Απαράδεκτος «τουρισμός της κρίσης» από τη Guardian - Προσφέρει πακέτο διακοπών για να δείξει φτώχεια και πρόσφυγες στην Ελλάδα

Απαράδεκτος «τουρισμός της κρίσης» από τη Guardian - Προσφέρει πακέτο διακοπών για να δείξει φτώχεια και πρόσφυγες στην Ελλάδα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
4

Ένα απαράδεκτο τουριστικό πακέτο στην Ελλάδα της κρίσης διοργανώνει και διαφημίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Καλεί τους αναγνώστες της σε «μία συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα».


Η διαφήμιση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να κατηγορούν τη Guardian για «τουρισμό της κρίσης» και κυνισμό.


Σημειώνεται πως η τιμή του πακέτου ξεκινάει από 2.500 λίρες το άτομο για 7 διανυκτερεύσεις και θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο του 2019.


Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με μέλη ΜΚΟ που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση, έναν πρώην υπουργό, καθώς και οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Απαράδεκτος «τουρισμός της κρίσης» από τη Guardian - Προσφέρει πακέτο διακοπών για να δείξει φτώχεια και πρόσφυγες στην Ελλάδα Facebook Twitter


Η Guardian γράφει χαρακτηριστικά στην περίληψη του πακέτου με τίτλο «Η Ελλάδα & το Ευρώ»:


«Συναντήστε την ανταποκρίτρια της Guardian στην Αθήνα Έλενα Σμιθ, σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά επίδραση από ό,τι στην Ελλάδα, όπου οι δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού είχαν τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Επιπλέον, η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση.


»Αλλά με κάποιο τρόπο η χώρα απέδειξε ότι μπορεί να αντέξει. Ανακαλύπτουμε τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη.


»Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία, και στη συνέχεια πηγαίνουμε στην πρωτεύουσα, Αθήνα. Ταξιδεύουμε από απομακρυσμένες φάρμες στα προάστια της πόλης και στη Βουλή, για να δούμε τις απόψεις απλών ανθρώπων, ΜΚΟ, επιχειρήσεων και πολιτικών.


»Κορυφαίοι αναλυτές και η Έλενα θα είναι στη διάθεσή σας και θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα».

Απαράδεκτος «τουρισμός της κρίσης» από τη Guardian - Προσφέρει πακέτο διακοπών για να δείξει φτώχεια και πρόσφυγες στην Ελλάδα Facebook Twitter

Στη συνέχεια ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι, Μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

  • «Αποκτήστε απρόσκοπτη πρόσβαση σε τοπικούς δημοσιογράφους, πολιτικούς, ΜΚΟ και εμπειρογνώμονες.
  • Επίσκεψη στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Συζητήστε για τις διαμαρτυρίες που έγιναν εκεί με τοπικούς δημοσιογράφους και έναν πρώην υπουργό.
  • Εξερευνήστε την οικονομική κρίση στον μικρόκοσμο ενός προαστίου της Αθήνας και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και δήμους που υποστηρίζουν τον κόσμο κατά τη διάρκεια της λιτότητας.
  • Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά. Συζητήστε για την προσφυγική κρίση με μια τοπική ΜΚΟ, Έλληνες αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς
  • Γνωρίστε οικογένειες ντόπιων στην Αθήνα, προκειμένου να ανακαλύψετε πως έχει επηρεαστεί η ζωή τους από την οικονομική κρίση».
Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ