Επικίνδυνες ιατρικές υπηρεσίες στα Σκόπια καταγγέλλουν οι Έλληνες οδοντίατροι

Επικίνδυνες ιατρικές υπηρεσίες στα Σκόπια καταγγέλλουν οι Έλληνες οδοντίατροι Facebook Twitter
0

Η έλλειψη οδοντιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα οδηγεί τους Έλληνες ασθενείς σε οδοντιάτρους στα Σκόπια, όπου, όπως καταγγέλλει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), όπου όπως καταγγέλλεται οι ιατρικές υπηρεσίες είναι επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών.

Ο ΟΣΘ υποστηρίζει ότι στα Σκόπια υπάρχει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο το οποίο με διάφορους τρόπους τους προσελκύει ασθενείς υποσχόμενο εκτός από φτηνές οδοντιατρικές εργασίες, δωρεάν μεταφορά, ψυχαγωγία, υπηρεσίες και μασάζ.

Οι οδοντίατροι της γειτονικής χώρας στους οποίους απευθύνονται οι Έλληνες ασθενείς, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν τους ενημερώνουν για τις στοματικές εκδηλώσεις παθήσεων και προχωρούν σε οδοντιατρικές εργασίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Μάλιστα, ο ΟΣΘ από το 2014 μέχρι σήμερα έχει καταγράψει τεκμηριωμένα τρία περιστατικά ασθενών που δεν γνώριζαν ότι είχαν στοματικό καρκίνο, έκαναν εξαγωγή δοντιών στην ΠΓΔΜ χωρίς οι εκεί οδοντίατροι να τους ενημερώσουν για την πάθησή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου λόγω αιμορραγίας.

Επίσης, έχει καταγραφεί και η περίπτωση ενός κοριτσιού από την Κοζάνη που πήγε για ορθοδοντικές εργασίες σε παραμεθόρια πόλη της ΠΓΔΜ και μετά από εξαγωγή κυνόδοντα λόγω αιμορραγίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μετάγγιση αίματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM