Περίπτερο στην Άρτα απέκρυψε από την εφορία 2,25 εκατομμύρια ευρώ

Περίπτερο στην Άρτα απέκρυψε από την εφορία 2,25 εκατομμύρια ευρώ Facebook Twitter
SOOC
1

Έξι περιπτώσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, κατά τους ελέγχους που διενήργησε το τριήμερο από 17 έως και 19 Μαρτίου.

Το ενδιαφέρον είναι πως από το φροντιστήριο, το τουριστικό γραφείο, την εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, το περίπτερο, την επιχείρηση με αγροτικά εφόδια αλλά και τις εταιρίες με αντικείμενο εργασιών σκραπ που είχαν ανακριβή στοιχεία, η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε στο περίπτερο.

Όπως έγινε αντιληπτό κατά τον σχετικό έλεγχο, περίπτερο στην Άρτα είχε καταφέρει να αποκρύψει από την εφορία έσοδα ύψους 2.254.422,58 εκατομμυρίων ευρώ, από το το 2012 έως το 2017.

Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία και το μέτρο της 48ωρης αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.

Σε φροντιστήριο στην πόλη της Πρέβεζας διαπιστώθηκαν 15 μη εκδόσεις και 54 ανακριβείς εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.925 ευρώ ενώ σε τουριστικό γραφείο στα Γιάννενα διαπιστώθηκαν 59 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.121 ευρώ. 

Σε εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Αμαλιάδα, διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση 2 φορολογικών στοιχείων αξίας 3.385,60 ευρώ και κατασχέθηκαν ανεπίσημα στοιχεία ενώ από επιχείρηση στην πόλη του Αγρινίου με αντικείμενο εργασιών αγροτικά εφόδια κατασχέθηκε παραποιημένη ταμειακή μηχανή.

Παράλληλα, διενεργήθηκε έλεγχος σε 12 επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασιών σκραπ σχετικά με την απόδοση τελών χαρτοσήμου.

Οι 11 επιχειρήσεις υπέβαλλαν δηλώσεις με ποσά για καταβολή 171.640,91 ευρώ, μία επιχείρηση δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και καταλογίσθηκε παράβαση των διατάξεων του άρθρου 14 Ν.4174/2013.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια