Μάγδα Φύσσα: «Να γυρίσουν οι Χρυσαυγίτες στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν»

Μάγδα Φύσσα: «Να γυρίσουν οι Χρυσαυγίτες στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν» Facebook Twitter
5

Πριν από τρία χρόνια, στις 20 Απριλίου του 2015 ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής, φέρνοντας στο φως πτυχές από την εγκληματική δράση του ναζιστικού μορφώματος.

Σήμερα, μετά από δεκάδες συνεδριάσεις και καταθέσεις μαρτύρων η μακρά δίκη δεν έχει ακόμη μπει καν στην τελική της ευθεία και όλοι οι Χρυσαυγίτες παραμένουν ελεύθεροι συνεχίζοντας με προκλητικά χυδαίο τρόπο το κήρυγμα μίσους.

Για τα τρία χρόνια από την έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Στη συγκέντρωση κάλεσαν η οικογένεια Φύσσα, αντιφασιστικές κινήσεις, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς.

Μάγδα Φύσσα: «Να γυρίσουν οι Χρυσαυγίτες στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν» Facebook Twitter

Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα μιλά για τη σημασία της δίκης, για τη μάχη κατά του φασισμού και στέλνει το δικό της μήνυμα για την πατάξη των νεοναζί.

«Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο παρά εμάς. Περιμένω μια καταδίκη.. καταδίκη...Δολοφόνησαν έτσι εν ψυχρώ ένα παλικάρι 34 ετών του έκοψαν τη ζωή του και μαζί με εκείνον κι εμάς. Αλλά μιλάω για εκείνον ο οποίος σήμερα δεν είναι εδώ. Είχε να προσφέρει πάρα πολλά και θα πρόσφερε σε αυτή την κοινωνία. Ήθελε να ζήσει και δεν τον άφησαν να ζήσει. Να μου εξηγήσουν επιτέλους γιατί» λέει στον ρ/σ athina -984.

«Είμαι σχεδόν μόνη μου στις αίθουσες του δικαστηρίου. Δεν έχει κοινό δυστυχώς. Δεν έρχεται κόσμος. Αν με ρωτήσεις τον λόγο δεν μπορώ να ξέρω. Σαφώς και παίζει ρόλο η ενημέρωση το ότι δεν προβάλλεται η δίκη από τα τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης παίζει ρόλο και η συμπεριφορά μας, καθώς αυτή έχει αλλάξει, σαν να μην μας αφορά ενώ μας αφορά όλους. Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτή δίκη δεν αφορά εμάς, εμείς χάσαμε τον Παύλο, δολοφονήθηκε. Αυτή η δίκη αφορά περισσότερο τον υπόλοιπο κόσμο παρά εμάς, αλλά παρόλα αυτά βλέπω μια πτώση πάνω σε αυτό.Είμαι παρούσα στις αίθουσες γιατί πρέπει να είμαι εκεί, είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Πέραν του ότι αποφάσισαν να μας τελειώσουν, να τελειώσει η ζωή μας γιατί με την δολοφονία του Παύλου κι εμείς δεν υπάρχει τίποτα που να χαιρόμαστε και να ζούμε, απλά αναπνέουμε. Πέραν του ότι πρέπει να πηγαίνω στο νεκροταφείο, έχω και μια υποχρέωση να είμαι παρούσα στις δικαστικές αίθουσες για τον Παύλο μου, δεν γίνεται να μην είμαι εκεί, πρέπει να είμαι».

Για την συμπεριφορά της ΕΛΑΣ η Μάγδα Φύσσα υπογράμμισε ότι παρέχει ασφάλεια στους χρυσαυγίτες που βρίσκονται στην αίθουσα, την ώρα που συνεχίζουν να υπάρχουν θύματα από επιθέσεις της οργάνωσης.

«Προστατεύονται οι χρυσαυγίτες και όλοι αυτοί που έρχονται εκεί εκτός από εμάς. Και όχι μόνο εμείς ως οικογένεια και η πολιτική αγωγή και οι δημοσιογράφοι και αν μετρήσουμε τα θύματα αυτά τα τρία χρόνια που έχει ξεκινήσει η δίκη, είναι αρκετά που εξακολουθούν. Πόσους χτυπημένους έχουμε και με το πρόσφατο που χτυπήθηκαν 5 άνθρωποι ανάμεσά τους και η δικηγόρος μας η οποία τραυματίστηκε πιο βαριά απ όλους. Όχι μόνο δεν νιώθουμε προστασία, αντιθέτως φοβόμαστε. Όταν βλέπαμε μέσα από τα κάγκελα, είμαστε μέσα στο Εφετείο και βλέπαμε την άλλη δικηγόρο την Ευγενία Κουνάκη, το τι προσπάθεια έκανε να μετακινήσει έναν αστυνομικό να πιάσει τους δράστες μετά την επίθεση το Νοέμβριο στην Λ Αλεξάνδρας και δεν κουνήθηκε κανείς, χτυπημένη με τα αίματα να τρέχουν, ήταν μια παρά πολύ θλιβερή εικόνα και εκείνη την ημέρα ένιωσα πάρα μα πάρα πολύ άχρηστη αφού δεν μπορέσαμε πάλι να κάνουμε κάτι.


Να διευκρινίσω όμως κάτι, ότι αυτή είναι η πλειοψηφία των αστυνομικών. Μέσα σε όλους αυτούς υπάρχουν και μετρημένοι πάρα πολύ λίγοι, οι οποίοι βλέπεις στο βλέμμα τους ότι θέλουν να μας προστατέψουν. Στο Εφετείο δεν θα το ξεχάσω και δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ την εικόνα, αλλά έφαγα σπρωξιά από αστυνομικό, την ώρα που έλεγε το απόβρασμα της κοινωνίας, γιατί εγώ δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς, που μου έδειχνε με το χέρι του «που είναι ο Παύλος τώρα» και εκείνη την ώρα σε αυτή την έξαλλη κατάσταση που ήμουν ο αστυνομικός με έσπρωξε και με πάρα πολύ δύναμη για να βγω έξω, να φύγω από εκεί. Ακόμα και τους δικηγόρους της υπεράσπισης τους προστατεύουν, αντίθετα με εμάς. Έχουμε περάσει αρκετά, ακόμα και τώρα.

Μάγδα Φύσσα: «Να γυρίσουν οι Χρυσαυγίτες στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν» Facebook Twitter


Μόνη μου στην δικαστική αίθουσα χθες συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό, να σας πω ότι αυτές τις μέρες που είναι τα αναγνωστέα και προβάλλονται και οι συνομιλίες τους, τους δικηγόρους όλους αυτούς της υπεράσπισης να γελάνε. Είναι τραγικοί».

Η Μάγδα Φύσσα, είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84, ότι μετά το τέλος της δίκης περιμένει «να γυρίσουν οι χρυσαυγίτες στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν».

«Προσδοκούμε να διαλυθεί ως κόμμα η Χ.Α. Είναι τόσο φανερό πια ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση και να καταδικαστεί. Αυτή είναι η προσδοκία μου και γι αυτό αποφασίσαμε ότι θα πάμε με τον νόμο και αυτό που πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει τίποτα άλλο. Με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τα παιδιά, για τον πρώτο καιρό μιλάμε, γιατί ακούγονται στις συνομιλίες τους ότι θα γίνει χαμός, δηλαδή περίμεναν να γίνει ο χαμός. Κάτι που το αποτρέψαμε, επιλέξαμε να τραβήξουμε αυτόν τον δρόμο, έτσι θα πάμε και θα δούμε το αποτέλεσμα. Περιμένω μια καταδίκη.. καταδίκη...Δολοφόνησαν έτσι εν ψυχρώ ένα παλικάρι 34 ετών του έκοψαν τη ζωή του και μαζί με εκείνον κι εμάς. Αλλά μιλάω για εκείνον ο οποίος σήμερα δεν είναι εδώ. Είχε να προσφέρει πάρα πολλά και θα πρόσφερε σε αυτή την κοινωνία. Ήθελε να ζήσει και δεν τον άφησαν να ζήσει. Να μου εξηγήσουν επιτέλους γιατί; Για ποιο λόγο; Με τι ευκολία αφαιρούμε έτσι ανθρώπινες ζωές; Πως; Γιατί κάπου πατάνε, δεν μπορεί να γίνεσαι εγκληματίας από τη μια στιγμή στην άλλη, σφαγέας έτσι. Για ποιο λόγο; Τι είναι αυτό που τελικά έχει ανεβάσει τόσο την εγκληματικότητα σε αυτή την χώρα; Η ατιμωρησία; Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι θα υπάρξει ατιμωρησία. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Περιμένω.. περιμένουμε όλοι. Όλοι δίνουμε ένα αγώνα, είστε κι εσείς, είναι και η πολιτική αγωγή. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε. Και όλοι περιμένουμε κάτι να γίνει, αν μη τι άλλο να τους αφανίσουν να ξανά πάνε εκεί που ήταν στις τρύπες τους. Εκεί ανήκουν».

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

 

Σε ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Εξήντα οκτώ στελέχη της Χρυσής Αυγής, βουλευτές, πυρηνάρχες, επικεφαλής ταγμάτων εφόδου, από τον φύρερ Μιχαλολιάκο μέχρι τον Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα διώκονται για τις δολοφονικές επιθέσεις που σχεδίασαν και εκτέλεσαν πειθαρχημένα χρησιμοποιώντας τα Γραφεία-ορμητήρια τους. Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης σήμανε ότι οι δολοφόνοι κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι ενώ η δίκη έχει ακόμη χρόνο μπροστά της για να ολοκληρωθεί.

Στην ίδια τη δίκη, η σθεναρή στάση των μαρτύρων, της Μάγδας Φύσσα, των συνδικαλιστών, των μεταναστών, των αγωνιστών της αριστεράς και βέβαια της πολιτικής αγωγής έχει καταγράψει πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι κατηγορίες κατά των νεοναζί όχι μόνο αποδεικνύονται με ατράνταχτα στοιχεία αλλά υπάρχουν περισσότερα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Οι μαρτυρίες και η ανάγνωση των εγγράφων, η προβολή των βίντεο, η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών τους πριν και μετά τις επιθέσεις δείχνουν ότι δρούσαν με πειθαρχία στρατού, με τον αρχηγό να δίνει εντολές και τα στελέχη να εκτελούν, με τα γραφεία τους να είναι ορμητήρια, με τις επιθέσεις τους να εκτελούνται αιφνιδιαστικά με την χρήση φονικών μέσων, όπλων, μαχαιριών, σιδερογροθιών, ροπάλων».

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μανα του Παυλου κουραγιο,θα το παλεψεις και θα το κερδισειςειναι μοναχικος αυτος ο δρομος, η κοινωνια εχει εξοικειωθει με την παρουσια αυτου του εχθρου μεσα τηςκι η βαριεστημαρα της να του αντισταθει δεν καταλαβαινουμε που μας οδηγει. ο γιος σου καταλαβε,το παλεψε,δεν πρεπει να χασει δεν πρεπει να ξεχαστει
Ο εγκληματίας που σκότωσε το Φύσσα να δικαστεί και να καταδικαστεί όπως προβλέπεται στο κράτος δικαίου μας.Αλήθεια, εκείνοι οι δύο που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ έξω από κάτι γραφεία κάποιου κόμματος κάποτε, πώς λέγονταν;
Φουντούλης, Καπελώνης, σε κάλυψα; Είσαι τόσο εκτός θέματος. Καταρχάς μιλάμε για μια δολοφονία από μία φασιστική οργάνωση η οποία είναι μέσα στη Βουλή! Εσύ αναφέρεις μια δολοφονία οπό μια οργάνωση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τρομοκρατική. Και αντί να σεβαστείς το θάνατο του ανθρώπου, φέρνεις σαν αντεπιχείρημα κάτι άλλο. Ντροπή για το σχόλιό σου, πάραυτα.
Ο εγκληματίας που σκότωσε το Φύσσα να δικαστεί και να καταδικαστεί όπως προβλέπεται στο κράτος δικαίου μας. Πηγή: www.lifo.gr....Έτσι ξεκινάει το σχόλιο. 1. Συμφωνούμε πως το μόρφωμα ΧΑ είναι από κλουβί με γραφικές τρελές έως εγκληματίες νεαντερνταλ. Αλλά είναι κόμμα. Δεν είναι παράνομα στην Βουλή. Δεν μπήκαν με πραξικόπημα στην Βουλή. Κάποιοι μπορούσαν τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2105 να μπλοκάρουν την συμμετοχή της ως κόμμα στις εκλογές.2. Ο Ρουβικωνας συμπεριφερεται ως τρομοκρατική οργάνωση. Αγνοεί νόμους και κανόνες, έχει απειλήσει ανθρώπους με το επιχείρημα της κάθαρσης. Ένα νόμιμο κόμμα τους έχει ονομάσει «τα δικά μας παιδιά». (Το αυγό του φιδιού δεν τσιμπάει, αν το αφήσεις όμως να γεννήσει φίδι περαστικά)3. Το 2010 τέσσερις (βάζω και το αγέννητο παιδάκι) ανθρωποι δολοφονηθηκαν με τον πιο βασανιστικό τρόπο. Γιατί οταν βάζεις φωτιά σε κτήριο που μέσα είναι ανθρωποι είσαι δολοφόνος. Σίγουρα συμφωνούμε και σε αυτό. Αλλά τότε κάποιοι δεν μίλησαν για τρομοκρατία αλλά για παράπλευρες απώλειες. Αυτοί οι ανθρωποι ειναι οι δικοί μου ήρωες γιατί με αυτούς μπορώ να ταυτιστώ. Δεν δικαιούνται όμως ούτε αγάλματα, ούτε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας ως μνημόσυνο για το άδικο.Ο φασισμός δεν έχει χρωμα, δεν είναι εμβόλιο το αντιφα αντιντο αντιρε, ούτε υπάρχει αναγνωρισμένο πιστοποιητικό αντιφασιστικής δράσης. Η δολοφονία είναι δολοφονία και έτσι πρέπει να τιμωρείται, αν θελουμε να μιλαμε για κοινωνία ανθρώπων κι όχι για κοπροσωρο. Εννοείται πως δεν ντρέπομαι για το σχόλιο μου, πάραυτα.
Οταν οι ΧΑυγίτες πάνε φυλακή ,οπως και τους αξίζει ,οι ψηφοι θα πάνε στον κυριο αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ.Οπότε μετα τις εκλογές και βλέπουμε...