ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Εμπλοκή με τις γαλλικές φρεγάτες; Τι λένε δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παραχώρησης των πολεμικών πλοίων

Εμπλοκή με τις γαλλικές φρεγάτες; Τι λένε δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παραχώρησης των πολεμικών πλοίων Facebook Twitter
1

Ερωτηματικά προκαλούν δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπου για τις φρεγάτες που η Ελλάδα λέει πως θα δανειστεί μέσα στο καλοκαίρι καθώς αναφέρουν πως δεν υπάρχει θέμα μίσθωσης.

Αν και ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης έχει ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι γίνονται συζητήσεις, δημοσιεύματα στη Γαλλία αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει και δεν θα συμβεί.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί διαψεύδει ότι η Γαλλία θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες τύπου FREMM στην Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού, αναφέρει ότι η υπουργός έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς εκτιμάται ότι θα αποδυναμωνόταν η επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο ίδιο κλίμα και όσα μεταδίδουν η εφημερίδα La Tribune και το τρίτο δίκτυο της γαλλικής τηλεόρασης France 3.

Η La Τribune κάνει λόγο για παρανοήσεις μεταξύ Παρισιού και Αθήνας σημειώνοντας: «Η Ελλάδα ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία. Στηρίζεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει είδηση αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά". Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται πως χθες συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και στην ατζέντα είχε το θέμα με τις φρεγάτες, αλλά δεν έγινε καμία ανακοίνωση σχετικά με τις φρεγάτες μετά τη λήξη.

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ανακοίνωσε ο Μπάρμπα Φώτης ότι θα μας νοικιάσουν φρεγάτες οι Γάλλοι πριν ... συμφωνήσουν οι Γάλλοι να μας νοικιάσουν φρεγάτες.Πού το πρόβλημα? Είναι προφανές οτι φταίνε οι Γαλλοι και η ΕΕ.