Ξανθός: «Σόου» από την ΠΟΕΔΗΝ που δεν ενδιαφέρεται για τους ψυχικά ασθενείς

Ξανθός: «Σόου» από την ΠΟΕΔΗΝ που δεν ενδιαφέρεται για τους ψυχικά ασθενείς Facebook Twitter
SOOC
0

Σε υψηλό τόνο απάντησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, που διαδήλωσε νωρίτερα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

  

Ο υπουργός κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ ότι δεν ενδιαφέρεται για τη φροντίδα των ψυχικά ασθενών και αποσκοπεί αποκλειστικά στη δημιουργία κλίματος εργασιακής ανασφάλειας και στη χειραγώγηση των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν ότι τους χτύπησαν απρόκλητα τα ΜΑΤ, όταν προσπάθησαν να περάσουν από τον φραγμό που είχε στήσει η αστυνομία μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ήθελαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση που «οδηγούν τα εν λόγω νοσοκομεία σε λουκέτο» όπως αναφέρουν.

Ξανθός: «Σόου» από την ΠΟΕΔΗΝ που δεν ενδιαφέρεται για τους ψυχικά ασθενείς Facebook Twitter
Ξανθός: «Σόου» από την ΠΟΕΔΗΝ που δεν ενδιαφέρεται για τους ψυχικά ασθενείς Facebook Twitter

Ο κ. Ξανθός όμως κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ πως επιδίδεται σε «αγωνιστικό σόου», σε μία «φαιδρή προσπάθεια επικοινωνιακής προβολής» κάνοντας λόγο για «ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να εγκληματήσει κατά των ψυχικά πασχόντων», αφήνοντας στον δρόμο 30.000 ασθενείς που νοσηλεύονται κάθε χρόνο στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. 

Ο κ. Ξανθός αποσαφηνίζει από την πλευρά του ότι τα τρία ειδικά ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν σχεδιάζεται να καταργηθούν με fast track διαδικασίες.

«Αυτό επιχειρήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και απέτυχε παταγωδώς» είπε, επισημαίνοντας ωστόσο πως τα ψυχιατρεία είναι «ασυλικές δομές» και χώροι εγκλεισμού, που πρέπει να μετασχηματιστούν στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το υπουργείο Υγείας ενισχύοντας στοχευμένα τις σημερινές δημόσιες δομές με περισσότερες από 350 θέσεις μόνιμου προσωπικού - ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM