Πασχαλινό παραλήρημα από τον Αμβρόσιο - Τα βάζει ξανά με τους ομοφυλόφιλους και την κυβέρνηση

Πασχαλινό παραλήρημα από τον Αμβρόσιο - Τα βάζει ξανά με τους ομοφυλόφιλους και την κυβέρνηση Facebook Twitter
14

Αν και διανύουμε την κατανυκτική περίοδο του Πάσχα και η εκκλησία υποτίθεται πως κηρύσσει το λόγο της αγάπης, ο Αμβρόσιος εξακολουθεί να παραληρεί και να ασχολείται με τη δική του εμμονή.


Για ακόμη μια φορά τα βάζει με τους ομοφυλόφιλους και την ίδια ώρα εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αναφέρεται πάλι στο «φτύστε τους ομοφυλόφιλους» και γράφει προς τον Κοντονή: «Εμείς, αντιθέτως, εγράψαμε το «φτύστε τους», που έχει αποκλειστικά και μόνον συμβολική σημασία, σημαίνει δηλ. «περιφρονείστε τους», η δε προτροπή μας δεν είχε στόχο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ, αλλά ήταν γενική και είχε μεταφορική έννοια!. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΚΟΝΤΟΝΗ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΣΤΑΥΡΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Αυτή είναι η δεύτερη ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου. Παρακαλώ, να δεχθήτε τα ολοκάρδια συγχαρητήριά μου! Η δημόσια γενομένη παρέμβασή Σας στο έργο της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης έφερε το ποθητόν σε Σας αποτέλεσμα! Ακυρώθηκε, κατόπιν της δημοσιευθείσης Εφέσεως, η απαλλακτική δι' ημάς Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αίγίου, (Δικάσιμος της 15ης Μαρτίου 2018). Δι' αυτής, επαναλαμβάνω, είχα κηρυχθή ΑΘΩΟΣ των γνωστών κατηγοριών περί ρατσισμού, δημόσιας υποκίνηση βίας, κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος κλπ., κατόπιν Μηνύσεως εννέα (9) Ομοφυλοφίλων!

Εύγε, λοιπόν, και πάλιν εύγε! Πλήν όμως

1. Εκ των πραγμάτων αναδεικνύεσθε ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ των Gays!

2. Διά των παρανόμων επεμβάσεών Σας μολύνετε το τιμημένο Σώμα των Δικαστών!

3. Εάν είσθε ΔΙΚΑΙΟΣ πρέπει να ζητήσετε και την Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, διά της οποίας -πολύ σωστά άλλωστε- αθωώθηκε ο Υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος! Εκείνος εβαρύνετο με μια πιό βαρειά κατηγορία! Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τον γνωστό κ. Πάχτα, είπε προς τους οπαδούς του, καί μάλιστα φωναχτά, τα λόγια «λιντσάρετέ τον»! Αυτή δηλ. όχι μόνον ήταν μια προτροπή πολύ πιό βαρειά, αφού το λυντσάρισμα περιέχει και την χειροδικία, αλλ' επί πλέον αναφερόταν και σε συγκεκριμένο πρόσωπο! Εμείς, αντιθέτως, εγράψαμε το «φτύστε τους», που έχει αποκλειστικά και μόνον συμβολική σημασία, σημαίνει δηλ. «περιφρονείστε τους», η δε προτροπή μας δεν είχε στόχο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ, αλλά ήταν γενική και είχε μεταφορική έννοια.

Εάν, λοιπόν, είσθε ΔΙΚΑΙΟΣ, τότε πρέπει πολύ περισσότερο να ακυρώσετε και την απαλλακτική Απόφαση, που αναφέρεται στον κ. Καμμένο!

Και στη Θεσσαλονίκη τό Δικαστήριο απεφάνθη, ότι «η επίμαχη φράση ειπώθηκε καθ' υπερβολή και μεταφορικά και όχι με την κυριολεκτική της έννοια».

Εάν δεν το πράξετε, τότε ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να έχετε το αξίωμα του Υπουργού της Δικαιοσύνης! Ένας αποδεδειγμένα μεροληπτικός άνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ!

4. Κάποιος χριστιανός γράφει για όλους εσάς: «Δέν ήξερα, ότι είχαμε κόκκινη χούντα. αλλά με τις εξελίξεις επί του θέματος καταλαβαίνω πως ό,τι δεν βολεύει την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ αποφασίζουν και διατάζουν να γίνει αυτό που θέλουν. Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο και όλα γίνονται βάσει προμελετημένου σχεδίου.......Η Θρησκεία, που θέλουν να την εξαφανίσουν και αυτήν από τον χάρτη, ώστε να μη υπάρχει κανένας θεσμός που να θυμίζει ό,τι ελληνικό» Θοδωρής Π... (βλ. Ελεύθερη Ώρα, 28.03.2018, σελ. 3). ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ!

5. Και κάτι ακόμη. Εμεις οδηγηθήκαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή εγράψαμε τα λόγια «φτύστε τους»! Οι αντίδικοί μας κατά την ημέραν της δίκης, αλλά μετά από την 15ην Μαρτίου, διέπραξαν τα εξής αδικήματα:


Επετέθησαν εναντίον προσώπων εδώ στο Αίγιο,

Έσπασαν τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου,

Έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον μας στους δρόμους και σε τοίχους του Αιγίου,
Κατέβασαν τήν Ελληνική Σημαία στα Υψηλά Αλώνια και ανύψωσαν την δική τους, τήν σημαία των Gays,
Εβεβήλωσαν ιερούς Ναούς στο Αίγιο, στην Αθήνα και αλλαχού,

Στην Ξάνθη ανήρτησαν αφίσσες με προσβλητικό περιεχόμενο εναντίον μας (με γυναικείες ....ζαρτιέρες)!!!! ,
Στην Πάτρα ανέβασαν στις κολώνες του Δήμου φωτογραφία μας με την προτροπή «φτύστε τον»!


Απορώ:

Το «φτύστε τους» ήταν πολύ βαρύτερο από όλα αυτά;

6. Σας ερωτώ, λοιπόν, όλα αυτά δεν είναι αξιόποινες πράξεις; Γιατί τις παραβλέπετε; Γιατί τις αφήνετε ατιμώρητες; Αν είσθε δίκαιος, και μάλιστα άν είσθε «παλληκάρι», Σας προκαλώ: δώστε εντολή να γίνουν έρευνες και συλλήψεις! Οι δράστες δεν κρύβονται! «Από τη χθεσινή μέρα θα επιθυμούσαμε ....να χαιρετίσουμε τη δυναμική κινηματική παρουσία έξω από το Δικαστήριο, αλλά και την πορεία που έλαβε χώρα το μεσημέρι στους δρόμους του Αιγίου και κατέληξε στην Μητρόπολη. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκε υλικό σε περαστικούς και ακούστηκαν συνθήματα υποστήριξης στους δρόμους της πόλης». Θέλετε τα ονόματά τους; Μας τα γράφουν μόνοι τους!

«Οι Οργανώσεις:
Colour Youth-Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.
Ομοφυλόφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας[ΟΛΚΕ
Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας
Πολύχρωμο Σχολείο
10% - Σύνθεση-Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Έρευνα,
Proud seniors Greece: Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων ηλικίας 50+
Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης»

(βλ. https://avmag.gr/gr/86183 της 27.03.2018)

Κύριε Υπουργέ, θα ενεργήσετε κάτι; Αν όχι, τότε για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε, όχι μόνον ότι είσθε ΑΔΙΚΟΣ, αλλά και ότι τρέφετε μίσος κατά της Εκκλησίας μας! Μίσος εναντίον των εκπροσώπων της! Μίσος εναντίον μου! «Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και τό πήδημα»! Έργάτης της Δικαιοσύνης ή Προστάτης των Gays;

7. Έλληνες Αδελφοί, κυττάξτε ποιοί μας κυβερνούν!
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά απελπιστική! Ο Χριστός μας και η Ελλάδα μας ευρίσκονται υπό διωγμόν! Να πως την περιγράφει η ΕΣΤΙΑ: «Οι Καθηγητές (της Νομικής Σχολής του Π.Α.) κάνουν λόγο για «κατάσταση βαρειάς παρανομίας», όπως διακίνησις ναρκωτικών, ενώ ορισμένες πράξεις έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα. Εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την «διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίον δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων, που καθημερινά τελούνται εντός καί εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής». Τέλος, υπενθυμίζουνν ότι στον χώρο, που άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία σήμερα «μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας» (βλ. ΕΣΤΙΑ, φ. της 28.03.2018 σελ. 1).

8. Κύριε Υπουργέ να Σας ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! Θα το δεχθήτε; Μακάρι! Και να διορθωθήτε!

Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Κάθε φορά που διαβάζω Αμβρόσιο με πιάνει η ψυχή μου. Όχι τόσο για αυτά που λέει (είναι ολοφάνερο ότι τα έχει χαμένα), αλλά γιατί βλέπεις να βγαίνει, σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, και όλος ο οχετός των υποστηρικτών του. Ελλαδίτσα, έχεις πάρα πολύ δρόμο ακόμα.
Πιστεύω πως όταν του δίνουν χώρο για να εκθέτει τις απόψεις του, του δίνουν και την ανάλογη αξία που από μόνος του δεν έχει. Αν κάνεις δεν ασχολείτο μαζί του το θέμα θα έληγε εκεί γιατί θα έβλεπε ότι κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά και ξεφτιλιζεται. Είναι απλά ένας γέροντας με πολλά μίση και πάθη
Αν βγω στο gay pride με μια ταμπελα που θα γραφει "Αν ο νομος μου το επετρεπε θα σκοτωνα καθε ρατσιστη μητροπολιτη" λετε να με βαλουν φυλακη ή θα πεσω και εγω στα μαλακα?
Βασική προϋπόθεση για διαχωρισμό κράτους και εξουσίας: σταματήστε να αναπαράγετε τις βλακείες τους και την ψυχική τους ανισορροπία.... ποιός σοβαρός άνθρωπος παίρνει στα σοβαρά αυτά τα άτομα;;; Αυτοί που τους έχουν αγιοποιήσει και τρέχουν πισω τους, μπας και σώσουν την ψυχή τους, δεν διαβάζουν ούτως ή άλλως lifo....
"Δεν βλέπω τίποτα προσβλητικό σε όσα λέει.+Το φτύστε τους σε λέει ότι είναι συμβολικό." FYI, τα κάτωθι είναι πράγματα που έχει ήδη πει και γράψει ο Αμβρόσιος, όποτε όποιος επιλέγει να αγνοήσει το γενικότερο πλαίσιο, είναι ...είτε παρόμοιων πεποιθήσεων και παίζει με τις λεξούλες προσπαθώντας να δημιουργήσει σύγχυση, είτε έχει κάποιο θέμα αντιληπτικής ικανότητος, είτε αγνοεί τις έννοιες της λέξεως "προσβάλλω" (βλ. http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CF%89&dq=), είτε είναι τρολόβιος, είτε όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό και εννοείται πως ακόμη και συμβολικό να είναι το "φτύστε τους", αυτό παραμένει προσβλητικό.........Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!(...) Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους(...)Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! (...) Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι' αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γή όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι! (Από το ιστολόγιο του Αμβρόσιου)http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_9.html_______________Στην απολογία του ήταν για μία ακόμα φορά προκλητικός και επιθετικός απέναντι στους ομοφυλοφίλους. «Δεν είναι δημιουργήματα του Θεού, δεν έφτιαξε ο Θεός ανώμαλους, δεν έφτιαξε τρίτο γένος. Ο Θεός τούς σιχαίνεται και τους αποστρέφεται, και τους έριξε φωτιά και τους κατέκαψε». «Αν ήμουν γιατρός κι έγραφα να μην πλησιάζετε τον συφιλικό, θα με δικάζατε;» αναρωτήθηκε. «Η αντιδικία μου είναι με την Πολιτεία [...] Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Δεν καταλαβαίνω γιατί θίχτηκαν» συμπλήρωσε. «Δυο νέοι ντυμένοι παπάδες έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών φιλιούνται. Δεν με θίγει αυτό; Δεν με προσβάλλουν; [...] Στις παρελάσεις των Gay Prides πάνε και πολιτικά πρόσωπα. [...] Ο Μπουτάρης που ηγείται αυτών δεν είναι πρόβλημα; Το "φτύστε τους" είναι το λιγότερο, αν είχα ένα όπλο και μου επέτρεπε ο νόμος, θα τους τουφέκιζα» είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης. Απαντώντας στον κ. Αλιβιζάτο που μίλησε για «λεξιλόγιο Ναζί» είπε: «Είναι λεξιλόγιο της Καινής Διαθήκης. Αν το χρησιμοποιεί ο Χίτλερ, με γεια του, με χαρά του».http://www.tovima.gr/society/article/?aid=952303
Αυτός είδε οτι δεν τον αγγίζει τίποτα (ελληνική δικαιοσύνη, hello?) και πήρε φόρα. Αντι να ευχαριστεί το Θεό που δεν τον έχωσαν μέσα για παραδειγματισμό...Κ. Δικαστά, ακούτε...?
Η εξαιρετική ταινία Three Billboards Outside Missouri έχει το εξής quote που ταιριάζει απόλυτα σε ιερωμένους αλλά και πιστούς που τους νομιμοποιούν: ''Y'know what I was thinking about today? I was thinking 'bout those street gangs they had down in Los Angeles, those Crips and those Bloods? I was thinking about that buncha new laws they came up with, in the 1980's I think it was, to combat those street-gangs, those Crips and those Bloods. And, if I remember rightly, the gist of what those new laws were saying was if you join one of these gangs, and you're running with 'em, and down the block one night, unbeknownst to you, one of your fellow Crips, or your fellow Bloods, shoot up a place, or stab a guy, well then, even though you didn't know nothing about it, and even though you may've just been standing on a streetcorner minding your own business, what these new laws said was you're still culpable. You're still culpable, by the very act of joining those Crips, or those Bloods, in the first place. Which got me thinking, Father, that whole type of situation is kinda like your Church boys, ain't it? You've got your colors, you've got your clubhouse, you're, for want of a better word, a gang. And if you're upstairs smoking a pipe and reading a bible while one of your fellow gang members is downstairs fucking an altar boy then, Father, just like those Crips, and just like those Bloods, you're culpable. Cos you joined the gang, man. And I don't care if you never did shit or you never saw shit or you never heard shit. You joined the gang. You're culpable. And when a person is culpable to altar-boy-fucking, or any kinda boy-fucking, I know you guys didn't really narrow that down, then they kinda forfeit the right to come into my house and say anything about me, or my life, or my daughter, or my billboards. So, why don't you just finish your tea there, Father, and get the fuck outta my kitchen.''
Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση τον Αμβρόσιο. Αλλά αν αυτές οι καταστροφές που αναφέρει έγιναν όντως και αυτές οι αφίσες και τα συνθήματα υπάρχουν όντως, προφανώς δεν δικαιώνεται απλά αυτοί που έχουν δίκιο χάνουν λίγο από το δίκιο τους.