Τραγωδία στο Αγαθονήσι - 16 οι νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο

Τραγωδία στο Αγαθονήσι - 16 οι νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο Facebook Twitter
10

Συγκλονίζει η νέα τραγωδία με πρόσφυγες που πνίγηκαν στο Αγαθονήσι καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 3 άτομα ενώ οι νεκροί πλέον έφτασαν τους 16.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερα παιδιά.

Στην παραλία του νησιού κατάφεραν να βγουν κολυμπώντας δύο γυναίκες και ένας άνδρας και αυτοί ειδοποίησαν για το ναυάγιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διασωθέντες δήλωσαν ότι στη βάρκα που βυθίστηκε ήταν περίπου 21 άτομα.

Το πρωί πλωτά του Λιμενικού ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή το άψυχα σώματα έξι ατόμων (ενός άνδρα, δύο γυναικών και τεσσάρων παιδιών) ενώ πριν από λίγο περισυλλέγησαν άλλοι 8 σοροί χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για άνδρες, γυναίκες ή παιδιά.

Στην μεγάλη επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά του Λιμενικού Σώματος, Ελικόπτερα Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού, ναυαγοσωστικό, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφος της frontex και έχουν δεσμευτεί όλα τα παραπλέοντα πλοία.

Στην περιοχή συμμετέχουν και αλιευτικά πλοία ενώ θα σταλεί κλιμάκιο βατραχανθρώπων του λιμενικού για να ερευνήσει τον βυθό μήπως εντοπιστεί το ξύλινο σκάφος και βρεθούν τυχόν εγκλωβισμένοι σε αυτό. 

Το λιμενικό ειδοποιήθηκε για το ναυάγιο λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Ελλάδα
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
---Για το κακούργημα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας» κατηγορείται πρόσφυγας που, μόλις αντιλήφθηκε σκάφος του Λιμενικού να πλησιάζει, έσκισε με μαχαίρι την υπερφορτωμένη φουσκωτή βάρκα με την οποία ήρθαν στην Ευρώπη αυτός και άλλοι πρόσφυγες, ανάμεσά τους μωρά και ανήλικοι.Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη έξω από το λιμάνι της Χίου.Ωστόσο, η πρακτική αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ανάμεσα σε όσους πρόσφυγες ταξιδεύουν με τα φουσκωτά προς τις ελληνικές ακτές, προκειμένου να αναγκάσουν το Λιμενικό να προβεί σε επιχείρηση διάσωσης, όπως είναι υποχρεωμένο από τη διεθνή νομοθεσία.Εξηγούσαν μάλιστα πως απώτερος σκοπός είναι να φθάσει το μήνυμα στις τουρκικές ακτές και στους διακινητές, που συμβουλεύουν τους πρόσφυγες να ακολουθήσουν αυτή την πρακτική, η οποία βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων αλλά και των λιμενικών, αφού, όπως έλεγαν, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου άνδρες του Λιμενικού έπεσαν στα κύματα προκειμένου να σώσουν πρόσφυγες.--- Απο αρθρο στο ιντερνετ.Ειναι γνωστο οτι τις βουλιαζουν οι ιδιοι.Δεν ειναι τυχαιο οτι η βαρκες βουλιαζουν κοντα στα σκαφη του λιμενικου η οτι βουλιαζουν κοντα στα νησια και οχι κοντα στις ακτες της Τουρκιας η στη μεση τις διαδρομης.
Εάν εμπλακείς σε ανα αυτοκινητιστικό δυστύχημα,θα ηθελα να ξερω το κοστος της κινητοποίησης ασθενοφόρων,πυροσβεστικών οχημάτων,νοσοκομων,γιατρών,τραυματιοφορέων,διασωστών,πυροσβεστών κ το κοστος τυχών επεμβάσεων κ περίθαλψης σε νοσοκομειο.
Όχι ότι καμία διαφορά η ζωή μου από ένα πρόσφυγα, αλλά κουβέντα να γίνεται.Το ασθενοφόρο, πυροσβεστικό κτλ τα πλήρωσα. Όπως πχ και τα σεντόνια στα νοσοκομεία, που όμως σαν φαληρισμενη δεν παρέχονται πλέον γιατί ξοδεύουμε λεφτά αλλού.Κανε την υπέρβαση στην σκέψη σου και σκέψου πόσο καλύτερα θα ήταν μια άλλη λύση. Πχ να μην πληρώνουμε όλα αυτά για την διάσωση αλλά να τα ξοδεύεις σε μια επένδυση, στην χώρα του, να έχει αυτός δουλειά και να βγάλω και εγώ κάτι.
Με πόση ανθρωπιά αγοράζεις ενα σουπερ πούμα;Ρε πάψτε να είστε γραφικοί.Μια ερώτηση έκανε ο άνθρωπος. Δεν είπε να μην πάνε.Κόστος διασωστικών και από ποιον καλύπτεται (ΕΕ, Ελλάδα, άλλους) λέω εγώ.Ιδανική δημοκρατία, είναι το να ξέρω σε αναλύτική κατάσταση εώς λεπτού που πάνε οι φόροι που πληρώνω.
Το ότι αισθάνθηκες τη συγκεκριμένη στιγμή την ανάγκη να μοιραστείς μαζί μας αυτην την απορία πιστοποιεί ότι η ανθρωπότητα δεν έχει καμία ελπίδα..
Τόσο γρήγορα που βγάζετε συμπέρασμα όλοι είναι κατανοητό. Για αυτό άλλωστε και τα πάμε τόσο καλά σαν χώρα, εγώ λέω Α εσύ καταλαβαίνεις Β και στηρίζεις Γ που είπε το Δ. Εύγε
Ακριβές νούμερο δεν γνωρίζω να πω αλλά 2-3 πλοιάρια του Λιμενικού, δύο ελικόπτερα και 2 πλοία όσο νάναι κάτι κοστίζουν. Βρες πόσα καύσιμα καταναλώνουν ανά ώρα και την τιμή του λίτρου. Ό,τι βρείς επί 8 ώρες ας πούμε διότι ως το απόγευμα σίγουρα θα ψάχνανε. Συν κάτι κουβέρτες και ιατρικά υλικά στο Κέντρο Υγείας που πήγαν τους 3 επιζήσαντες πρέπει να βγαίνουν όλα καμιά 20αριά χιλιάδες ευρώ σίγουρα. Το Ελληνικό κράτος πληρώνει. Η ΕΕ πληρώνει το ένα πλοίο που ήταν εκεί, αυτό της Frontex. Ξέρεις κάτι όμως? Δεν με ενδιαφέρει πόσο κόστισε η διάσωση. Ας κόστιζε και τα διπλάσια χρήματα εαν αυτό σήμαινε να σωθεί έστω και ένα άτομο παραπάνω και δη παιδί. Χαλάλι τα ευρώ. Για τέτοια πράγματα ας πληρώνουμε. Παρακάτω λες πόσο πιο καλά θα ήταν τα λεφτά αυτά να τα δίναμε για καμιά επένδυση στην χώρα τους ώστε να μην φεύγανε καν από εκεί. Ένα μεγάλο ΘΑ και ΕΑΝ. Αυτά που λες είναι ναχαμε να λέγαμε και σχεδόν ουτοπία. Η πραγματικότητα είναι πως έρχονται με βάρκες οπότε και οι Ελληνικές Αρχές επικεντρώνονται στο εδώ και τώρα. Επιχειρήσεις διάσωσης δηλαδή.Επίσης δεν είναι καν τόσο απλό όσο πιστεύεις. Μαυτή την λογική θα έπρεπε και η Γερμανία να μας χαρίζει χρήμα για να μένουν οι νέοι (και μη) εντός Ελλάδος ώστε να μην πηγαίνουν Γερμανία. Προφανώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Επίσης κάτι τέτοιο θα συνέβαινε μόνο εαν δεν θέλανε να υπάρχει πόλεμος στα κράτη τους. Θέλουν όμως. Είναι κερδοφόρο. Και ο πόλεμος και η ανοικοδόμηση (κάποτε, εν μέρει) και η προσφυγιά. Την Δύση δεν την νοιάζει στην χειρότερη να πρέπει ακόμα και ένας ολόκληρος λαός να πεθάνει. Κανένα κράτος δυτικό δεν ενδιαφέρεται τι γίνεται στην Μ. Ανατολή και στην Αφρική. Βασικά κάθε εθνικό κράτος την πάρτη του κοιτάει στην ουσία. Επίσης θεωρητικά μιλώντας: γιατί έρχονται ακόμα Ελλάδα/Ευρώπη? Έχουν ήδη ξεφύγει απ τον πόλεμο. Η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα. Θεωρητικά δεν είναι πια πρόσφυγες αλλά παράτυποι μετανάστες (νομικά μιλώντας). Μάντεψε: η Τουρκία βασικά δεν τους θέλει και δεν τους παρέχει και πολλά. Τους εκμεταλλευεται. Πρόσφατα μετά από πολύ καιρό η Τουρκία αναφέρθηκε και πάλι σαυτό: "μην μας πιέζετε πολύ, μην αμολήσουμε ένα τεράστιο κύμα προσφύγων εναντίον σας" (το νόημα αποδίδω). Κοίτα και στο Αφρίν των 700.000 κατοίκων που θέλει να κατακτήσει η Τουρκία επίσημα. Δεν ακούγεται κιχ. Είναι παραδομένο στο έλεος των Τούρκων που λένε θα ήθελαν να διέκοπταν την παροχή νερού στην πόλη για να παραδοθούν κάτι που απαγορευεται καθώς οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Κρίμα οι νεκροί στο Αιγαίο, η πολιορκία στο Αφρίν, ο εμφύλιος στην Συρία (που εντάθηκε πάλι τώρα που το ΙΚ ο κοινός εχθρός ηττήθηκε και ελέγχει κάνα 2 επαρχίες μονάχα πια). Στην Ελλάδα παρόλης της κρίσης είμαστε καλά και δεν το ξέρουμε. Αυτοί εκεί κάτω ή όσοι ήταν στην μεταπολεμική Ελλάδα τι να πουν? "Γελάνε" με την κρίση μας. Κρίμα πάντως και που η ΕΕ δεν έχει μία συντεταγμένη άποψη και που η Τουρκία αφήνεται ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει.
Δεν διαφωνώ στην ουσία αυτών που λες. Αν θες να γίνεις πραγματιστής, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες δεν ξεχωρίζουν (όλοι λένε ότι είναι πρόσφυγες) σταματάς την χορήγηση ασύλου σε όλους. Κόβεις το κίνητρο να έρθουν. Ναι είναι σκληρό και άδικο αλλά έτσι είναι η ζωή.Η Ελλάδα, συγκριτικά, είναι παράδεισος και αυτό να το βλέπουν οι υποστηρικτές του "έξω από την Ευρώπη". Η Ευρώπη (ή κακία η δυτική όπως μας λένε κάποιοι) είναι ακόμη καλύτερη.Από εκεί και πέρα (και εγώ μετανάστης είμαι) η διαδικασία να πας στην Ευρώπη για όλους, μόνο εύκολη δεν είναι. Για να νοικιάσω πχ σπίτι πρέπει να αποδείξεις ό,τι έχεις συμβόλαιο για δουλειά με 3-4 το ενοίκιο. Τι θέλω να πω... Η Ευρώπη είναι ότι καλύτερο υπάρχει, γιατί υπάρχουν κανόνες. Και ο κόσμος πληρώνει φόρους, για να έχει παροχές. Αν βάλεις μερικά εκατομμύρια πρόσφυγες στο σύστημα, απλά θα βουλιάξουμε όλοι. Και να ξοδεύουμε πόσες χιλιάδες ευρώ την ημέρα για την σωτηρία κάποιων, που πιθανά να πάρουν ή όχι άσυλο,δεν είναι λύση.