Σεισμός

Οι τουρίστες αυξάνονται αλλά οι εισπράξεις μειώνονται

Οι τουρίστες αυξάνονται αλλά οι εισπράξεις μειώνονται Facebook Twitter
SOOC
0

Αύξηση κατά 16% σημειώθηκε τον Ιανουάριο στην ταξιδιωτική κίνηση στην Ελλάδα αλλά οι αντίστοιχες εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 3% σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Υπολογίζεται ότι τον πρώτο μήνα του 2018 επισκέφθηκαν τη χώρα μας περίπου 604.000 τουρίστες.

Αναλυτικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στους 164.000 ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,4%.

Σημαντική αύξηση 42,5% καταγράφηκε στην ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της Ευρώπης που είναι εκτός του κοινού νομίσματος, σύμφωνα με τον περσινό Ιανουάριο (207 χιλιάδες έναντι 145 χιλιάδων περύσι).

Αντίστροφη όμως είναι η εικόνα στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, αφού τον φετινό Ιανουάριο αυτές διαμορφώθηκαν στα 153 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 158 εκατομμυρίων ευρώ, πέρυσι. 

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στη μείωση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 16,3%.

Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 0,7% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 4,7% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM