Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας δικάζονται αυτή την ώρα η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ., υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

 

Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι στους δύο κατηγορούμενους που ζητούν την κατάργηση του «τρομονόμου» και την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

 

Όπως έγινε γνωστό, κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δύο νέους υπογράφουν 394 συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες και εργαζόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

 

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα και τον Περικλή και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του, ενάντια στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, ενάντια στην ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων. Για να εμποδίσουμε την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI