Η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς Facebook Twitter
SOOC
2

Να αποσύρει «προς το παρόν» το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Προβλεπόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου είχαν προκαλέσει «θύελλα» αρνητικών αντιδράσεων τόσο από φιλοζωικές οργανώσεις όσο και από απλούς πολίτες. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου το νομοσχέδιο αποσύρεται «προς το παρόν» από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την έως τώρα διαδικασία.

Όπως είπε ο κ. Αποστόλου το νομοσχέδιο θα ξανατεθεί προς συζήτηση όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία καταγγέλλει πως δεκάδες διατάξεις αποτελούν «μαύρες σελίδες» που επιτείνουν το πρόβλημα των αδέσποτων.

Κατά την Ομοσπονδία, κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις γυρίζουν «χρόνια πίσω» την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς παραπέμποντας ακόμα και σε μεθόδους «μαζικής εξόντωσης».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αλλη μία πρόχειρη αντιμετώπιση που καταλήγει σε αποτυχία, αλλά ποιός νοιάζεται απο αυτούς να αναλάβει τις ευθύνες του. Φυσικά οι υπερωρίες για να προετοιμαστεί το νομοσχέδιο απο τους ημετέρους/αποσπασμένους θα πληρωθούν κανονικά .... έχουμε λεφτά για πέταμα, έτσι δεν είναι Αλέξη ?
ΟΣΟ και αν προσπαθησει να δειξει οτι το αποσυρει - και θα το ξαναφερει μια νύχτα, θα το περασει και κανενας δεν θα παρει χαμπαρι - ΟΣΟ και να χτυπιεται οτι το καταργει και ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ τι τελικα θα κανει, ΟΣΟ και αν προσπαθει να μας πεισει, ΟΣΟ και αν ανεχτηκαμε τα προηγούμενα που διελυσαν τον κοινωνικο ιστο, ΑΥΤΟ ειναι casus belli. Γιατι? Γιατι μιλάμε για ανυπερασπιστα πλασματα που περνανε τα μυρια οσα καθημερινα απο ανεγκεφαλους ελεεινους μισανθρωπους και ΚΑΝΕΙΣ στον ρημαδι αυτο δεν δειχνει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ εστω ταση να τα βοηθησει. Τα σωματεια δεν ζητησαν την βοηθεια τους, ο παπους που εχει μια γατουλα στο σπιτι του δεν ζητησε την βοηθεια τους ΟΛΟΙ οσοι περιθαλπτουμε αδεσποτα και βοηθαμε αυτα τα καημενα ζωακια ΔΕΝ ζητησαμε την βοηθεια τους.. Θαρθει ομως ο καιρος που θα ζητησουν την βοηθεια μας, την ψηφο μας, για να συνεχιζουν να εμφανιζουν τετοια εκτρωματα και να ροκανιζουν χιλιαδες χιλιαδων ευρω μηνιαια. ΤΟΤΕ να το θυμηθούν το συγκεκριμενο νομο που προσπαθησαν να περασουν. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ και να προσπαθησουν μεσα απο τα καναλια βοθρους, τις εφημεριδες χαρτια-υγειας και τα φυλλαδια αερος αερος που θα μας φλομωσουν να μας πεισουν για το καλο που μας εκαναν, απλα δεν θα τα καταφερουν.. ΑΥΤΟ - η εστω η προσπαθεια του να περασει ενα τετοιου ειδους νομοσχεδιο ειναι απλα η σταγονα που ξεχειλιζει το ποτηρι. Αν προσπαθούν οι σπουδαγμενοι νομοθετες να εξολοθρευσουν τα μικρα αδεσποτα της πολης, φαντασου τι προσπαθούν να κανουν σε εμας.. ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.. ΣΕ ΚΡΑΤΑΩ...