Πέθανε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης ο οποίος τη Μ. Δευτέρα το βράδυ είχε πυροβοληθεί από ένοπλους ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

 

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης νοσηλευόταν  διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Γεωργιος Γεννηματάς" εδώ και τρεις εβδομάδες.

 

Είχε υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων και η κατάστασή του έδειχνε να σταθεροποιείται. Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε οίδημα στον εγκέφαλο και  νεφρική ανεπάρκεια με την κατάστασή του να επιδεινώνεται.

 

Ο 52χρονος πατέρας τριών παιδιών είχε γεννηθεί στη Βιέννη και είχε καταγωγή από την Άνδρο.

 

Δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στον χώρο της ενέργειας και των κατασκευών και ήταν πρόεδρος της εταιρείας «Light Partners».

 

Οι γείτονές του έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό και χαμηλών τόνων, που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα.

 

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης στα αριστερά της φωτογραφίας
Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης στα αριστερά της φωτογραφίας

 

Το μοιραίο βράδυ, ο επιχειρηματίας κοιμόταν με τη σύζυγο του και σε διπλανό δωμάτιο ο γιος του.

 

Άκουσε τους εισβολείς και κατέβηκε στο ισόγειο να δει τι συμβαίνει. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με δύο κουκουλοφόρους ληστές οι οποίοι όρμησαν πάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποποιήσουν.

 

Ο επιχειρηματίας αντιστάθηκε και δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους τον πυροβόλησε δύο φορές εξ' επαφής στην πλάτη.

 

Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί.