Ανακοίνωση από το ΓΕΑ για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που σκοτώθηκε στην Σκύρο

Ανακοίνωση από το ΓΕΑ για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που σκοτώθηκε στην Σκύρο Facebook Twitter
3

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ήταν ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου.

Ο ιπτάμενος που έχασε τη ζωή του υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μέσω twitter.

Πριν από λίγο το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση για την πτώση του αεροσκάφους και έδωσε στη δημοσιότητα την επίσημη φωτογραφία του Γιώργου Μπαλταδώρου:

Ανακοίνωση από το ΓΕΑ για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που σκοτώθηκε στην Σκύρο Facebook Twitter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Πτώση Αεροσκάφους Μ2000-5

 

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

 

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

 

Ανακοίνωση από το ΓΕΑ για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που σκοτώθηκε στην Σκύρο Facebook Twitter

 

Ο άτυχος σμηναγός είχε 940 ώρες πτήσης ενώ το Μιράζ που κατέπεσε ήταν καινούργιο και είχε  μόλις 800 ώρες πτήσης.

 

O Γιώργος Μπαλταδώρος είχε γεννηθεί τον Ιούνιο του 1984 και ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Υπηρετούσε 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε το μεσημέρι της Πέμπτης στη μικρή κοινωνία του Μορφοβουνίου Καρδίτσας η είδηση του θανάτου του σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Ο κυβερνήτης του  αεροσκάφους M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του.

Απαρηγόρητοι οι γονείς και ο αδελφός του 34χρονου κυβερνήτη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν βρίσκεται στη ζωή, το άσχημο παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια και τον Γιώργο τους.

Φίλοι και συγγενείς μιλούν για ένα έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία.

Ο σμηναγός είχε εμφανιστεί στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου»

 
Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM