Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο ληστών που βίασαν την 45χρονη στο Περιστέρι

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο ληστών που βίασαν την 45χρονη στο Περιστέρι Facebook Twitter
6

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο ληστών που βίαζαν την 45χρονη κόρη μπροστά στην ηλικωμένη μητέρα της στο Περιστέρι.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας και του βιασμού κατά συναυτουργία που σημειώθηκαν πέρυσι, ενώ μόλις αυτή την εβδομάδα συνελήφθη ο ένας εκ των δύο αδίστακτων δραστών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α. (επ) MECO ή SINA (ον) DONALD του RAIMOND ή IDAYET και της NAYETA ή INAJETE ή MIRANDA , γεννηθέντα την 26-7-1993 ή 12-12-1993 στην Αλβανία

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο ληστών που βίασαν την 45χρονη στο Περιστέρι Facebook Twitter

Β. (επ) KRASNIQI (ον) SOKOL ή LUAN του GJERGJI ή BRAHIM και της MIRELA ή HALIME , γεννηθέντα την 21-4-1994 ή 26-11-1990 στην Αλβανία

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο ληστών που βίασαν την 45χρονη στο Περιστέρι Facebook Twitter

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην αποτροπή διάπραξης άλλων εγκληματικών ενεργειών από τους ανωτέρω, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις και στην αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ' αφορμής της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319305, 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Σοκαρίστηκα ξανά! Να υποθέσω ότι δε θεωρείται και έγκλημα ρατσιστικού μίσους. Αυτό ισχύει μόνο όταν Έλληνες επιτεθούν με οποιονδήποτε τρόπο σε αλλοδαπούς. Όταν συμβαίνει το αντίθετο απλά...τυχαίνει.
Εδώ μπορείς να δεις τον αντιρατσιστικό νόμο:https://www.forin.gr/laws/law/3233/nomos-4285-2014#!/?article=18320Το έγκλημα τους είναι ειδεχθές και κολάσιμο. Πραγματικά, μία συμπεριφορά απόλυτα ζωώδης, που να μην τύχει σε κανέναν.Αλλά εφόσον δεν επικαλείται κανένας αντιρατσιστικός νόμος, όταν Έλλην βιάζει αλλοδαπή, δεν αντιλαμβάνομαι πώς το παρόν θα μπορούσε να θεωρηθεί και να κριθεί ως έγκλημα ρατσιστικού μίσους.
Ναι γιατί και να επικαλούνταν κανείς τον αντιρατσιστικό νόμο θα καταδικάζονταν και βάσει αυτού νομίζεις; Για να το λέω σημαίνει ότι γνωρίζω περιστατικά. Όσον αφορά την περίπτωση Έλλην να κάνει έγκλημα εναντίον αλλοδαπού έχει πολλές φορές θεωρηθεί έγκλημα μίσους. Ακόμα κι όταν δεν είναι.
@ λukum (το). Ο Αστυνομικός είναι όργανο. Το Μπουζούκι είναι όργανο. Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.@ Φάε το φαγητό σου Ανεξάρτητα από τον αντιρατσιστικό Νόμο και αν αφήσουμε την ληστεία στην άκρη, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής -και σύμφωνα με τα δοθέντα στοιχεία- δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχουν επιπλέον ρατσιστικά κίνητρα που να συντέλεσαν: i. στην πράξη του βιασμού εξαρχής (π.χ. "θα την βιάσουμε γιατί είναι Ελληνίδα, για να της δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό") ή ii. στον τρόπο εκτέλεσης του βιασμού καθ' αυτού (π.χ. "θα την βιάσουμε μπροστά στην μάνα της, γιατί είναι Ελληνίδες και καλά να πάθουνε"). Ο εν λόγω διπλός βιασμός μπορεί να είναι στην λογική βρήκαμε ΓΥΝΑΙΚΑ … "εύκαιρη", "αυτή τυγχάνει Ελληνίδα (θα μπορούσε να είναι και Βουλγάρα), ώρα να ξεκαυλώσουμε, να κάνουμε οικονομία κανά € από τις πουτάνες και σιγά μη ασχολούμαστε με την γριά της, άστη εκεί που κάθεται". Το προαναφερθέν πηγάζει από τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου, είναι απαίσιο, τραγικό και καταδικαστέο ...αλλά δεν εφορμά, δεν δυναμιτίζεται -απαραίτητα- από καθαρόαιμα ρατσιστικά κίνητρα, όπως τα i και ii. Αν θα μπορούσε να διαπιστωθεί ότι τα εν λόγω άτομα θα στόχευαν ειδικά σε γυναίκες Ελληνίδες για να βιάσουν (κι όχι γυναίκες Αλβανίδες ή Ρουμάνες ή ή), επειδή τις Ελληνίδες τις μισούν, θέλουν να τους επιβληθούν, να τις εκδικηθούν ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αν δεν είναι μόνο ο "άντρας" που θέλει να επιβληθεί στην "γυναίκα", αλλά αποδεικνύεται πως είναι ο "άντρας αλβανικής καταγωγής" που θέλει να επιβληθεί στην "γυναίκα ελληνικής καταγωγής" τότε υπάρχει, πράγματι, ένα επί πλέον πρόβλημα. Αλλά ρωτώ και πάλι, πώς θα διαπιστωθεί κάτι τέτοιο; Και σε περιπτώσεις που στην ημεδαπή (π.χ. Έλλην δράστης βιάζει Αλβανή) ή στην αλλοδαπή (Ελληνικής καταγωγής άτομο διαμένον στην Γερμανία βιάζει Γερμανή) υπάρχει αντίστοιχη περίπτωση βιασμού, κρίνεται ο θύτης για ρατσιστικό μίσος έναντι στην Αλβανή/Γερμανίδα; (αν δεν έχει εκφραστεί ρατσιστικά ως προς το θύμα ή αν δεν έχει εν γένει προφίλ καραμπάμ ρατσιστή κ.λπ.)Υγ. «Όσον αφορά την περίπτωση Έλλην να κάνει έγκλημα εναντίον αλλοδαπού έχει πολλές φορές θεωρηθεί έγκλημα μίσους. Ακόμα κι όταν δεν είναι». Αν σου είναι εύκολο, θα ενδιαφερόμουν να ακούσω κάποια παραδείγματα, διότι δεν μου έρχεται στο νου κάτι εκ του προχείρου.
Για να είναι ρατσιστικη μια επιθεση πρεπει να αποδειχθει ότι η διαφορετικη καταγωγη/εθνικότητα ήταν αποφασιστικος λογος για την στοχοποιηση του θυματος ΄και όχι απλα συμπτωση, αυτο ισχυει ανεξαρτητα του ποιος είναι ο θυτης και ποιος το θυμα.Ελεος με την ανευθυνη χρηση των εννοιων, δεν χρειαζεται κατι να είναι και ρατσιστικο για να είναι ακραιο εγκλημα, αυτο ισχυει για όλους που χρησιμοποιουν τις εννοιες.Ο ρατσισμος τεκμενεται βαση συνειδητης ΠΡΟΘΕΣΗΣ και όχι συμπτωσης, δεν είναι στραγαλια για να τα εκτοξευουμε δεξια και αριστερα.Ελεος σε καθε ειδηση "διεθνιστικου" βιασμου τα ιδια απο τους μεν και τους δε.