη φοβοσουν τις ευθυνες...". (Ηχος ελατηριου ξανα, παρατεταμενα αυτη τη φορα.) Μαλιστα. Την περιπτωση να δυσκολευεται ενα ζευγαρι, να προσπαθει χρονια μεχρι τελικα να τα καταφερουν στα 40 τους; Την περιπτωση η εγκυος να εχει εξαιρετικα χαμηλη πιεση οποτε εκ των πραγματων η μονη λυση ειναι η καισαρικη; Οχι ε; Ε καλα τι ξερουν οι γιατροι απο αυτα, ας μιλησουμε εμεις ως ειδημονες των ακραδαντων πεποιθησεων.