Έφεση κατά της αθώωσης του Αμβρόσιου για το ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα

Έφεση κατά της αθώωσης του Αμβρόσιου για το ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα Facebook Twitter
6

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο άσκησε σήμερα η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Η έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, ασκήθηκε μετά από σχετικό αίτημα που έγινε από τους εννέα ενάγοντες στην εισαγγελέα.

Η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων επιβεβαίωσε στο LIFO.gr πως σήμερα ενημερώθηκε για την άσκηση έφεσης και σημείωσε πως η εξέλιξη αυτή είναι ευχάριστη

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αθωώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου, για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, λόγω ομοφοβικών και ρατσιστικών  δηλώσεων σε «άρθρο μίσους» με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης.

Στο κείμενο χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα», «μη ανθρώπους» και παρακινούσε τους οπαδούς του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν.

Ακόμη και της μέρα της δίκης του δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ενώ η απόφαση για την αθώωσή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία και τον πολιτικό χώρο.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στη δικαστική αίθουσα ο Αμβρόσιος είχε πει ότι αν μπορούσε θα χρησιμοποιούσε όπλο για να λύσει το θέμα με τους ομοφυλόφιλους.

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτή ασφαλώς είναι η πιο ευχάριστη είδηση της ημέρας... Η εισαγγελία ήταν η μόνη που μπορούσε να ασκήσει έφεση εναντίον της καταφανούς και πέρα πάσης λογικής και νομικής τάξης, απόφασης του δικαστηρίου. Μακάρι να υπάρξει μια δίκαιη απόφαση σε δεύτερο βαθμό...
Η δικαιοσύνη επρεπε να ειχε κανει την δουλεια της απο την αρχη, οχι να υάρξουν εφεσεις και κοντρα εφεσεις, ισα για να ανακινείτεαι το θεμα. Με περιπτωσεις σαν αυτη, τελιεωνεις μια και καλη.. Η Αυτοκαθαρση του συχωρεμενου - ποιος τη θυμαται πια - μαλλον δεν λειτουργει τελικα...