Τα μηνύματα που έστειλε η 22χρονη φοιτήτρια σε μια φίλη της μετά την γέννα

Τα μηνύματα που έστειλε η 22χρονη φοιτήτρια σε μια φίλη της μετά την γέννα Facebook Twitter
9

Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση της 22χρονης μητέρα του νεογέννητου μωρού που βρέθηκε νεκρό στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη φέρνουν στο φως τα μηνύματα που έστειλε η ίδια σε μια φίλη της μετά την γέννα αλλά και μαρτυρίες από άλλους φίλους. 

Η 22χρονη φοιτήτρια, που νοσηλεύεται φρουρούμενη σε κλινική και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή, είπε στους αστυνομικούς πως από τον φόβο της έκρυψε την εγκυμοσύνη της από την μητέρα της με την οποία μένει μαζί, γέννησε μόνη της στην μπανιέρα του σπιτιού της, έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο, τύλιξε το μωρό σε σεντόνι, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε

«Μας έλεγε ότι είναι έγκυος, αλλά νομίζαμε ότι το κάνει για εγωκεντρισμό. Δεν την πίστευε κανείς»

Μια από τις φίλες της 22χρονης αποκάλυψε στην εκπομπή Tatiana Live ότι η νεαρή κοπέλα δεν είχε πει σχετικά με την εγκυμοσύνη, κι όταν το έλεγε δεν την πίστευε κανείς: 

«Καταρχάς όλο αυτό το διάστημα ήταν με εμάς μια χαρά άνετη, σαν να μην είχε τίποτα. Και μου στέλνει εμένα δυο μέρες πριν πριν δω εγώ στις ειδήσεις για το τι έχει γίνει μου στέλνει μήνυμα και μου λέει ότι έχει γεννήσει. Έτσι, στο άκυρο δηλαδή. Μας έλεγε πριν βέβαια από παλιά, μας έλεγε ότι είναι έγκυος και τέτοια, αλλά όλοι πιστεύαμε ότι το κάνει για εγωκεντρισμό και τέτοια.

Δεν μας είχε πει ποτέ ότι είναι έγκυος. Έτσι στα ξαφνικά να σου πει κάποιος ότι έχει γεννήσει είναι κάπως. Γιατί ποτέ δεν την είδαμε δει έγκυο, δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Κι όταν ένας άνθρωπος το λέει συνέχεια αυτό εμείς είχαμε υποψιαστεί ότι το κάνει καθαρά από εγωκεντρισμό. Εγώ την αγαπούσα. Τον τελευταίο καιρό είχε χαθεί. Την έπαιρνα τηλέφωνο να βγούμε Καμιά φορά μου έλεγε να πάω στο σπίτι της. Δεν έβγαινε έξω δηλαδή. Και μου έστειλε μήνυμα έμενα προσωπικά μια δυο μέρες πριν γίνει αυτό και μου λέει έχω γεννήσει. Πήγα στο γιατρό και το άφησα εκεί το μωρό.

Σε αυτή την ηλικία όμως όταν η φίλη σου, σου λέει στα καλά καθούμενα ότι γέννησε και εγώ εντάξει δεν... δηλαδή δεν ρώτησα ακριβώς που το άφησες το μωρό και τέτοια. Μου είπε ότι το έχει αφήσει στον γιατρό. Και μετά την έπαιρνα τηλέφωνο γιατί ήθελα να δω αν όντως έχει γίνει αυτό. Δεν μου το σήκωνε. Μετά από αυτή την ημέρα δεν μου σήκωνε κανένα τηλέφωνο. Το περίεργο είναι ότι ήταν τελείως άνετη, δηλαδή μετά που μου είπε ότι γέννησε, μου έστειλε μια φωτογραφία της και μου κάνει "δεν μπορείς να πεις έχω ξεφουσκώσει". Δηλαδή ξέρεις πόσο ειρωνικό και της απάντησα και εγώ μετά με ειρωνεία. Γιατί ουσιαστικά δεν ήξερα αν είναι αλήθεια αυτά που μου έλεγε ή όχι»

 

 

«Ξεφούσκωσα δεν μπορείς να πεις»: Τα μηνύματα της 22χρονης μετά την γέννα

Σύμφωνα με την μαρτυρία της φίλης της, η 22χρονη δεν είχε συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και όταν αποφάσισε να της αποκαλύψει τι έγινε, είπε ψέματα ότι γέννησε και άφησε το μωρό στον γιατρό. 

«Κοίτα θα το πάρεις ήρεμα όμως. Δεν πήγα σχολή γιατί πόναγα. Πήγα στον γιατρό και ήμουν έγκυος τελικά. Κι επειδή ανησύχησα με κράτησε και γέννησα. Της είπα να το δώσουν γιατί δεν θα μπορούσα να το μεγαλώσω. Η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα. Πόσα εγκεφαλικά έπαθες; Μόνο εγώ τα κάνω αυτά μέσα σε μία μέρα. Είσαι η μόνη που το ξέρει. Ζεις; Έχω ακόμα λίγη αιμορραγία για αυτό δεν μπορώ να βγω σήμερα. Να βγούμε αύριο. Ξεφούσκωσα δεν μπορείς να πεις» γράφει στα μηνύματα που έστειλε στην φίλη της.

 

Η 15η Τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, μετέβη στην κλινική και όρισε την απολογία τής 22χρονης για την Παρασκευή, εφόσον η κατηγορούμενη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης σπουδάστριας, Αλέξανδρο Αλεξιάδη η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της».

Η ντροπή για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη 

 

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η νεαρή κοπέλα ήταν φοιτήτρια σε ΤΕΙ στην Καλαμάτα, όπου και γνώρισε έναν συνομήλικό της με τον οποίο είχε σχέση. Όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, το αποκάλυψε και στον σύντροφό της, που όπως είπε, της πρότεινε να κάνει έκτρωση κι επειδή εκείνη δεν ήθελε, την εγκατέλειψε. Γι' αυτό και αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα και στο σπίτι της μητέρας της στη Νέα Σμύρνη. 

«Ντρεπόμουν», είπε. Έκρυψε την εγκυμοσύνη της φορώντας ριχτά ρούχα για να καλύπτει την κοιλιά της. «Όταν προχώρησε η κύηση αποφάσισα ότι δεν μπορώ να το κρατήσω αλλά ήταν αργά για έκτρωση», ανέφερε στην κατάθεσή της.

Ωστόσο οι πληροφορίες σχετικά με τον πατέρα του παιδιού είναι συγκεχυμένες, αφού άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κοπέλα είχε κρύψει την εγκυμοσύνη και από τον σύντροφό της. 

Με πληροφορίες από newsit.gr

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια (κάπως) διαφορετική άποψη για την 22χρονη φοιτήτρια 

 

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Το "πέταξε" σημαίνει ότι πέταξε το μωρό στο φωταγωγό από ύψος ή ότι το άφησε εκεί σαν σκουπίδι; Την πρώτη περίπτωση δεν τη χωράει ο νους μου, αλλά στη δεύτερη θα μπορούσε να το είχε αφήσει για να το κρύψει. Σε κάθε περίπτωση, αν και δεν δικαιολογείται η αποτρόπαια πράξη, η συμπεριφορά της κοπέλας φέρνει στην επιφάνεια την έλλειψη κρατικής υποστήριξης προς τις νέες μητέρες. Νομίζω ότι αν υπήρχε, τα πράγματα είναι πολύ πιθανόν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Τουλάχιστον η κοπέλα θα ήταν πιο ανεξάρτητη από την οικογένεια ως προς τις αποφάσεις της για το μωρό και την πορεία της με αυτό. Ενώ τώρα, έστω και αν ήθελε να το δώσει για υιοθεσία, θα ήταν πολύ δύσκολο να μην το μάθουν οι δικοί της (που δεν ξέρουμε τι συνέπειες μπορεί να είχε ή είχε). Είμαστε πολύ πίσω στην υποστήριξη των νέων για να γίνουν γονείς, σε εκπαίδευση, ψυχολογική στήριξη, οικονομική στήριξη. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι θεωρούμε προοδευτική τη μονομερή διδασκαλία της έκτρωσης, σαν να απαγορεύουμε στους νέους να θέλουν παιδιά, και εντελώς υποκριτικό να λιθοβολούμε μια μητέρα που έκανε πράξη το επαναλαμβανόμενο μήνυμα αυτής της εκπαίδευσης ("Έτυχε παιδί; Ρίξτο!").
μπροστά της οι παιδεραστές μοιάζουν αγγελάκια .. και βγηκαν μερικοι να υπερασπιστουν το "κοριτσι" 22 ετων που εαν ηταν αντρας 22 ετων θα ηταν ήδη λιτσαρισμενος. Δυο μετρα και δυο σταθμα απ τη σεξιστική ελληνικη κοινωνια ,την "πολιτικαλ κορεκτ " τρομαρα της..
Τώρα δεν έχει άλλα άρθρα η lifo για το πόσο αδικημένη είναι η κοπέλα και ότι δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε? Δεν εχει άλλες " κάπως διαφορετικές απόψεις" που πρέπει τάχα μου να ακουστούν για να πέσει η δολοφόνος στα μαλακά?Που είναι οι ψυχοπονιάρηδες πάντα για τους θύτες κάθε είδους και ποτέ για τα θύματα τους να μας γράψουν τις παρόλες τους?
Κρατάω μόνο αυτό που έγραψε στη φίλη της.''Ξεφούσκωσα δε μπορείς να πείς''.Μάλιστα.Οι σέλφι σέλφι και η γραμμή που ξαναγύρισε στο σώμα που θα πρέπει δια νόμου ανθρώπινου και κυρίως ηθικού να μην επιτραπεί να εκκολάψει σπόρο ξανά.Ποτέ ξανά...
"Μας έλεγε πριν βέβαια από παλιά, μας έλεγε ότι είναι έγκυος και τέτοια, αλλά όλοι πιστεύαμε ότι το κάνει για εγωκεντρισμό και τέτοια.Δεν μας είχε πει ποτέ ότι είναι έγκυος. Έτσι στα ξαφνικά να σου πει κάποιος ότι έχει γεννήσει είναι κάπως. Γιατί ποτέ δεν την είδαμε δει έγκυο, δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Κι όταν ένας άνθρωπος το λέει συνέχεια αυτό εμείς είχαμε υποψιαστεί ότι το κάνει καθαρά από εγωκεντρισμό. Εγώ την αγαπούσα."Τελικά τους είχε πει ότι είναι έγκυος ή όχι; Τι δεν καταλαβαίνω; Και τι είδους φίλη είναι αυτή που την αγαπούσε κιόλας όπως λέει, που της δηλωνε επανειλημμένα η φιλενάδα της ότι είναι έγκυος κι αυτή θεωρούσε ότι το κάνει από εγωκεντρισμό; Και πώς στο καλό θεωρείται εγωκεντρισμός το να λες οτι είσαι έγκυος;Τραγική ιστορία, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με την κοπέλα αλλά και με τις σχέσεις στη ζωή της, φιλικές και συγγενικές.
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τη βαρβαρότητα. Οκ, έχω γεννήσει και γνωρίζω από ορμόνες, πίεση, κατάθλιψη,κλπ. Ξέρω πώς είναι να μην έχεις βοήθεια από κανέναν (ειδικά το πρώτο 3μηνο), αλλά και πάλι, γιατί φόνος? Μπορούσε να το δώσει αν δεν το ήθελε. Κουβαλούσε μέσα της μία ζωή 9 μήνες! Ένιωσε τις κινήσεις του, το είδε να κλαίει, να κοιμάται, να τρώει! ΠΩΣ? Δεν είμαι σε θέση να κρίνω, αλλά δεν έχω σταματήσει το κλάμα από το μεσημέρι. Ένα υγιέστατο μωρό! Τί να πω... Μία φράση μου τρυπάει το μυαλό: "Το βρέφος δεν είναι πεθαμένο. Είναι απλά νεκρό." Μεγάλη διαφορά... Ας βρει την ηρεμία της το κορίτσι, γιατί όταν το συνειδητοποιήσει, θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά και, πρώτα πρώτα τον εαυτό της...