Ομολόγησε η 22χρονη φοιτήτρια για το βρέφος στη Νέα Σμύρνη - Πώς δικαιολόγησε την πράξη της στους αστυνομικούς

Ομολόγησε η 22χρονη φοιτήτρια για το βρέφος στη Νέα Σμύρνη - Πώς δικαιολόγησε την πράξη της στους αστυνομικούς Facebook Twitter
31

Εξιχνιάστηκε η πολύκροτη υπόθεση με το νεκρό βρέφος που εντοπίστηκε, το περασμένο Σάββατο, σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη. 

Μητέρα είναι η 22χρονη φοιτήτρια η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ομολόγησε στους αστυνομικούς την εγκατάλειψη του βρέφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κοπέλα, που κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την οποία προσπάθησε να αποκρύψει από τους οικείους της.

Όταν γέννησε, σε κατάσταση πανικού όπως είπε σε αστυνομικούς, προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός και στη συνέχεια εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι και μέσα σε μια πλαστική σακούλα στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Πριγκηποννήσων.

Η νεαρή προσήχθη στην ΓΑΔΑ όπου ομολόγησε, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους.

Η φοιτήτρια, έπειτα από την εξέτασή της από αστυνομικούς, διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, ενώ αύριο αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ελλάδα
31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Ως ενήλικας έχεις δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αφού δεν σκέφτηκε τις συνέπειες όταν έκανε απροστάτευτο έρωτα τότε δεν της φταίει κανείς. Κανονικά για ανθρωποκτονία είναι υπόλογη. Δεν κατανοώ πάντως γιατί δεν το έριξε αφού είναι νόμιμο;
Αν θυμάμαι καλά το ποινικό, η παιδοκτονία από τη μητέρα αμεσως μετά τον τοκετό αντιμετωπίζεται πιο ευνοικά, ακριβώς λόγω της σύγχυσης, του πανικού και της γενικής ψυχολογικής κατάστασης θόλωσης της κρίσης, στην οποία μπορεί να βρεθεί η λεχώνα.
εφοσον εχουμε 2 απανωτες παρομοιες δυσαρσεστες ειδησεις το τελευταιο καιρο,τουλαχιστο τωρα θα το εμπεδωσετε,ανωριμα και ανενημερωτα νεαρα ζευγαρακια;σε περιπτωση ανεπιθημητης εγκυμοσυνης,λοιπον,δεν πανικοβαλλομαστε,δεν σκοτωνουμε το μωρο,ΑΛΛΑ,γενναμε το παιδι και το δινουμε για υιοθεσια σε ζευγαρι που προσπαθει χρονια ολοκληρα για να κανει παιδι,σε δυο ανθρωπους δηλαδη,οι οποιοι θα σκοτωναν για να ειναι στην θεση σας(αυτο λεγεται ειρωνια,αχαριστοι...)επισης,αδιαφορουμε για τις κακες γλωσσες που μας κατακρινουν,το πιο σημαντικο ειναι να μη χαθουν ψυχες,κυριως αυτες των θυτων.ψυχραιμια,λοιπον,και ολα θα πανε καλα! μακροπροθεσμα...
Έχεις τα δίκια σου και σου έβαλα θετική.Το γραπτό σου έχει λίγο παραπάνω συναίσθημα, γιατί λογικά σκεπτόμενοι δεν κανονίζουμε τις ζωές μας με βάση του τι λείπει από τους άλλους, αλλά με βάση την κοινή λογική με το μικρότερο κόστος, ηθικό ή άλλο.Η κοπέλα δεν φαίνεται να προερχόταν από περιβάλλον χαμηλού επιπέδου ώστε να δικαιολογεί έστω και στο ελάχιστο τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η μητέρα δεν θα της έβρισκε ανθρώπινη λύση ακόμη κι αν την έφερνε προ τετελεσμένου.
Συγγνώμη αλλά η διακοπή κύησης είναι δικαίωμα. Απλά. Επιστημονικά. Δεν σκοτώνεις κανένα μωρό. Και όχι, δεν το γεννάμε και το δίνουμε για υιοθεσία. Ούτε είμαστε αχάριστοι αν διακόψουμε την κύηση. Το πώς θα μεταχειριστώ το σώμα μου, είναι αυστηρά προσωπική επιλογή του καθενός μας. Τα ζευγάρια που προσπαθούν χρόνια ολόκληρα να κάνουν ένα παιδί, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν ανάγκη υιοθεσίας μόνο τα βρέφη. Ψυχές έχουν και τα άνω των 3 ετών που μένουν στα αζήτητα.
εγω δεν το βλεπω απο την επιστημονικη σκοπια,αλλα απο τη θεολογικη, ο θεος εχει δικιο,οχι εμεις.μπορουσε να το παει σε ορφανοτροφειο κι οχι αμεσως σε υιοθεσια.Το πώς θα μεταχειριστώ το σώμα μου, είναι αυστηρά προσωπική επιλογή του καθενός μας. Πηγή: www.lifo.grκαι το σωμα του βρεφους; γιατι το μεταχειριστηκε αυτη,χωρις να το ρωτησει αν θελει να πεταχτει απο το παραθυρο;
Αφήστε μας αγαπητέ που θα κάτσουμε να γεννήσουμε ένα παιδί γιατι κάποιοι αγνωστοι σε μας, θέλουν παιδί.Δεν πάει καθόλου έτσι.Τι είναι οι γυναίκες για σας ?παιδομηχανές?το σχόλιό σας είναι ανατριχιαστικό.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνονταν στο μυαλό της. Χωρίς να θέλω να την δικαιολογήσω, πρέπει να μπούμε και λίγο στην θέση της. Εύκολα λέμε ότι λέμε απ' την άνεση του σπιτιού μας.
[Δεν ολοκλήρωσα τον συλλογισμό μου.]Ακόμη και ο φόνος μπορεί να δικαιολογηθεί, αλλά για ένα ανυπεράσπιστο νεογέννητο που βγήκε από τα σπλάχνα σου, πώς μπορείς;;;;
Μα δεν την δικαιολόγησα, αλλά δεν είμαστε και στην θέση της. Το χειρίστηκε λάθος. Θα μπορούσε να ζήσει το παιδί. Αλλά εσύ στα 22 σου με ένα ανεπιθύμητο παιδί, μια οικογένεια που πιθανότατα να σε πιέζει, έναν γκόμενο που εξαφανίστηκε και μια ζωή με όνειρα μπροστά σου, πως θα ήσουν σε θέση να σκεφτείς λογικά;Αυτό που θέλω να πω είναι πως καλά τα λέμε εμείς εδώ, και είναι ηθική λογική αυτή. Μα, όταν έρθεις σε μια τέτοια κατάσταση, δεν ξέρεις πως θα αντιδράσεις.
"το χειρηστηκε λάθος" λες όταν βγάζεις χαλια τα φρύδια σου και είσαι σαν καρνάβαλος.Όχι οταν πετάς ένα νεογέννητο απο το μπαλκόνι και μετά το αφήνεις να πεθάνει.Συγνώμη αλλά ούτε η πιεστική οικογένεια ,ουτε ο φευγάτος γκόμενος,ουτε τα 22 ουτε τα όνειρα δικαιολογουν στο ελάχιστο μία τετοια πράξη.Αν δεν ηθελε το παιδί ας έκανε έκτρωση.Αν είχε όνειρα ας έκανε έκτρωση.Δηλαδή αλήθεια τωρα μας το λές?"ειχε όνειρα" ?Συγκινηθηκα πραγματικά.
Έχεις ιδέα το κόστος μιας έκτρωσης;Όπως και να έχει, όσο αποτρόπαιη και αν ήταν η πράξη, δυστυχώς έγινε. Να την σκοτώσουμε; Να την λιθοβολήσουμε; Παίζουν πολλά σενάρια, κανένα απ' αυτά δεν αλλάζει την πράξη.Εγώ σχεδόν την λυπάμαι. Πρέπει να τιμωρηθεί αλλά η μεγαλύτερη τιμωρία της είναι να ζήσει με αυτό το βάρος. Με ψυχοφάρμακα θα ναι μια ζωή.
Με δεύτερες σκέψεις, κατέληξα πως η κοπέλα έχει θέματα διαχείρισης, ψυχολογικών (πλέον). Το γεγονός ότι έστειλε διάφορα μηνύματα στην φίλη της δείχνει την φούσκα που βρίσκεται. Δεν είναι και λίγο άλλωστε.Αλλά όπως διάβασα και αλλού, δεν φταίει μόνο αυτή. Φταίει η οικογένεια της, οι φίλοι της και κατ' επέκταση η κοινωνία.
Αγαπητέ, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να βρεθεί στη θέση της κοπέλας, να βρίσκεται λόγω λάθος επιλογών με την πλάτη στο τοίχο και απελπιστικά αποκομμένη από τον περίγυρό της, που δεν είχε ούτε την στοιχειώδη πρόνοια να καταλάβει ότι η άλλη είναι έγγυος. Μάλιστα προκύπτει ότι το είχε πει αλλά δεν την πίστευαν. Προφανώς δεν έχεις έχεις νιώσει τόσο μικρός, τόσο μόνος και δεν έχεις γεννήσει ένα μωρό που την ύπαρξη του έκρυβες επί 9 μήνες επειδή όλοι σε είχαν εγκαταλείψει (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο). Πολλοί αυτοκτονούν για λιγότερα. Είμαι βέβαιος ότι το παιδί που γέννησες μόνος στην μπανιέρα, δεν θα το πέταγες από το μπαλκόνι, αλλά επειδή δεν μπορούμε να το διαπιστώσουμε αυτό γιατί ευτυχώς δεν βρέθηκες σ αυτή τη θέση και μακάρι να μη βρεθεί κανείς, ας κρίνει το δικαστήριο τα υπόλοιπα σε μία τόσο τραγική υπόθεση. Η κοπέλα θα πρέπει να ζήσει με αυτό που έκανε και δεν είναι εύκολο -το δικό της παιδί ήταν. Αλλά αυτό δεν είναι καινοφανές. Έχει μελετηθεί σαν φαινόμενο και γι' αυτό υπάρχει σαν ιδιώνυμο αδίκημα, με προνομιακή ποινική μεταχείριση.
Δεν μπορώ να φανταστώ πώς περιμένεις να κρύψεις μια κοιλιά εννέα μηνών απ΄τους δικούς σου αλλά το ότι δεν αναφέρεται πουθενά ο πατέρας και ότι εξαρχής ήθελε να μην το μάθουν οι γονείς της, είναι ενδεικτικό της έλλειψης κατανόησης και στήριξης από την πλευρά της οικογένειας. Βλέπω στο twitter, ένα μέσο του οποίου οι χρήστες περηφανεύονται για την προοδευτικότητά τους κατηγορώντας μονίμως το δικαστήριο του facebook, να ξεχύνεται ένας οχετός για ένα κορίτσι 22 χρονών που ένιωθε μόνη, απεγνωσμένη και προφανώς αποδιοργανωμένη λόγω ορμονών αλλά μόνο εκείνη φταίει. Κανένας άλλος. Ναι, έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας ωστόσο εξωτερικοί παράγοντες οδηγούν σε πράξεις που δεν έχουμε υπολογίσει, τηρουμένων των αναλογιών. Υποθέτω ότι αυτό το κορίτσι γαλουχήθηκε με τη λογική "η έκτρωση είναι αμαρτία αλλά μην τολμήσεις να πας με άλλον πέραν αυτού που θα παντρευτείς". Δε νομίζω να πετούσε το μωρό αν ήξερε ότι έχει τη στήριξη της οικογένειάς της. Είναι κρίμα και άδικο που πέθανε το μωράκι, δεδομένου κιόλας ότι γεννήθηκε υγιέστατο, αλλά θεωρώ ακόμη πιο κρίμα και άδικο το ότι ένας άνθρωπος 22 χρονών θα καταδικαστεί και θα καταστραφεί το μέλλον της. Τουλάχιστον να έχει τη χρειαζούμενη ψυχολογική στήριξη, θα το χρειαστεί.
Αν μιλούσαμε για έναν 12χρονο παιδί θα συμφωνουσα μαζί σου. Μιλαμε όμως για μια γυναίκα, φοιτήτρια, 22 χρόνων στην Αθήνα, στην Νέα Σμύρνη. Όχι το 1940 που οι ανθρωποι μπορούσαν να επικαλεστούν απάνθρωπο πουριτανισμό και άγνοια, αλλά το 2018 που όλοι οι εικοσάχρονοι κυκλοφορουν με ένα 4G μπιμπλικι στο χέρι, και η άνεσή τους γυρω από το σεξ κάνει τον μαρκησίο ντε σαντ προσκοπακι. Αν δεν έχει κάποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα αυτη η ενήλικη γυναίκα σαφως και έχει την ευθύνη της πράξης της, καλώς θα ζήσει με τις συνέπειες της πράξης της, γιατί είναι φόνος εκ προ μελέτης. Ας το παρατούσε στον δρόμο να το ακούσει κάποιος και να το βοηθήσει.
συμφωνώ απολύτως με ms12. Η γυναίκα είναι φοιτητρια 22 ετών, με μάνα τραπεζικό, και όχι ανήλικο από τα τσαντήρια. Για σεξ με το συμφοιτητή ήταν αρκετά μεγάλη και κανείς πουριτανός δεν την εμπόδισε, σωστά? Εάν δεν υπάρχει ψυχική νόσος, κάτι που εύκολα αποδεικνύεται, δεν υπάρχει δικαιολογία.Έχουμε την τάση να τα ρίχνουμε όλα στην κακούργα κοινωνία, θέλουμε μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Δεν κατηγορείται για την "απόγνωση και απελπισία", κατηγορείται που άφησε ένα μωρό να πεθάνει από πόνο, πείνα και κρύο. Αφού κατάφερε να κρύψει τόσους μήνες την κατάσταση, μπορούσε να κατεβεί μέχρι το δρόμο να το αφήσει, ίσως να ζούσε τώρα. (αν και, καθόλου δεν έχω πειστεί ότι έκρυψε οτιδήποτε, για συγκάλυψη μου μοιάζει από τη μάνα)
Διαφωνώ και θα σου πω γιατί. Γιατί είναι 22 ετών και φοιτήτρια. Όχι 22 ετών και εγκλωβισμένη σε ορεινό χωριο. Ούτε 22 χρόνων Ρομά που δεν τελείωσε ούτε δημοτικό. Ούτε 15 χρόνων μικρακι.Είναι περί το 4 έτος σπουδών της. Δεν λέω ότι έπρεπε να το κρατήσει Φυσικά, δεν λέω ότι έπρεπε να το γεννήσει ουτε να το μεγαλώσει. Αλλά είχε ένα σωρό εναλλακτικές: έκτρωση, υιοθεσία, ας το άφηνε σε ένα νοσοκομείο στο φινάλε. Υπάρχουν οι υπηρεσίες υγείας των πανεπιστημίων, οι υπηρεσίες υγείας των δήμων, υπάρχουν απλά γυναικολόγο άνθρωποι που θα την κατεύθυνση.Επίσης η εγκυμοσύνη και οι ορμόνες δεν σε κάνουν δολοφόνο μην τρελαθούμε τελείως που χρησιμοποιείται αυτό ως επιχείρημα. (Δεν το είπες εσυ αλλά βουρλιζομαι όταν το ακούω σαν δικαιολογία). Όταν πήρα την γυναικολόγο μου να της πω ότι είναι έγκυος η πρώτη αντίδραση ηταν; είναι επιθυμητή εγκυμοσύνη και όταν απάντησα Ναι τότε μου είπε συγχαρητήρια. Δεν Είμαστε Σαουδική Αραβία για όνομα του θεού.
@AllesGoed Δεν μπορώ να το καταλάβω! Είμαι άντρας και έτσι έχω νιώσει μόνος ως σύντροφος την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Αλλά πως μπορεί να αισθάνεται μια γυναίκα καταλαβαίνοντας μια ζωή να μεγαλώνει μέσα στο σώμα της; Σίγουρα μια επιθυμητή εγκυμοσύνη είναι ένα συγκλονιστικό βίωμα που δεν έχει μόνο θετικές στιγμές. Τι γίνεται σε μια περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης; Υπάρχει ψυχολογική πίεση, φόβος, ντροπή ακόμα, δεν ξέρω και δεν μπορώ ποτέ να ξέρω. Δεν γίνεται όμως να δικαιολογήσω τον φόνο ενός ανυπεράσπιστου πλάσματος. Δεν είχε στήριξη από τους γονείς της η φοιτήτρια; Δεν είχε φίλες; Ας απευθυνόταν σε κάποιον οργανισμό υπάρχουν πάρα πολλοί και στην σημερινή εποχή μπορείς να βρεις τα πάντα από το Internet, τα κινητά και οι υπολογιστές δεν είναι μόνο για selfie και social media, έλεος πια.Υ.Γ. Η πράξη της μπορεί να έχει μια κάποια δικαιολογία αν και μόνο αν, η φοιτήτρια είχε προϋπάρχουσες (πολύ σοβαρές) ψυχολογικές διαταραχές.
"Επίσης η εγκυμοσύνη και οι ορμόνες δεν σε κάνουν δολοφόνο μην τρελαθούμε τελείως που χρησιμοποιείται αυτό ως επιχείρημα."Actually είναι πολύ γνωστό φαινόμενο, το 40% των παιδικών δολοφονιών είναι στο πρώτο 24ωρο της ζωής τους από την ίδια τη μητέρα τους που είναι μικρότερη από 25 και έκρυψε την εγκυμοσύνη. Πρόκειται για εντελώς textbook περίπτωση από όσα έχουν διαρεύσει τουλάχιστον. Προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο "Neonaticide" της wikipedia και τις δεκάδες αναφορές σε περιοδικά ψυχιατρικής, ιατρικής, εγκληματολογίας κλπ που έχει.Επίσης δεν ξέρω πόσες πρώτες γέννες έχεις κάνει και μάλιστα στα 22 σου σε μπανιέρα, σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι μια εμπειρία που σε αφήνει ιδιαίτερα στα καλά σου. Είναι περίπου σαν απονεύρωση χωρίς αναισθησία που διαρκεί δέκα ώρες και γίνεται με σκουριασμένο κουτάλι και στο τέλος έχεις ένα χαλασμένο δόντι παραπάνω αντί για λιγότερο.
Θα το διαβάσω αυτό που αναφέρεις Αλλά σε παρακαλώ μη μου κάνεις προσωπική επίθεση γιατί δεν με ξέρεις, ούτε τι γεννά είχα, ούτε αν έκανα κάποιου είδους αναισθησία, ούτε αν είχα επιλοχια κατάθλιψη και είναι κρίμα. Καταλαβαίνω ότι το μέσο κοινό της lifo είναι νέοι άνθρωποι χωρίς παιδιά και Ίσως και εσύ βρίσκεσαι σε αυτή την κατηγορία Αλλά με φοβίζει το γεγονος να θεωρείται η πορεια και τα όνειρα αυτής της κοπέλας πιο σημαντικά απο τη ζωή του νεογεννητου. Είναι υπέρ της αυτοδιάθεσης του γυναικείο σώματος (obviously) και υπέρ της έκτρωσης. Άπαξ όμως και η απόφαση δεν πάρθηκε εντός του νομικού χρονικού ορίου τότε πρέπει να παρθούν άλλες αποφάσεις. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν πριν βρεθείς να γέννας μόνη σε μπανιέρα. Και στα 22 χρόνια η υποστήριξη των γονέων είναι σημαντική Αλλά δεν αποτελεί προϋπόθεση. Υπάρχουν άνθρωποι να βοηθήσουν στα Πανεπιστήμια, στους δήμους, στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και ιδιώτες γυναικολογοι-ανθρωποι με σύμβαση στον εοππυ.Τώρα είναι πλέον αργά για μια ζωή και είναι τόσο μα τόσο κρίμα που αυτή η ψυχούλα έφυγε με τόσο πόνο. Ένα μικρό ανθρωπάκι. Πονάει η ψυχή μου να το σκέφτομαι.
Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει. Πετάς το παιδί να πεθάνει αβοήθητο στο κρύο; Δεν το ήθελες, πήγαινε καλύτερα παράτα το κάπου να το δει ένας άνθρωπος να το πάει στο νοσοκομείο. Ως και τα ζώα προστατεύουν τα μικρά τους. Με τίποτα δε συγκρίνεται το αίσχος του ανθρώπινου είδους...