Τι λέει ο γιατρός ο οποίος περιέθαλψε την 13χρονη που γέννησε στο Λαύριο - Τι πληροφορίες δίνει για την οικογένεια

Τι λέει ο γιατρός ο οποίος περιέθαλψε την 13χρονη που γέννησε στο Λαύριο - Τι πληροφορίες δίνει για την οικογένεια Facebook Twitter
3

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως μια 13χρονη γέννησε σε μαιευτήριο της Αττικής καθώς μεταφέρθηκε στο Λαύριο με ωδίνες τοκετού.

Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη κοπέλα έφτασε μαζί με την μητέρα της στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και με πόνους που προμήνυαν την έλευση του μωρού.

Το κορίτσι έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους παρευρισκόμενους νοσηλευτές και την μαία, ενώ διακομίσθηκε σε μαιευτήριο της Αθήνας όπου έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο μωράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης από τον εφημερεύοντα γιατρό του Κέντρου Υγείας Λαυρίου για ένα 13χρονο κορίτσι που βρισκόταν σε κύηση 37 εβδομάδων με τον γιατρό να ζητά τη διακομιδή σε μαιευτήριο και συγκεκριμένα στο Αλεξάνδρα όπου και ολοκληρώθηκε ο τοκετός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το μικρό κορίτσι δήλωσε Πομάκα καθώς και ότι ζούσε στην Ξάνθη χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε στο Λαύριο.

Ο γιατρός από το Λαύριο που περιέθαλψε την 13χρονη έγκυο προτού εκείνη μεταφερθεί τελικά στο Αλεξάνδρα όπου και γέννησε είπε πως δεν προκύπτει, από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ότι υπήρξε κάποιος βιασμός.

Συγκεκριμένα, μλώντας στο protothema.gr, ο Θεολόγος Ζάγκαλης, Γενικός Γιατρός του Κέντρου Υγείας στο Λαύριο, είπε τα εξής: «Το κοριτσάκι είναι 13 ετών και ήταν 37 εβδομάδων έγκυος. Είναι μουσουλμάνα και κατάγεται από τη Θράκη. Είχε κατέβει με την μητέρα της και την αδερφή της για μια εβδομάδα στο Λαύριο και θα ερχόταν και ο σύντροφός της. Επίσης, δεν προκύπτει ότι υπήρξε κάποιος βιασμός ή κάτι άλλο το ανησυχητικό γιατί και η μητέρα της είναι σε πολύ καλή διάθεση. Μας είπε η 13χρονη ότι ο σύζυγός της δουλεύει στην Ξάνθη κι ότι θα κατέβαινε την επόμενη ημέρα. Είναι εντυπωσιακό ότι γέννησε στα 13 του χρόνια αυτό το κοριτσάκι αλλά είναι μια οικογένεια που γενικότερα τεκνοποιεί σε μικρή ηλικία και μάλιστα η μητέρα της 13χρονης είναι περίπου 36 ετών».

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM